Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális, ha egyszerűen lefekszik aludni, ha nem mondom meg, hogy mit csináljunk?

Figyelt kérdés

Párom újabban fura: megkérdezi, hogy mit csináljunk (nézzünk filmet, játsszunk valamivel, vagy mit), ha azt mondom, hogy mindegy, amihez kedve van, döntsön ő, akkor fogja magát, és lefekszik aludni a legközelebbi ágyra, kanapéra, mondván, hogy keltsem fel, ha kitaláltam.

?????

Ilyet látott már valaki?

Mit csináljak vele?

Ez az egyetlen bajunk, vagyis furaság, minden mást meg lehet beszélni vele, de ezt nem, mindig csak azzal jön, hogy "hát de mi mást csináljak, ha nem tudod mit akarsz csinálni?" nem lehet vele megbeszélni!

Szoktam pedig mondani ötleteket, nem mindig minden mindegy, hogy kikészüljön tőlem! Csak hát, ha tényleg mindegy, és bármihez lenne kedvem, és érdekel hogy ő mit csinálna szívesen, akkor mégis mit mondjak?

Mit lehetne csinálni szerintetek? Ha minden mást meg lehet vele beszélni akkor ezt miért nem? Találkozott már valaki hasonlóval? Miért csinálhatja?

2018. szept. 18. 11:57
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

"Ha van egy (1 db) probléma"

Ez nem a probléma, ez csak egy tünet!

A probléma pedig úgy néz ki, hogy elég nagy, csak még nem vettétek észre.

Azon kívül, hogy még nem derült ki, hogy itt ki a fiú és ki a lány... mert most nem mindegy.

Megtudhatjuk esetleg?

2018. szept. 18. 13:08
 12/22 anonim ***** válasza:
79%

25 évesek vagytok?

Kb. tízzel kevesebbre gondoltam. :-)))

Szoktad-e kritizálni, leszólni, amit ő javasol? Lehet, hogy azért akarja, hogy mindig te dönts, mert akkor nem szólhatod le őt.

2018. szept. 18. 13:12
 13/22 A kérdező kommentje:

10-es

Ha unjuk egymást, a többi napon, és annak az egy napnak a maradék 23 órájában miért tökéletes minden, miért találjuk fel magunkat, miért van egy csomó jó programunk?

Volt, hogy kezdett unalmas lenni a dolog, akkor éreztük, és egyből megbeszéltük és több programot szerveztünk egymással, segített.

Ha unnánk egymást, arról tudnánk. Egyszerűen annyi, hogy most ha van egy óránk, akkor nekem néha teljesen mindegy, hogy egy Dota meccset nyomunk le, vagy pár questet Diabloban, esetleg csak hülyéskedünk Broforce-ban. Erre meg ő újabban furán reagál.

11-es

Én vagyok a nő.

Te milyen nagyobb problémára gondolsz a kérdés alapján?

12-es

Dehogy szólom le, amit ő mond... Hiszen épp azért mondom, hogy mindegy, mert megfelel nekem, amihez neki van kedve. A videojátékoknál maradva például, eleve meg se lenne nekem xy játék, ha nem tetszene, így természetes, hogy nyitott vagyok rá. Ha egy valamihez esetleg nagyon nincs kedvem, akkor meg úgyis úgy mondom, hogy "mindegy, csak xy-t ne".

Semmi értelme nem lenne azt mondanom, hogy döntsön ő, ha utána kritizálnám meg leszólnám a döntését, nem? :D

2018. szept. 18. 13:17
 14/22 anonim ***** válasza:
68%

Itt egy másik cikkben ma már volt hasonló:

tudod, az embereket sokféle dolog összekötheti.

Ha titeket a vágy és a hasonló érdeklődés köt csak össze, akkor sajnos rossz hírem van: ezek idővel lecsengenek, elmúlnak.

Ha így van, akkor ennek az elmúlásnak a kezdetét érzitek most.

MOST még nem nagy a probléma, de később majd az lesz.

És ha a problémát még csak nem is látjátok, csak az első tünetet (t.i: hogy néha unatkoztok egymás mellett), akkor fényévekre vagytok még a megoldástól.

Elsőnek azt lehetne tisztázni, hogy ilyenkor miért csak tőled várja, hogy ötletet adj? Mindig ezt várja, vagy neki is vannak ötletei?

Ha neked ilyenkor nincs ötleted, miért nem talál ki valamit ő?

Csinálta régebben és rajtavesztett, vagy sose próbálta?

Neked is vannak ötleteid?

Eleve: ha ilyen helyzet felmerül, mennyire szeretettel és odafigyeléssel akarjátok megoldani?

Vagy ilyenkor a másiktól várjátok mindketten, hogy oldja meg a helyzetet?

Eleve a közös játékon kívül mi van még, ami titeket összeköt?

2018. szept. 18. 13:31
 15/22 A kérdező kommentje:

14-es

De nem az, hogy unatkozunk, csak egyikünk se tud dönteni, hogy mit csináljunk. Mindketten elég töketlenek és határozatlanok tudunk lenni mondjuk néha.

"ilyenkor miért csak tőled várja, hogy ötletet adj? Mindig ezt várja, vagy neki is vannak ötletei?"

Nem csak tőlem várja, természetesen neki is vannak.

"Ha neked ilyenkor nincs ötleted, miért nem talál ki valamit ő?"

Ez jó kérdés. Alapjáraton ki szokott találni ő is valamit, de ha egyszer eljutottunk oda, hogy engem kérdez, én meg nem tudom, onnantól megmakacsolja magát, és nem hajlandó mondani semmit.

"Csinálta régebben és rajtavesztett, vagy sose próbálta?"

Mármint hogy adjon ő ötletet? Csinálta, csinálja, ritkán mondok nemet, akkor is alapos indokkal.

"Neked is vannak ötleteid?"

Persze, ezt írtam is. :)

"Eleve: ha ilyen helyzet felmerül, mennyire szeretettel és odafigyeléssel akarjátok megoldani? Vagy ilyenkor a másiktól várjátok mindketten, hogy oldja meg a helyzetet?"

Nem tudom pontosan, mire gondolsz. Rövid duzzogás után összebújunk, szeretgetjük egymást és beszélgetünk a fent írt szituáció után. Próbáljuk megbeszélni, de mint írtam, sokra nem megyek. :(

"Eleve a közös játékon kívül mi van még, ami titeket összeköt?"

Lényegében minden. :D

Csak más dolgokat sokszor előre megbeszélünk, például a hétvégi programot már hét közepén megvitatjuk és eldöntjük. Az meg, hogy vacsora és lefekvés közötti 2-3 órát mivel ütjük el, az spontán. Ezt mindig ilyen otthoni lazításnak tartjuk fenn, ekkor szoktunk netezni, sorozatot/filmet nézni, játszani (videojáték vagy társas), ilyesmik. (Meg olvasni, barkácsolni, bármit, csak azokat nem feltétlenül közösen csináljuk.)

Az esetek nagy részében ebből sincs gond, feltaláljuk magunkat. Csak néha nem tudjuk, melyik játékhoz van több kedvünk, vagy inkább nézzünk sorozatot, vagy ilyesmi. Szerintem ez nem bűn, legalábbis életem során elég sokszor volt, hogy nem tudtam egyből eldönteni, hogy két szabadidős tevékenység közül inkább melyiket válasszam. Ez nem tudom, hogy csak az én "nyomiságom", vagy mindenki ilyen, de elmondása alapján a párom is ilyen, és ilyen volt, mielőtt megismert is.

Az összeköltözésünk elején is volt néha ilyen, csak akkor leült olvasni, vagy egyedül játszani, vagy amihez épp kedve volt, és arra mondta, hogy szóljak, ha valamihez van kedvem. Ezzel nem is volt semmi bajom, szerintem tök normális reakció, hát hadd csinálja amihez kedve van.

Na de ez, hogy alszik... enyhén szólva fura. (Meg úgy alapból mindig sokkal fáradékonyabb, mint régen.)

2018. szept. 18. 13:51
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Na, ez így elég érdekes.

Ahogy látom, szeretitek egymást, de azért nem lesz könnyű dolgotok egymással.

Amit csináltok, az egy szokásos hatalmi vetélkedés. Nagyon sokan csinálják a párok közül. Nálatok ez arról szól, hogy ki az, akinek NEM KELL kreatívnak lennie, és odafigyelnie a másikra, ha éppen nincs kedve hozzá.

Aki ezt el tudja intézni magának, az a nyertes - a másik meg dolgozhat, hogy rendben legyenek a dolgok. De gyanús, hogy itt nem lesz nyertes.

Nem lesz ez így jó, és ami még nagyobb baj: nem igazán vagytok problémamegoldók. Most még meg tudjátok ezt beszélni egy rövid duzzogás után, rendben van.

De megoldani már most sem tudjátok, és később, ha már nem rajongtok ennyire egymásért, akkor lehet, hogy komolyabb veszekedés is lesz belőle.

Sajnos mindketten passzív-agresszív típus vagytok, vagyis a másiktól várjátok, hogy oldja meg úgy a dolgokat, ahogy NEKTEK tetszik. Az elalvás egy tipikus hárító magatartás: kivárja, míg rendbe jönnek a dolgok, addig pedig ösztönösen kivonja magát a forgalomból.

Ez nem szerencsés: jobb, ha inkább eltérő jellemek kerülnek össze, mert akkor hamarabb jön a megoldás ilyenkor. Ti úgy viselkedtek, mintha 2 ember helyett csak 1 dolgozna a megoldáson, hiszen egyformák vagytok, ugyanaz a módszeretek. Emiatt aztán könnyen bajba fogtok kerülni az életben.

Itt alapvetően kétfajta megoldást tudok elképzelni:

1: elviselitek ezt egymástól. Néha unatkozni fogtok, néha unni fogjátok egymást. Nem a legjobb dolog, de ha még 5 év múlva is kibírjátok, akkor bejöhet.

2: Fölfejlesztitek magatokat MINDKETTEN - NEM CSAK A MÁSIK - és ODAFIGYELTEK, hogy rendben menjenek a dolgok. Beszélgettek erről, amennyit csak lehet, és megoldásokat kerestek. Így esetleg összejöhet.

Egy dologra figyeljetek ilyenkor: ha úgy érzed, hogy annyit tettél, vagy annyit engedtél, mint a másik, esetleg még kicsit többet is - akkor valójában TE TETTED A KEVESEBBET!

Az ember ugyanis hajlamos a másik tetteit jó alaposan alulértékelni, a sajátját meg felmagasztalni.

Különösen ti vagytok hajlamosak erre, szóval erre nagyon kell vigyáznotok, hogy ne essetek ebbe a csapdába!

2018. szept. 18. 14:12
 17/22 A kérdező kommentje:

16-os

Köszönöm!

Nagyon szeretjük egymást, és szeretnénk megoldani. Megpróbálok beszélgetni vele erről, hogy mindkettőnknek össze kéne szednünk magunkat. :D

Még egyszer köszi a választ!

2018. szept. 18. 14:22
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Azok se éltek még tartós párkapcsolatban, akik azt mondják, hogy ha néha unalom van akkor haldoklik az egész :))) Rég röhögtem ekkorát, köszi, hogy feldobtátok a napom! :D

Biztosan az évek alatt minden egyes nap rohanni és programokra járni van pénz meg energia :D Ha meg nincs akkor dobjátok a másikat, vagy hogy képzeltétek el ezt?

Ebben a konkrét helyzetben az okoz egy kis probélámát, hogy mindketten hagynátok a másik után a dolgot. Egyikőtök sem dominánsabb a másiknál, nálunk is hasonló a helyzet. Sokszor volt, hogy épp szabadok voltunk és nem tudtuk mit csináljunk. Kérdeztem tőle, aztán ő meg visszakérdett, hogy én mit szeretnék? Mondtam egy példát ,hogy biciklizzünk, ha fáradt volt visszautasitotta, egyébként meg benne volt ő is bármiben.

De volt igy is mint nálatok, hogy egyszerüen nem tudtuk eldönteni és aludtunk mindketten :)) Egy kis délutáni alvás még tök jól is fog.

Egyébként ha neked ez problémát jelent ,akkor ülj le vele komolyan beszélni. Mondd el, hogy neked rosszul esik és szeretnéd,ha nem lenne ennyire érdektelen, mondjon ő is néha valami ötletet. De tényleg komoly legyél, mert valószinüleg azért sz-rik bele az egészbe, mert nem érzi, hogy ez valahol is problémát jelentene :))

2018. szept. 18. 15:01
 19/22 anonim ***** válasza:

Viszzatérve, szerintem nem is kellene valami ijesztő problémaként felfogd ezt a helyzetet, hisz nem tesz ellened semmi rosszat, a kapcsolat sem romlik tőle. Ha amúgy nyitott arra amit te kitalálsz...

Ez pont olyan, mint amit irtál egy kommentben, hogy akár leült olvasni mikor nem jutottatok dülőre. Hát most nem olvasni megy hanem aludni, mert fáradt,álmos ...:)

2018. szept. 18. 15:05
 20/22 anonim ***** válasza:

Az, hogy most még ez nem okoz nagy problémát, nem jelenti azt, hogy nem is kell foglalkozni vele.

Persze megijedni sem kell tőle: szerintem az lesz a legjobb, amit a kérdező most elhatározott.

Kérdező, drukkolunk neked!

Szerintem a beszélgetéskor majd mutasd meg neki ezeket az írásokat is, ha úgy gondolod. Lehet, hogy idáig még nem gondolkodott ezen, akkor pedig minek változtasson? Először rá kell jönnie neki is.

Nem hiszem, hogy nagyon gyors változás lesz, és valószínűleg nem is csak egyszer kell változtatni, hanem inkább folyamatos odafigyelés kell.

Úgy gondolom, hogy fél év múlva már látszani fog, hogy mi lesz ebből, szóval írd majd meg, hogyan alakulnak a dolgok. Mi itt leszünk, és várunk.

2018. szept. 18. 15:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!