Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom egyszerűen nem tudja megszokni a gumit. Akkor most mit csináljunk? Pesszáriumról vélemény?
Az a baj, hogy lelankad tőle állandóan, pedig több márka-méret ki próbálva, én húztam fel, gyakorolta is, orvos szeint nincs semmilyen szervi baja. Egyszerűen a behatolás előtt "megadja magát", ha gumiban van.
A fogamzásgátlót nekem több orvos se ajánlotta amiatt, mert nagyon sok trombózis volt a családomban, de nem nőgyógyászok voltak. A többi módszer meg nem biztonságos, mint a megszakítás, naptár (szabálytalan a ciklusom, ott a fene rá nem jön mikor van peteérésem), ilyen krémek.
Olvastam még a pesszáriumról, de a dokim szerint olyan csak külföldön van. Ez kozárva.Meg hogy nem is biztonságos. Mert ha igen, akkor sajna lehet el kellene gondolkozni a szakításon, mert nekem egy gyerek jelenleg ki van zárva.
Hát lehet csinálni megszakításos módszerrel. Én egyik barátnőmmel 8 hónapig csináltam így és nem volt semmi gond.
Vagy lehet az is, hogy csak orálisan kényeztetitek egymást. Esetleg análisan közösültök, azt is sok lány szereti.
Pesszárium spermiciddel kiegészítve 98%os védelmet nyújt, csakúgy mint az óvszer.
Ha be tudod szerezni, meg tudod tanulni a használatát és nem zavar titeket szex közben, akkor hajrá.
Az én dokim egy hete a Jaydess nevű hormontartalmú méhen belüli fogamzásgátlót ajánlotta. 3 évre szól. Sok pozitívumot mondott róla, még nem szült nőknek van kitalálva, kisebb fajta.
Nekem még nincs, de agyalok, mert ennek is lehetnek hátrányai.
Viszont elég biztonságos, az tuti. Nem úgy mint a sima spirál, ez a hormontartalmánál fogva is akadályozza a teherbe esést és azért jobb a tablettánál, mert csak a méhen belül fejti ki a hatását, tehát nem a teljes vérkeringésedbe kerül bele, illetve csak egyféle hormont tartalmaz.
A másik amin még gondolkozom, az injekció. Ezzel csak az a bajom, hogy 3 havonta kell beadatni. Mi van ha nem érek rá, nincs rá pénzem stb...
22l
Pesszárium tényleg nincs Magyarországon, de lehet rendelni külföldről a pharmafutár cégen keresztül. Illetve van ez is
[link] (Caya pesszárium).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!