Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyikünk gondolkodik jól ebben a helyzetben?
Van a Párom (34) és én (30). Egy éve voltunk együtt, amikor a tudtom nélkül vett egy telket (5 millió forint hitel) és elkezdett építkezni. Jelenleg egy 160 nm-es alap áll. Nem sokkal a telek vásárlása előtt költöztünk össze. 7 hónappal később elmondta ezt, de addig voltak kisebb-nagyobb ferdítések, hogy hova megy ennyi pénz (törlesztőrészletre). Nehezemre esett, de próbáltam elfogadni, feldolgozni ezt. Akkor majdnem vége lett a kapcsolatunknak, mert csalódtam az őszinteségét illetően. Arra, hogy miért nem beszélte meg velem a vásárlást, mindig az volt a válasz, hogy nem bízik senkiben, ismerősei között sok olyan volt, hogy a nő a pénzre hajtott, stb. Lassan eljutottunk oda 8 hónap elteltével, hogy kezdtem megbékélni. Ő a házat a 10+10-es CSOK-kal tervezte, de ha nem kapjuk meg, anélkül is meg akarja csinálni. 40 millió forint lenne a ház. Én keresek 190.000 forintot, ő nagyjából 300.000-350.000 forint között. Nem értek egyet ezzel az egésszel, úgy gondolom, nem vagyunk abban a helyzetben, hogy egy ilyen házat megemgedjunk magunknak, de már látom, hogy ha Őt akarom, akkor a házat is el kell fogadom. Vagyis jelenleg telket egy háznak az alapjával. 4 év múlva jár le az 5 milliós kölcsön, amit a telekre vett fel. Utána leszünk úgy, hogy hitelmentesek leszünk, addig marad az albérlet (és utána is, ki tudja meddig, hiszen nincsenek tartalékaink, a CSOK-hoz pedig kell egy bizonyos készültségi szint a házat illetoen, de erről nem tájékozódott a párom, erről információt én sehol nem találtam).
Ő ragaszkodik ahhoz, hogy ha valaha szétmegyünk, ne kelljen eladói a házat (élete munkáját). Ezt megértem. Ahhoz is ragaszkodik, hogy mindenki annyit kapjon, amennyit belefizetett (ugyebár ha 3 gyerekkel gyeden vagyok, az sok év, evidens, hogy nem tudok annyit belefizetni, illetve dupla annyit keres, mint én, ezen kívül én végzem az összes házimunkát, a szó legszorosabb értelmében). Ez így igazságos? Eddig olyan furcsán voltunk, általában ő fizette az albérletet, én vásárlást, stb. ami otthonra kell, nem beszéltük át az anyagiakat soha, valahogy alakult. Nem nevezném közös kasszának, de külön sem voltunk. Tervezni nem tudtam anyagilag, mert soha nem tudtam, éppen mennyit keresett, ez inkább mostanában kezdett számomra körvonalazódni.
Ebben az évben 4 napot töltöttünk együtt, egyébként 6:30-tól dolgozik, általában 20:00 körül ér haza. Mindketten kimerültek vagyunk, van fő és mellekállásom, plusz a tejes háztartás, ő meg mindig dolgozik.
Szóval, ő úgy látja, hogy csak az számít, amit kp-ba belerakok a házba (ha valaha szétmegyünk.
Én felujitando házat szerettem volna, egy nagyobb telekre fel lehet húzni meg egy hazat.
Nagyon rosszul esik, hogy közel 3 év után sem bízik meg bennem. Ez a 3.ev hullamzó volt, mindketten makacs, erős személyiség vagyunk.
Tényleg bele kéne mennem a feltételeibe? Azt kéri, támogassam az álmai elérésében. Nekem az álmom, hogy havi 2 napot együtt töltsünk, de ez sokszor nem jön össze. Van, hogy egy sem. Támogassam úgy, hogy ő a bizonytalan, bizalmatlan, és azt szajkozza, hogy mindenki annyit kapjon a házból, ha szetmennénk, amennyit ténylegesen belerakott. Egy ilyen házhoz az ő fizetése is kevés, nemhogy az enyém. Választásom nincs, ha vele akarok maradni. El kéne fogadni ezt? Bele kéne törődni ebbe? Én gondolkodom rosszul?
Bocsanat, ha kicsit keszekuszák a sorok, már hetek óta nem aludtam rendesen, osszefolynak a sorok (3-szor aludtam el, miközben ezt a kérdést kiirtam).
17-es válaszoló. A cicák rólam szólnak. Bármiről legyen szó, telek, ház, mindig a cicákkal takarózik, hogy azok nem az ő cicáig, meg rosszak, úgy értem, gyakran tényleg rosszak, kergetoznek, akár hajnalban is. De tudta, hogy van macskám, és azt is, hogy a cicák éjjel aktívak (mivel neki is van 2 cicája az ex él, ezt tudnia kellett). És a telek él mindig ezzel jön, hogy ő nem akart pl. újabb cicát, amikor a másik beteg lett, bár akkor még nem éltünk együtt, csak gyakran volt nálam (heti 4-5 napot). De soha nem ült le velem komolyan beszélgetni, csak vitáknál vagdosta a fejemhez, hogy ő ezt nem akarta, azt nem akarta. Soha nem ült le rendesen beszélgetni, hogy pl. Szívem, nekem 2 macska elég, hárommal nem tudnék együtt élni. Én nem tudtam, hogy ennyire zavarja. Mint a cigaretta is. Tudta, hogy dohányzom, de állandóan megkapom,hogy fujj cigi, stb. Mondtam, hogy kapcsolatunk elején elmondtam, szeretném letenni, de nem tudom, hogy mikor fog sikerülni, vagy hogy valaha leteszem-e. Így éreztem korrektnek. Nem ígértem. És ő ezt tudomásul vette. Akkor miért kell vele állandóan bántani? Mondjuk mostanában nem bánt vele, az első 2 évben volt gyakori.
A higiéniával is voltak gondok. Gyakran 2-3 napig nem fürdött. És nem volt így együttlét, csók. Elhidegultem. Könyörögtem hogy figyeljen oda. De fáradt. Tudom, ezt nem kellett volna elturnom. De reméltem, változik. Mostanában már jobban odafigyel...
Ne legyenek illuzioid,nem fog megváltozni, birtokolni akar téged is, meg a a házat is.
Bevállalod a szolgaságot? Szülsz neki gyereket, az lesz a baj ,hogy miért nem a legolcsobb pelenkát veszed.
Itt csak te járhatsz rosszul!!
Ki tudja, hogy még milyen kis dolgai vannak a hátad mőgött? Amire ha kiderül szintén lesz magyarázat.
Vagy betörsz vagy megszöksz, mert neked sokat kell majd az anyaságba is beletenned , ami nem mérhető pénzbe, viszont sose fogja elismerni.
Lényegében kapcsolatotok már nincs, hazudik,miért vagy vele?
Soha nem szólt semmiért, amit meg ettem, kizárólag azokért a dolgokért, amiket a
cicaknak vettem (minőségi táp, állatorvos).
Még nem. Majd fog.
Még arra kiváncsi lennék, ha most lelépnél, akkor nem e számolná fel az albérlet felét meg stb..
Ahogy korábban írtad ő fizette.
Na mindegy én ma lépnék, ahogy az első írta tuti bukás a részedről az egész.
Egy kicsit idősebb vagyok mint te, de akkor is hello lenne, nem pazarolnám az időmet egy ilyen emberre.
Nekem is vannak macskáim, te erre költesz, és mi van ha sokkal drágább hobbid lenne?
Áhhh....
Ne függj tőle
Ez a csávó egy vicc. Csak nem tudok rajta nevetni.
Te meg ritka gyenge jellem vagy.
Ezt a basáskodó ökröt már a leírtak töredékéért elhagytam volna a helyedben. Mégis mire vársz? Mire számítasz egy olyan embertől, aki kijelntette, hogy kb. minden az övé, te meg, ha jól viselkedsz lehetsz megtűrt személy a rezidenciáján. Ennél még talán a sejkek is jobban bánnak a szolgáikkal...
Az meg röhej, hogy szerinte a macskák sokba kerülnek, de ha a hátad mögött akar felépíteni egy 40 millás házat, az persze belefér, de csak azért, mert azt ő akarta. Tényleg nem értelek kérdező... te gyakorlatilag nem is létezel ebben a kapcsolatban.
27-es vagyok
De ugye nem hitted el ezt a bullshitet? Ha értetek építené fel, akkor - mivel neked is van benne munkád, csak nem forintosítva - nem garasoskodna, meg nem akarna már előre kisemmizni. Konkrétan te egy biztonsági háló vagy, aki megteremti a házára a kellő önerőt a CSOK-kal. Utána meg simán kivágna téged, és kiszúrná a szemed rongyos 25%-kal. Ez az ember kihasznál téged. Térj észhez, és kezdj el olyan életet élni, ami végre rólad (is) szól!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!