Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hallottam az anyósomat beszélni, a tartalma megrázott. Mi legyen?
Tegnap lagziban voltunk. Nekem kedden egy vizsgám lesz, amiért nagyon izgulok. Nem mutattam ki senkinek sem, h valami bajom lenne, ha párszor rám jött az aggodalom, akkor talán látszott rajtam, h hallgatag lettem, de amúgy semmi. Táncoltam, mulatoztam, iszogattunk. Véletlenül sem akartam senki terhére lenni. A párom az asztalnál hajnalban elkezdett duzzogni, nem tudtam miért. Megkérdeztem tőle, h mi a baj, erre jött a szöveg: Mert ideges vagy egy f...x vizsga miatt. És kioktatott, h amilyen gyenge iskola... Ezen nem is sértődtem volna meg, de az egész asztal előtt elkezdett ezzel “alázni”. Nem szóltam semmit, fogtam a táskámat és kimentem.
Ma, h felkeltünk, hallottam, h konyhában anyósom azt beszélte, h a párom unokatestvére és barátnője milyen jól megvannak, bezzeg a párom tegnap meg megint összeveszett velem és h mondta is neki, h ezért kár volt az eljegyzésért, amire a vőlegényem azt felelte, h már bánja is. Anyósjelölt meg, h annyit felelt rá, h még vissza lehet táncolni. Őszintén nagyon neheztelek mindkettőjükre, a páromra is, h ilyet kimondott, és az anyósomra is a “remek” tanácsára. Bár van benne igazság, de nem ennyit kell tanácsolni, h akkor bontsa fel az eljegyzést... Ez duplán nem hiányzott a keddi napomhoz...
Nekem ezek után simán elmenne a kedvem attól, hogy az illetőhöz hozzámenjek. Tusos ő azt is mondhatta volna, hogy "idefigyelj anya, nem érdekel a véleményed, mert szeretem". Ehelyett elgondolkodott, hogy lehet bánja az eljegyzést... No comment.
29n
"Neheztelsz" ?
Ha nekem a párom azt mondaná, hogy már bánja az egészet, már lépnék is.
De szerintem már korábban a bunkó beszólása miatt, gondolom, ő nem tett semmiféle vizsgát, semmiféle egyetemen, vagy fősulin. Az nem baj, a baj az, hogy nemhogy segítene oldani a feszkódat, még nyilvános le is hülyéz.
Annyit mondanék ennek a palinak, hogy én is megbántam az eljegyzést egy ilyen puha p.ccsel.És én vele ellentétben a szemébe mondom, nem a háta mögött tárgyalom meg az anyámmal.Aztán, viszlát örökre.
A te lehiggadásod azt eredményezi majd, hogy elkezded magadban mentegetni.Következménye:elnézed neki, esetleg hozzámész, utána meg majd jön ide a következő kérdésed, miért bánik így veled?Hát azért, mert hagyod.Megtehet mindent, hiszen nincs következménye.
Ezt akkor beszélték a párod meg az anyja, vagy ezt már csak mesélte valakinek anyós?
Én azért nem huznám rá egyből a vizes lepedőt a párodra, meg hogy bántalmazó kapcsolat...azért mert most egyszer volt egy kirohanása? (Mar ha ez egyszeri eset, úgy veszem ki, hogy igen).
Tény, hogy ezt nagyon nem kellett volna tennie, erre én is nagyon merges lennék. De nem feltétlen az a megoldás, hogy akkor otthagyom, azt jól van. Kiváncsi lennék, hogy az itt ezt tanácsolók közül ki tenné meg ezt így hirtelen egy több éves kapcsolattal.
Azt gondolom, hogy itt mélyebb a probléma közttek. Vagy már nem érez úgy irántad, vagy valamiért nagyon zavarja a vizsgád, és az emiatti állandó idegeskedésed, lehet, hogy emiatt köztetek is romlott a kapcsolat, aztán este a pia hatására kikivánkozott belőle.
Gondold át, hogy erre mo alapja volt, mert biztos, hogy volt, te hol hibáztál mostanában a kapcsolatotokban, ő mit tett, vagy nem tett, aztán ülj le vele higgadtan ezt megbeszélni. Ne vádlóan, hanem tényleg az legyen a cél, hogy feltárjátok a problémákat, és megoldásra jussatok.
Viszont a kedd nagyon közel van, most kincentrálj a vizsgádra. És ha túl vagy rajta, utána beszéljetek a pároddal.
Nekem az a véleményem, hogy szó nélkül egy ilyet nem lehet lezárni, le kell ülni és el kell neki mondani, hogy te az egészet hogyan láttad és hogyan érintett, majd megvárni, hogy erre ő mit reagál.
Másrészt - sokan másokkal ellentétben - én nem akarok dönteni helyetted, az viszont tény, amit leírtál, az túl sok jót nem vetít előre. Teljesen mindegy, hogy milyen vizsgáról van szó, számodra van annyira fontos, hogy idegeskedj miatta, neki pedig - a vőlegényedként - kutya kötelessége lenne kiállnia melletted. Ráadásul nyilvánosan megalázott és az anyját feltétel nélkül követi. Gyanítható, hogy olyan mértékű szülői befolyás alatt áll, ami szimplán kihatással lesz/lehet a házasságotokra is és egy vitás kérdésben nem melletted és adott esetben a saját családja mellé áll, hanem az anyja mellé.
Én így látom, de nyilvánvalóan te jobban ismered kettőtöket, a kapcsolatotokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!