Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogosan akar szakítani a barátnőm?

Figyelt kérdés
A legjobb barátom lány, lassan öt éve ismerjük egymást. (Legyen mondjuk Juli.) Sokáig szerelmes voltam belé, de ő nem viszonozta. Egy éve megismertem egy másik lányt, akivel nem sokkal utána össze is jöttünk.(Hívjuk Annának.) Anna már a kapcsolatunk elején tudomást szerzett Juliról, elmeséltem neki részletesen a történetünket. Viszont ahogy telt az idő, egyre rosszabb szemmel nézte a beszélgetéseinket, és mikor mondtam, hogy találkozni szeretnék vele, kiborult. Kérte, hogy ne menjek el. Juli csak nevetett az egészen, és bizalmatlannak nevezte Annát, amikor elmeséltem neki, hogy miért nem találkozhatunk. Igazából egyetértettem vele. Aztán egy buli alkalmával, ahol mindhárman ott voltunk, mondtam a barátnőmnek, hogy odamegyek Julihoz beszélgetni. Nem nagyon tiltakozott, de láttam, hogy nem örül neki. Csak egy fél óráról volt szó, de nagyon szomorú volt mikor visszamentem hozzá. Kérte, hogy ne beszéljünk Julival többet. Megígértem neki, de valahogy mindig jött valami ürügy, ami miatt meg kellett keresnem. Mivel Anna továbbra sem támogatta, hogy találkozzunk, ezért azt hazudtam neki, hogy bent kell maradnom az egyetemen, de valójában Julival ültünk be egy kocsmába. Anna észrevette a telefonomban a naptári bejegyzést, és totálisan kiakadt, közölte, hogy befejezi ezt az egészet. Tudom, hogy nem kellett volna hazudnom neki, de Julival tényleg nem tettünk semmi rosszat, nincs oka a féltékenységre. 22/F

#féltékeny barátnő barátság kapcsolat
2018. máj. 22. 16:12
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Valamelyiküket el kell engednem, igaz? Már ha Anna egyáltalán hajlandó folytatni velem.
2018. máj. 22. 18:06
 22/30 anonim ***** válasza:
11%

Szerintem Juli A barátnő,akire akár szerelmes volt belé akár nem mindig is magamellett tudott. Ha egy új barátnő azt akarja, hogy a legjobb barátról/barátnőmtől mondjon le az ő kedvéért, akkor az egy régi barátságot akar szétszedni. Akár női féltékenységből, akár baráti ól. Hisz a régi mindent tud róla, vele élt át olyanokat amiket vele lehet, hogy sose fog.

Én alapból nem viselem el a féltékenységet (én se vagyok voltam sose) de ha egy nagyon jó barátot akarna alaki leép8ttetni, azzal bármennyire is fájó,de azonnal szakítanék. Most őt márka el aztán egy havert, aztán egy... aztán...aztán....

2018. máj. 22. 18:10
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Így van, és tanuld meg, hogy két dudás nem fér meg egy csárdában. A nők mindig versengeni fognak egymással, mert ilyenek vagyunk. Ja, és ne gondold, hogy Juli nem szánt szándékkal csinálja, amit csinál.
2018. máj. 22. 18:11
 24/30 anonim ***** válasza:
84%

Az túlzás, hogy mindig is maga mellett tudta. 5 éve ismerik egymast. És a barátságuk nagyrészt azon alapult, hogy a csávó szerelmes volt belé.

Az meg nekem eleg fura, hogy egy olyan csaj a legjobb barát, akibe sokáig szerelmes volt, es ha Anna nem lenne, meg mindig utána kajtatna.

2018. máj. 22. 18:15
 25/30 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező, igen, az egyik lánytól el kell búcsúzz, mert az nem fog menni, hogy a kecske is jóllakjon, és a káposzta is megmaradjon.

Mindenekelőtt azt kell tisztáznkd magadban, hogy Juli mit jelent neked. Miért is akkora nagy barát, hogy a legjobbnak nevezed. Ha belegondolsz 5 éve ismered, és a kapcsolatotok nagy részében egy "ál-barátságot" ápoltatok, aminek az volt a mozgató rugoja, hogy te szeretted volna szorosabbra fűzni vele. Ez pedig nem igazi barátság. Egy barátságban nincsenek érdekek, meg egymás iránti vonzalom. És azon is gondolkodj el, hogy Julit mi motiválhatja a történetben. Mert ő sem érdektelenül teszi amit tesz, és mar el a párkapcsolatodtól. Egy barát nem így viselkedik. Egy barát támogatja, segíti a másikat a "bajban", meg ha tudja hogy valami vagy valaki fontos neki. Én pl Juli helyében felkerestem volna Annát, hogy a másik oldalról is meg legyen nyugtatva, hogy nincs mitől tartania. El lehetne hívni magatokkal néha, nem csak kettesben lehet találkozni. Akár lehetnének vagy lehettek volna ők is jóban, és akkor máris jobban épül a bizalom. Stb. Szóval Juli, mint nagyon jó barát adhatott volna építő jellegű tanácsot is, ez lett volna a dolga igazából. Ehelyett mikor konfrontálódás történik elhordja a másikat féltékenykedős, birtoklomániás stb akárkinek, hogy ő maradjon nyeregben, mert ő az aki ki akar sajátítani.

Nem igazán értem, hogy a barátnőd miért nem tudtad időnként magaddal vinni, miert kellett mindenáron kettesben lennetek Julival. Miért kellett a bulin fél órára külön vonulnod vele? Együtt nem lehet beszélgetni? Ezek olyan dolgok amik furcsák, és cseppet sem azt az irányt erősítik, hogy a barátnőd (Anna) megbízzon benned meg ebben a barátságban.

Szóval gondold át, mit akarsz tőlük, Julin tényleg túl vagy-e, vagy még tovább áltatod magad. És ha Annát engeded el, vagy ő téged, készülj fel arra, hogy ez a probléma valószínüleg a következő párkapcsolatodban is fel fog merülni. Mert egy átlag ember aki szereti a párját, nehezen tolerálja az ilyen jellegű baráti kapcsolatokat, pláne így ahogy művelitek ezt.

2018. máj. 23. 08:34
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Te szerelemes voltál abba a lányba. Tehát nem barátság ami köztetek van. Remélem Anna szakít veled és talál valaki mást. Te meg epekedj Juli után... Remélhetőleg nemsokára szerelemes lesz, férjéhez megy, te meg koppansz. Alapból nem hiszek a férfi - nő barátságban, amit ti is csak megerősítetek, hogy nem létezik. Olyan vagy, mint a Ted az így jártam anyátokkalból. Sok boldogságot....
2018. máj. 23. 17:33
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
Én jogosnak tartom. Nevetséges, hogy kb. semmibe veszed Annát, és hagyod, hogy Juli az orrodnál fogva vezessen. Az a nő játszik veled. Gratulálok, kérdező, jól benne vagy a szrban.
2018. máj. 24. 20:21
 28/30 anonim ***** válasza:

Igaza van, én hasonló miatt dobtam ki az exemet.

Ő is állandóan csetelgetett egy "barátnőjével", csomót beszélt róla (kit érdekel?), aztán a beszélgetéseik átmentek egyfajta szexchat-félébe, na ott kiraktam a szűrét.

Persze nem értette, miért, az ő baja.

Te sem fogod fel, hogy miért van kiakadva a VOLT csajod, elég szomorú, de majd talán rájössz.

Értelmes ember nem hagyja, hogy hülyének nézzék és megalázzák.

2018. máj. 25. 07:58
 29/30 anonim ***** válasza:

28-as vagyok.

A 3 évvel ezelőtti történet vége:

- a másik csaj közben megismert egy pasit, lassan jön a baba

- én 2 éve együtt vagyok a kedvesemmel

- az exemnek meg egy kapcsolata nem volt azóta :D

2018. máj. 25. 08:01
 30/30 anonim ***** válasza:
Mi a helyzet azota kérdező, mi lett Annával?
2018. máj. 25. 08:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!