Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogos a kiakadása a barátnőmnek?
Sziasztok!
A barátnőmmel kb két hónapja összeköltöztünk. Eleinte minden jó volt. Azt tudni kell, hogy a szüleim lakásában élek, éltünk. Az anyám rengeteget próbált segíteni, helyet csinálni a barátnőmnek és nekem is sokat segített takarítani, mert a munka és suli mellett erre nagyon kevés időm volt. A barátnőm viszont besokallt, azt mondja, ránk szállt az anyám, és nem hagy teret. Pedig mondtuk neki, hogy max egy hónap, és békénhagy minket, de azt se mondhatom, hogy az anyám ne jöjjön a saját lakásába. A barátnőm azt mondta, ő nem ezt kéri, csak azt, hogy heti 1* 2* jöjjön.
Az anyám csak jót akart, semmi hátsó szándék nem vezette.
De odáig fajult a dolog, hogy a barátnőm végül elköltözött, egyre többet kiakadt, először ő akart menni, de végül maradni akart, és akkor már én kértem, hogy menjen. Megromlott miatta az anyámmal a kapcsolatunk, mert úgy éreztem soha semmi nem volt neki jó, az anyám meg végül egyáltalán nem jött, nehogy megint megsértődjön a barátnőm.
A szétköltözést viszont nehezen bírja a barátnőm és szerintem szakítani akar.
Mondtam, ha majd lediplomázok és ki tudunk venni ketten egy albérletet, minden más lesz, de nem hisz nekem. Már nem tudok mit tenni, elegem van belőle, mindenen kiakad már mostanában.
25F
Most nem értem, anyádé a lakás, de te élsz benne, az ok. De ő cuccai minek vannak ott? Minek alszik ott? Ha munka miatt, akkor miért nem él ott?!
És ne nyúlkáljon már 25 évesen anyád a boxereid között... röhej. Meg nem takarítasz??? Mert? Porszívózni, felmosni, elpakolni alap dolog! Ne élj akkor ott.
Te nem látod, hogy mi a baj, hiába írták le már ezren.
Anyád képtelen téged elengedni. Abnormális, hogy összeköltözöl a barátnőddel, de azért anyád odajár pakolgatni meg takarítani meg ott aludni. NEM!
Megértem a barátnődet.
Költözz össze anyáddal, az lesz a legjobb. Legalábbis anyucikádnak meg neked is, mert még kisfiú vagy, ha képtelen vagy megmondani anyádnak, hogy NEM FOG PAKOLNI ÉS NEM TAKARÍT!
De akkor tisztázni kéne, hogy mi a helyzet a lakással.
Ha elköltöztek minek van ott cucc? Vagy akkor te miért lakhatsz ott? Vagy szelektálják a cuccokat, vagy vigyék el, vagy el kell rakni szekrénybe az ő cuccaikat, te meg veszel magadnak ami kell.
Vagy akkor költözz el, és ott meg azt csinálsz, amit akarsz.
De az, hogy nem takarítasz, az a röhejség legteteje. Albiban se takaríts majd, hisz nem a tied
Mi is édesanyám lakásában élünk, amíg összeszedjük a sajátra valót. Ő sem nekem/nekünk vette, de mivel ők elköltöztek egy családi házba, így felájánlotta nekünk. Ennek ellenére anyukámnak eszébe sem jut hetente többször látogatni minket. Mondjuk mi felnőtt emberek vagyunk 25 évesen és ki tudunk magunk után takarítani, el tudjuk pakolni a ruhánkat, be tudunk vásárolni és főzni is tudunk. Mindketten dolgozunk, így természetesen az anyagiakat is mi intézzük (így is nagyon nagy segítség a szüleim részéről, hogy albérletet nem kell fizetnünk). Látogatjuk őket és ők is minket, de egészséges keretek között. Ha ők látogatnak meg minket, ami havonta/kéthavonta egyszer van nagyjából, akkor sem takarítani jönnek meg rendezkedni, hanem én/mi főzünk egy ebédet/vacsorát és arra meghívjuk őket.
Egyáltalán nem egészséges az a szemlélet, amit te/ti együttélés címén elgondoltatok. Ha ketten akartok élni, akkor igenis el kell látni a háztartással kapcsolatos feladatokat, nem anyucival megcsináltatni. Ha pedig nem kell jönnie takarítani, főzni, mosni, akkor nincs ott keresnivalója heti szinten több nap. Ha ő abban a lakásban alszik heti többször, akkor pedig nektek nincs ott keresnivalótok, mert ilyen formában nem alkalmas az a lakás az összeköltözésre, együttélésre.
Anyukádat hámozd le magatokról. Mondd meg neki, hogy nem pakol, nem takarít, nem él ott. Ennyi.
De ezt is leírtuk már párszor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!