Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Jogos a kiakadása a barátnőmnek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogos a kiakadása a barátnőmnek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A barátnőmmel kb két hónapja összeköltöztünk. Eleinte minden jó volt. Azt tudni kell, hogy a szüleim lakásában élek, éltünk. Az anyám rengeteget próbált segíteni, helyet csinálni a barátnőmnek és nekem is sokat segített takarítani, mert a munka és suli mellett erre nagyon kevés időm volt. A barátnőm viszont besokallt, azt mondja, ránk szállt az anyám, és nem hagy teret. Pedig mondtuk neki, hogy max egy hónap, és békénhagy minket, de azt se mondhatom, hogy az anyám ne jöjjön a saját lakásába. A barátnőm azt mondta, ő nem ezt kéri, csak azt, hogy heti 1* 2* jöjjön.

Az anyám csak jót akart, semmi hátsó szándék nem vezette.

De odáig fajult a dolog, hogy a barátnőm végül elköltözött, egyre többet kiakadt, először ő akart menni, de végül maradni akart, és akkor már én kértem, hogy menjen. Megromlott miatta az anyámmal a kapcsolatunk, mert úgy éreztem soha semmi nem volt neki jó, az anyám meg végül egyáltalán nem jött, nehogy megint megsértődjön a barátnőm.

A szétköltözést viszont nehezen bírja a barátnőm és szerintem szakítani akar.

Mondtam, ha majd lediplomázok és ki tudunk venni ketten egy albérletet, minden más lesz, de nem hisz nekem. Már nem tudok mit tenni, elegem van belőle, mindenen kiakad már mostanában.

25F

2018. ápr. 18. 12:59
1 2 3 4 5
 11/49 A kérdező kommentje:

Én azt hittem a szétköltözés megmenti a kapcsolatot. Meg úgy nem lett volna velünk annyit anyám sem.

Egyébként meg már korábban is tudta a barátnőm, hogy ennyit nálam van az anyám. Leülni megbeszélni az anyámmal ezt meg nem tudta. Helyette inkább kiakadt. Ez a megoldás?

2018. ápr. 18. 13:28
 12/49 A kérdező kommentje:
Kb egy hónapja viszont már egyáltalán nem jön az anyám, nehogy a barátnőm megint megsértődjön és szakítsunk.
2018. ápr. 18. 13:28
 13/49 anonim ***** válasza:
100%

A szüleid részéről kedves a felajánlás, hogy lakhattok a lakásukban. Ez azonban az a helyzet szerintem, amikor bár ne ajánlották volna fel. Ha a heti 1-2-szeri látogatás irreàlis kérés volt a barátnőd részéről, akkor nagy a baj, anyukád valóban rátok telepedett és igaza van a barátnődnek. Amennyiben a szüleid nem tudnak nektek kettőtöknek teret engedni, és heti szinten több mint kétszer látogatnak titeket, úgy inkább nem kellett volna erőltetni az ő lakásukba való beköltözést. A te hozzáállásod sem oké. Az érveid egy része érthető, tanulsz, dolgozol mellette, nem fér bele egy albérlet. De az, hogy te normálisnak tartod anyukád heti több mint kétszeri látogatását 25 évesen, az nem okés. Nem csodálom, hogy besokallt a barátnőd.

Lehet, hogy most már késő visszafordítani/megjavítani a dolgokat, de amennyiben nem, szerintem két lehetőségetek van.

1. Beszélsz a szüleiddel, hogy nagyon kedvesek, hogy megengedték, hogy odaköltözzetek, ezt nagyon köszönitek. De!! Azért akartatok összeköltözni, hogy a saját, közös életeteket elkezdjétek, ebbe pedig nem fér bele a napi szintű, órákig tartó látogatás. Az nem kifogás, hogy egy hónap múlva másképp lesz, mert ugyan mitől lenne?! Vagy addigra lediplomázol és lesz időd mindenre, amire most nincs és ezért anyukád csinálja? Ha így van, akkor azt a pár hónapot miért nem vártátok meg az összeköltözéssel? Ha nincs így és alapvetően semmi nem változik az életetekben, akkor csak áltatod magadat és barátnődet is azzal, hogy majd egy hónap múlva már nem fog anyuka minden nap ott serénykedni.

2. Vártok, amíg lediplomázol és utána a szüleidtől teljesen függetlenül összeköltöztök valahol és ketten fenntartjátok, elvégzitek a napi teendőket.

2018. ápr. 18. 13:32
 14/49 anonim ***** válasza:
100%
Aha, ott is alszik anyád. Egyre jobban hangzik. Egy fiatal fiú/lány, aki önálló életet kezdene, nyilván nem erre vágyik. Mondtad neki, mielőtt hozzád költözött, hogy ennyit lesz ott? A nők zöme sztem nem megy bele összeköltözesbe, ha előre tudja, hogy ez lesz.
2018. ápr. 18. 13:32
 15/49 anonim ***** válasza:
13%

A leirottak alapjan nem tudom azt mondani, hogy ne ertenem meg egy kicsit a baratnöd allaspontjat is, de akkor sincs igaza.

Edesanyad lakasaban el, aki csak takaritani jarjon oda hetente?

Ez kisse halatlannak tünik. Szerintem, jobb neked nelküle. Edesanyad mindig is az marad es talan kisse nehezen tud elszakadni töled, de te is belatod, hogy nem a kapcsolatotokba akart beleturni, hanem segiteni. Ebböl nem is kellett volna, hogy konfliktushelyzet alakuljon ki!

Ketten kitakaritjatok a lakast makulatlanra, föztök vacsorat, amire meghivjatok anyukat, elmondjatok neki, mennyire halasak vagytok az eddigi segitsegeert, de mint latja most mar boldogultok es szegyenlitek, ha ket felnött nem birna tisztasagot tartani egy lakasban, ezert (neha) szivesen latjatok, de mar nincs szükseg arra, hogy hetente erre aldozza szabadidejet, aztan hazakülditek boldogan es esetleg egy csodas cserepesviraggal, ha vagytok ennyire kedvesek/diplomatikusak.

Ha baratnödnek (vagy ne haragudj, de neked) let volna ennyi esze, akkor mindez feszültsegnelkül zajlik le ugy, hogy minden erintett jol erzi magat a böreben.

Keress olyan tarsat, aki tudja ertekelni a segitseget, aki kepes ezt megköszönni es aki tisztel teged es a csaladodat! Aki erre nem kepes, nem alkalmas tars.

2018. ápr. 18. 13:38
 16/49 Noren1989 ***** válasza:
33%
Kamukérdés lenne?
2018. ápr. 18. 13:38
 17/49 anonim ***** válasza:
53%

ebben a történetben is nagyon szépen megmutatkozik, hogy a jelenlegi a magyar társadalomban milyen súlyos következményei vannak a lakásdeprivációnak.

a kérdező fiatalember bár középosztálybeli, és még jobbik helyzetben van, mert számára a szülei tudnak saját lakást biztosítani, de anyuka folytonos jelenléte, és azt sugalló magatartása, hogy a lakás tőlük van, ergo beavatkozhat, kemény párkapcsolati válságot szült.

míg ha lenne normális, olcsón elérhető szociálislakás-program, akkor a huszonéves egyetemisták is kiszakadhatnának végre a mamahotelből, és saját életük kereteit maguk alakítva, élhetnének háborítatlanul.

Viktor, bszmeg!

2018. ápr. 18. 13:41
 18/49 A kérdező kommentje:
A barátnőm nem akarta, hogy takarítson nálunk. Mondta is, hogy nekem kellett volna helyet csinálnom neki. De a szüleim dolgaihoz nem fogok hozzányúlni. Az más kérdés, hogy anyám jóindulatból az én cuccaim között is rendet rakott. De ilyenért nem veszek össze a saját anyámmal.
2018. ápr. 18. 13:43
 19/49 anonim ***** válasza:
52%
Szeretitek egymást? Vagy inkább, te szereted őt? Ha igen, akkor szépen kommunikáljátok le a dolgokat és fátylat a múltra...de valahogy nem ez az érzésem.
2018. ápr. 18. 13:44
 20/49 anonim ***** válasza:
95%
Őszintén megmondom, én már a heti két látogatásról is agyfszt kaptam volna. NEM, anyuka nem jön át hetente látogatóba, csak akkor ha hívjuk, és semmiképp sem takarít nálunk. Mondom ezt úgy, hogy a szüleim toltak alám egy lakást, de soha eszükbe sem jutott, hogy zaklassanak minket, pláne nem heti többször.
2018. ápr. 18. 13:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!