Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért ördögtől való az, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért ördögtől való az, ha azt szeretném, hogy a házimunka nagyobb részét a barátnőm végezze?

Figyelt kérdés

Értelmes emberek vagyunk, nemrég költöztünk össze, de már most nem úgy működnek a dolgok, ahogy számítottam rá. A barátnőm szigorúan, szinte pontosan kiméricskélve felosztja a házimunkát kettőnk között, és kikötötte, hogy nem hajlandó egyedül háztartást vezetni, pedig az összeköltözés előtt házias nő benyomását keltette. Én azt hittem, nem kell komolyan venni, de amikor nekem kellett volna főzni szerinte, nem tettem, akkor nem volt hajlandó kaját csinálni. Én éheztem, ő pedig végül rendelt magának.

Nagyon stresszes és komoly munkám van, mérnök vagyok, multinál dolgozom, nagy a hajtás, ő pedig gyerekpszichológus. Meg van sértődve, ha kicsit is célzok rá, hogy sokkal komolyabb szakmaiságot, kötélidegzetet és versenyszellemet igénylő munkám van, szerinte ezzel lenézem az ő szakmáját, pedig nem igaz, csakis arra célzok, hogy úgy lenne igazságos, ha a "női" feladatokat ellátná, legalábbis nagyobb részben mint én.

Mit tegyek ebben a helyzetben?

2018. márc. 28. 15:27
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/114 anonim ***** válasza:
38%

Felmerül a kérdés, mekkora villának kell lennie, hogy ne tudják ketten tisztán tartani. Egy kétszobás lakás esetén ne lehetne megegyezni a házimunka beosztásáról? Pár óra alatt is kész az egész.

Kamu lesz a kérdés. De azért durva, hogy ennyi bokor mögött meghúzódó femináci van itt...

2018. márc. 28. 19:44
 102/114 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem költözz össze az exemmel, ugyanilyen hímsoviniszta izéke (az f betűs szót nem engedték ki), mint te. Ő cnc-s én meg ügyfélszolgálaton dolgoztam, megosztott munkakörben, azaz egyszerre két félét csináltam. Iszonyúan elfáradtam szellemileg estére, hulla voltam, de megkaptam, hogy ne rinyáljak, mert Ő FONTOS MUNKÁT VÉGEZ. Én meg gondolom, vakarom csak.
2018. márc. 28. 19:56
 103/114 anonim ***** válasza:
55%
Én is föltenném a kérdést a leszavazóimnak, hogy tulajdonképpen miért jöttek ide? Levezetni a napi stresszt, vagy segíteni? Ha anyázások közepette adtok valakinek tanácsokat és mindenféle senkiházinak elhordjátok akkor biztosan nem fogja megfogadni, amit mondtok. Ezzel a stílussal nem tudtok senkit rávenni semmire. Ha szeretnétek, hogy valaki hallgasson rátok beszéljetek vele kedvesen, mert ezzel a stílussal csak azt éritek el, hogy a másik ember befeszít és csak azért se tágít az álláspontjától, pedig normális hangnemmel talán meg lehetne győzni.
2018. márc. 28. 19:59
 104/114 anonim ***** válasza:
93%
Nem olvastam egy kommentet se, de elkeserítőnek tartom (amennyiben igaz a sztori), hogy diplomás mérnökembernek ennyi az iq-ja. Tényleg... Téged mi a fszomra neveltek, míg iskolába jártál? A mérnökségen kívül egyebet nem sikerült megtanulni, te majom?
2018. márc. 28. 20:00
 105/114 anonim ***** válasza:
93%

Jaaa, hogy ő gyerekekkel beszélget egész nap, az nem munka, vágom. Az más, akkor teljesen igazad van.

A kérdés továbbra is áll: a mérnökösdi közbrn gondolkodó embernek elfelejtettél lenni?

2018. márc. 28. 20:03
 106/114 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező, egy ideje nem nyilatkozol, és nem fejtetted ki, hogy megis mi az a rengeteg házimunka ami rád hárul egy nap? Mert őszintén szólva el nem tudom képzelni, hogy kettőtök után egy 2 esetleg 3 szobás lakás rendbe tartásán napi szinten mi merülhet fel, ami nem fér bele az energiádba. Tényleg nem.

Mások még meló után mennek a gyerekekért, viszik ide-oda, ellátják őket meg a háztartartást mellette, edzeni jarnak, csomó mindemt csinálnak, te meg fiatal férfi létedre lenullázod magad a munkával.

Fiatal férfi vagy, és a munka úgy kizsigerel

2018. márc. 28. 20:54
 107/114 anonim ***** válasza:
87%

Én sem értem. Én hétközben kétszer-háromszor főzök, naponta mosogatok, söprök, egy-kettőt mosok, amúgy a nagy takarítás hétvégén van.

Ezek kb. másfél órát vesznek el egy nap. Nem olyan megterhelő.

Más is dolgozik. Szerintem csak lusta vagy.

2018. márc. 28. 22:57
 108/114 anonim ***** válasza:
89%

Itt nem férfi és női szerepekről van szó, hanem az alapvető tisztelet hiányáról a párod felé. Degradálod a munkáját, beosztanád az idejét, és elvárásokat támasztasz felé.

Tulajdonképpen, akik azt írják, hogy nem főz és takarít rá a barátnője, azok mégis hogyan gondolkodnak a férfiakról? Nem veszik észre, hogy ezzel egy kisgyermek szintjére hozzák a képességeit az egész férfi nemnek, akik önmagukat ellátni képtelen, magukról gondosodni nem tudó egyének lennének ezen írásaik alapján? Mielőtt kapcsolatba kerül egy férfi azelőtt is képes ellátni önmagát, akkor a későbbiekben sem állítsák be úgy egyesek közülük, mintha éhen halnának, vagy egy kuplerájban élnének.

Nem hiszem el, hogy ha valóban annyira intelligens vagy, mint amilyennek hiszed magad, akkor nem látod a saját viselkedésed negatív aspektusát, és nem vagy képes konszenzusra jutni, megfelelő kommunikáció során a barátnőddel, úgy hogy közben tiszteletben tartod őt, mint személyt, és a munkáját is.

2018. márc. 29. 01:48
 109/114 anonim ***** válasza:
88%
Kérdező, én már irtam korábban, nő vagyok és viszem a háztartást 8 óra meló után, 2 gyerek, párom van. Az a baj a mentalitásoddal, hogy lehet, hogy találsz olyan partnert aki megcsinál minden női munkát, de ebből fog következni az évek során, hogy végül minden teljesen a nőre marad. Én már elkövettem azt a hibát hogy önként és dalolva szépen mindent megcsináltam, aztán évek múlva odáig fajult a dolog hogy a családfenntartáson át a háztartásig mindent én vittem, mert a párom szépen belekényelmesedett az egészbe. A hozzád hasonló kapcsolatokból lesznek amikor 5 év után a férj hazajön a melóból, leül a tv elé és a szájába kapja a vacsorát, az anya meg a 2 gyerekkel kínlódik, belefásul mindenbe és kihozod belőle a házisárkányt. Tudom miről beszélek, mert végigcsináltam..... A párod most szeretne már hozzászoktatni ahhoz, hogy ez a munkamegosztásos mérleg később se billenjen el egyik irányba. Talán volt rossz tapasztalata vagy otthon azt látta hogy az anyja kiszolgálta az apját és ezt ő nem akarja a saját kapcsolatában... szerintem erről le lehet ülni beszélni, ki mit csinálna szívesebben. Azt kétlem hogy 2 fős háztartásban annyira sok munka maradna estére mert én is 6-ra érek haza és azért meg tudok oldani mindent.
2018. márc. 29. 07:32
 110/114 anonim ***** válasza:
10%

Szerintem kérd el a rezsi,kaja, lakbér(ha van) felét és ne biztosíts magasabb életszínvonalat számára. Nézd meg, ez hogy tetszik neki.

31/f

2018. márc. 29. 11:51
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!