Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ördögtől való az, ha azt szeretném, hogy a házimunka nagyobb részét a barátnőm végezze?
Értelmes emberek vagyunk, nemrég költöztünk össze, de már most nem úgy működnek a dolgok, ahogy számítottam rá. A barátnőm szigorúan, szinte pontosan kiméricskélve felosztja a házimunkát kettőnk között, és kikötötte, hogy nem hajlandó egyedül háztartást vezetni, pedig az összeköltözés előtt házias nő benyomását keltette. Én azt hittem, nem kell komolyan venni, de amikor nekem kellett volna főzni szerinte, nem tettem, akkor nem volt hajlandó kaját csinálni. Én éheztem, ő pedig végül rendelt magának.
Nagyon stresszes és komoly munkám van, mérnök vagyok, multinál dolgozom, nagy a hajtás, ő pedig gyerekpszichológus. Meg van sértődve, ha kicsit is célzok rá, hogy sokkal komolyabb szakmaiságot, kötélidegzetet és versenyszellemet igénylő munkám van, szerinte ezzel lenézem az ő szakmáját, pedig nem igaz, csakis arra célzok, hogy úgy lenne igazságos, ha a "női" feladatokat ellátná, legalábbis nagyobb részben mint én.
Mit tegyek ebben a helyzetben?
Felmerül a kérdés, mekkora villának kell lennie, hogy ne tudják ketten tisztán tartani. Egy kétszobás lakás esetén ne lehetne megegyezni a házimunka beosztásáról? Pár óra alatt is kész az egész.
Kamu lesz a kérdés. De azért durva, hogy ennyi bokor mögött meghúzódó femináci van itt...
Jaaa, hogy ő gyerekekkel beszélget egész nap, az nem munka, vágom. Az más, akkor teljesen igazad van.
A kérdés továbbra is áll: a mérnökösdi közbrn gondolkodó embernek elfelejtettél lenni?
Kérdező, egy ideje nem nyilatkozol, és nem fejtetted ki, hogy megis mi az a rengeteg házimunka ami rád hárul egy nap? Mert őszintén szólva el nem tudom képzelni, hogy kettőtök után egy 2 esetleg 3 szobás lakás rendbe tartásán napi szinten mi merülhet fel, ami nem fér bele az energiádba. Tényleg nem.
Mások még meló után mennek a gyerekekért, viszik ide-oda, ellátják őket meg a háztartartást mellette, edzeni jarnak, csomó mindemt csinálnak, te meg fiatal férfi létedre lenullázod magad a munkával.
Fiatal férfi vagy, és a munka úgy kizsigerel
Én sem értem. Én hétközben kétszer-háromszor főzök, naponta mosogatok, söprök, egy-kettőt mosok, amúgy a nagy takarítás hétvégén van.
Ezek kb. másfél órát vesznek el egy nap. Nem olyan megterhelő.
Más is dolgozik. Szerintem csak lusta vagy.
Itt nem férfi és női szerepekről van szó, hanem az alapvető tisztelet hiányáról a párod felé. Degradálod a munkáját, beosztanád az idejét, és elvárásokat támasztasz felé.
Tulajdonképpen, akik azt írják, hogy nem főz és takarít rá a barátnője, azok mégis hogyan gondolkodnak a férfiakról? Nem veszik észre, hogy ezzel egy kisgyermek szintjére hozzák a képességeit az egész férfi nemnek, akik önmagukat ellátni képtelen, magukról gondosodni nem tudó egyének lennének ezen írásaik alapján? Mielőtt kapcsolatba kerül egy férfi azelőtt is képes ellátni önmagát, akkor a későbbiekben sem állítsák be úgy egyesek közülük, mintha éhen halnának, vagy egy kuplerájban élnének.
Nem hiszem el, hogy ha valóban annyira intelligens vagy, mint amilyennek hiszed magad, akkor nem látod a saját viselkedésed negatív aspektusát, és nem vagy képes konszenzusra jutni, megfelelő kommunikáció során a barátnőddel, úgy hogy közben tiszteletben tartod őt, mint személyt, és a munkáját is.
Szerintem kérd el a rezsi,kaja, lakbér(ha van) felét és ne biztosíts magasabb életszínvonalat számára. Nézd meg, ez hogy tetszik neki.
31/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!