Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak miért tartják papucsnak azt a férfit aki segít a barátnőjének főzni mosni takarítani?
"Nem azért született valaki nőnek szerintem hogy a férfiakat szolgálja és behodoljon ,alarendelje magát neki."
Ezért nincs is ma már olyan, hogy "ez a nő dolga, az a nő dolga". Ugyanakkor sok nő úgy gondolja, "ez a férfi dolga, az a férfi dolga" van és oké. Észre kéne venni, hogy nem az.
Nem papucsság. Egyébként ez a "behódolás" és "álárendelje magát" elég gyakori közhelyek, főleg szélsősségesen feminista nők szájából.
A házimunkán érdemes osztozni normális kereteken belül. Nyilván, ha egyik fél pl. abszolút nem tud főzni akkor felesleges azon veszekedni, hogy miért nem ő csinálja.
Papucsságnak inkább tartanám azt a variációt amikor a nő otthon van 6 óra munka után, a férfi 14 óra munka után és még tőle van elvárva, hogy bizony teljes felezés van a házimunkában. Akkor is lehet segíteni, de nem feltétlenül azonos mértékben, hiszen egyenlőség ide vagy oda, mindenkinek 24 órából áll egy nap.
#1 válaszoló
Igen igazad van. Nem szoktam semmi feladtra azt mondani ,hogy most ez férfi munka és azért nem csinálom meg. Kell cipekedek bútort szerelek , fát is vágtam, festettem is . Házi teendőket nem nemi szerepek alapján kene leosztani hanem ki amihez ért így kiegészítve egymást.
Mert idióták.
Tekintettel arra, hogy én nőként szeretem és elvégzem a férfi munkát (nyugodtan lehet olyan szinteken is gondolkodni, mint a betonozás - bár ez épp nem egy gyakori munka, de mondjuk adjuk lejjebb: metszés, fűnyírás, fa aprítása), így elvárom, hogy a férfi is kivegye a részét a női munkából. :D (Jó, egy tetőre nem másznék fel lekenni a kupást, mert tériszonyom van /létrán még nem, ezért nem akadály a metszés/, de fölösleges is vadulni, arra vannak szakemberek.) xD
#2 válaszoló
Neked is igazad van. Nyilván ha én tudok főzni de a párom nem csak felesleges vitákat generálok vele , hogy rá erőltetek valami olyat amit nem tud vagy nem szeret. Egyszerűbb dolgokra megkérem amiben tud segíteni és kesz
Abban is igazad van ,hogy ha a nő kevesebbet dolgozik óraszámban mint a férfi ne várja el a nő hogy fele fele arányban a férfi is ugyan úgy kivegye a részét a házimunkabol , persze segít a férfi akkor is ami tőle telik.
Úgy utáltam, ha azt kérdezték, segítek-e a feleségemnek a házimunkában? Nem. Csinálok, amennyi éppen szükséges, főzök, vagy vasalok, vagy bármit, ami éppen soron levő dolog.
Ez nem papucs és nem egyenjogúság, csak egy felnőtt ember viselkedése.
10-12 évesen segítettem, anyukámnak, akkor szoktam bele, azóta meg csinálom, ha párban élek, ha egyedül. Hogy lehetne ezt másként?
Ismerős amit az első mond.
A házimunka közös meg van férfi munka :D
(nőnek persze nincs dolga :D)
És ha egy nő mondjuk nyolc órát állómunkázik, míg a pasi tizet ül?
Akkor mi a leosztás?
Amúgy az én párom ritkán segít.
Mondjuk látja, hogy beúsztam a hajtogatással, és beszállt. De nem segítség az, hogy a közös háztartásban ketten teszünk a rendért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!