Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kevés ennyi konyhapénz, vagy én nem tudok háztartást vezetni?
Külföldön élünk a férjemmel. Átlagosan keres, de számára a kaja egy olyan szükséges rossz, amire sajnos ki kell adni azt a pénzt, amit másra is lehetne.
A konyhapénzünk 25€/fő egy hétre, amit én rettenetesen kevésnek találok.
Neki jó, mert ugyanennyiért étkezik a munkahelyén még ezen felül (otthon is meleg ételt szeret vacsorázni).
Ki lehetne hozni ennyiből, de nem ilyen feltételek mellett. Legyen minden nap friss gyümölcs, halból csakis lazac, müzli, tojás, szóval, nem éppen olcsó dolgok.
Illetve minden nap valami változatos, mert nagyon kevés olyan étel van, amit elé tehetek két nap egymás után.
Úgyhogy többnyire még a saját pénzemből pótlom, hogy normálisan tudjunk enni, így folytonosan le vagyok égve.
Részmunkaidőben dolgozom az ő fizetése 1/6-áért. A lakbér rámeső részét az utánam kapott adókedvezmény fedezi, a saját dolgaimat én, a munkában és egyetemen az étkezésem én (csak most ugye szünet van április közepéig, szóval csak otthon eszek), illetve ezen felül beszállok a közös kajába titokban. De így meg nem tudok félretenni.
Szerintem ennyi kajapénz még odahaza is kevés lenne.
Rettenetesen kevés, főleg két főre. Én egy főre 35-40 eurót költök egy hétre, és már ezt is spórolósan, csirkemellet és lazacot eszem (mielőtt valaki beszól, tengerparti városban élek ahol a lazac csirkemell-árban van majdnem), és leginkább a fűszerezésen variálok, de van hogy egymás után nagyon hasonló kajákat eszem, pl tejszínes csirke után tejszínes sajtmártásos csirke, és ha valamiből nagy adagot lehet csak főzni, megesik hogy egy héten háromszor eszem pl. rakottkrumplit. Friss gyümölcs mondjuk hetente 3-4-szer van, és ennyi pénzből mondjuk hetente egyszer fér bele a desszert.
Sürgősen fel kéne nyomatni mondjuk a háromszorosára, ha már ő nem tolja a seggát a konyha irányába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!