Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párom túl drága ajándékot akar venni a gyerekének, hogyan beszéljem ezt meg vele?
Xbox-ot akar venni a 9 éves fiának, ráadásul a legújabb fajtát ami olyan 160 ezer körül kapható, mondván, hogy eleget nélkülözött már a gyerek az előző rossz házasságában. Mivel én több mint 3x annyit keresek mint párom, így azt hiszem volna némi beleszólásom a dologba, ráadásul nekem is van egy 7 éves gyerekem az előző házasságomból és elég furán venné ki magát, ha a nevelt gyerekem drágább ajándékot kapna mint a sajátom. Ráadásul nem is tartom jó ötletnek 9 éves gyereknek egy ilyen drága ajándékot venni. Inkább valami kreatív ajándék kéne még ilyenkor, amiből tanulhat a gyerek pl. építőkocka, stb. Párom ezt azzal magyarázza, hogy a gyerek vér szerinti apja folyton balhézott velük és elitta a család összes pénzét, ezért nem jutott semmi a gyereknek, de erről nem hiszem, hogy én tehetek és ennek nem az a módja, hogy mindent tőlem vár, hogy megoldjak egy személyben. Ő jelenleg is minimálbéren dolgozik, én tartom el főként a családot.
Én amúgy is a "Ki mint vet, úgy arat" elvében hiszek. Nyilván egy családban az diktál elsősorban aki a legtöbbet hozza a házhoz, ez régen is így volt. Ez a természetes. Ráadásul mikor néha gyerek nevelési tanácsokat adok, akkor sosem fogadja meg a tanácsaimat. Én ajánlottam, hogy adjuk majd be a gyereket katonai célzatú bentlakásos iskolába, mivel én is ott tanultam és csak erényemre vált, de erről hallani sem akar az édesanyja. Most akkor a pénzemet elfogadja, de a tanácsaimat már nem? Vagy hogy működik ez? 35/F
" Én ajánlottam, hogy adjuk majd be a gyereket katonai célzatú bentlakásos iskolába" - egyelőre a vérszerinti lányod iskoláztatásával legyél ennyire elfoglalva. és mivel nem te vagy a fia apja, nevelési tanácsokat se osztogass. azt is tartogasd a saját gyereked édesanyjának.
és ha ilyen hangnemben beszélsz a "phhhhárodról", miért vagy vele? mert nem szereted, ez látszik. plusz csóró is. és még aranyat is akar ásni.
ettől függetlenül túlzás a 160 ezres ajándék. de valami jóféle legó beleférne.
amúgy csak itt ilyen nagy a szád vagy otthon is? nekem gyanús, hogy otthon kss a neved:)
Amilyen hangnemben beszélsz a párodról, szerintem nem szereted, de akkor minek vagy vele? Nem gondolod, hogy jobbat érdemelne?
Az, hogy elküldenéd a fiát bentlakásos suliba, nem normális dolog, mert olyan lenne, mintha téged zavarna a fiú jelenléte, de akkor miért gyermekes nővel jöttél össze?
Egy normális párkapcsolatban nem az diktál, akinek több pénze van, hanem mindent megbeszélnek. Most már értem, hogy annó a munkahelyemen miért intettek óva attól, hogy magas rendfokozatú emberrel megismekedjek...
Attól független nem tartom a túl drága xboxot jó ötletnek, ha nem futja rá szeretetből, viszont a mostani 9 évesek már az informatika világában élnek, tehát az építőkocka cikinek számít. Normális hangnemben próbáld meg a pároddal megbeszélni az elképzelésedet. 35N
Úgy utálom ezt a hozzáállást. Ha már az ember a úgy költ a párjára, hogy a gyereknek jut az ajándék, az nincs rendben, de a gyermektelen nőkre simán ki lehet 160 ezret dobni, hogy jakuzziban ázzon a feneke egy nyaraláson..
Szerintem ennél feleslegesebb ajándék nincs a földön. Ha érdekli a gyerekeket, közös ajándék legyen, amit a család kap a családtól. Azaz a tiéd is, az anyjáé is, és a 2 gyereké is. Vesztek hozzá 4 kontrollert vagymit, és mehetnek 4esben a játékok. Vagy 2t és akkor párosával egymás ellen lehet játszani váltásban.
Az egész eddig csóró volt, most dúskáljon felfogás béna. Nyugodtan mondd el a véleményed. Ha közös kasszából megy a költés, normális ember nem egyoldalúan dönt, hanem megkérdezi, a másik mit gondol.
Persze normális ember nem is ajánlgat katonai sulit a gyereknek. Remélem a tiédnek is tervben van.
Eleve undorítóan beszélsz a párodról, hogy felkaroltad a nélkülözésből. Gondolom te megszántad anyagilag, ő meg megszánt azzal, hogy nyitva van a lába. Neki pénze nem volt, te meg nőt nem tudtál összeszedni "felkarolás" nélkül. Ha ő szétteszi a lábát és megpuszil, meg veled van, pénzért, akkor nyújtsd is neki a pénzt.
Én úgy látom, nem kezelitek társként a másikat. Te is megveted, ő is megvet. Nekem ez érdekkapcsolatnak tűnik, ami egy darabig jól működött, aztán te szépen elfelejtetted, hogy a felkarolásért cserébe kaptad. Most meg szépen elapasztanád a csapot, mert természetesnek veszed, amit ő ad a kapcsolatba(magát). Ha elzárod a csapot, le fog lépni.
Fel tudnál szedni még egy ilyen nőt pénz nélkül? Ezen gondolkozz el.
Xboxon én is gondolkodtam.. azt most vettem pár pc alkatrészt, egy gép ami jó játékra 100e ftbol megvan. .a maradék 60 ezer forint meg elég hogy beirassam 1 évre programozói iskolába . 9 éves a fiam.
Szóval ésszel kellene költekezni, nem a 160 ezer a sok hanem az hogy utána meg 100-200 ezerért játékot vesz és a gyerek marad olyan szinten amin van mert nem tanult semmit. Szóval nem a penz a lenyeg hanem az hogy hasznos amit kap vagy sem
Ti olvastátok mit ír a párjáról???
Még ha igaz is nem szégyenled magad?
Amikor elfogadtad a gyerekkel együtt fogadtad el!
Építő kocka...katonai suli...családfő...szegény párod...én inkább menekülnék a helyében tőled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!