Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Párom túl drága ajándékot...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párom túl drága ajándékot akar venni a gyerekének, hogyan beszéljem ezt meg vele?

Figyelt kérdés

Xbox-ot akar venni a 9 éves fiának, ráadásul a legújabb fajtát ami olyan 160 ezer körül kapható, mondván, hogy eleget nélkülözött már a gyerek az előző rossz házasságában. Mivel én több mint 3x annyit keresek mint párom, így azt hiszem volna némi beleszólásom a dologba, ráadásul nekem is van egy 7 éves gyerekem az előző házasságomból és elég furán venné ki magát, ha a nevelt gyerekem drágább ajándékot kapna mint a sajátom. Ráadásul nem is tartom jó ötletnek 9 éves gyereknek egy ilyen drága ajándékot venni. Inkább valami kreatív ajándék kéne még ilyenkor, amiből tanulhat a gyerek pl. építőkocka, stb. Párom ezt azzal magyarázza, hogy a gyerek vér szerinti apja folyton balhézott velük és elitta a család összes pénzét, ezért nem jutott semmi a gyereknek, de erről nem hiszem, hogy én tehetek és ennek nem az a módja, hogy mindent tőlem vár, hogy megoldjak egy személyben. Ő jelenleg is minimálbéren dolgozik, én tartom el főként a családot.

Én amúgy is a "Ki mint vet, úgy arat" elvében hiszek. Nyilván egy családban az diktál elsősorban aki a legtöbbet hozza a házhoz, ez régen is így volt. Ez a természetes. Ráadásul mikor néha gyerek nevelési tanácsokat adok, akkor sosem fogadja meg a tanácsaimat. Én ajánlottam, hogy adjuk majd be a gyereket katonai célzatú bentlakásos iskolába, mivel én is ott tanultam és csak erényemre vált, de erről hallani sem akar az édesanyja. Most akkor a pénzemet elfogadja, de a tanácsaimat már nem? Vagy hogy működik ez? 35/F

2017. dec. 1. 11:37
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
100%
Engedd el, mindketten jobban jártok, te meg keress egy katona csajt.
2017. dec. 1. 14:52
 22/42 anonim ***** válasza:
91%

" Én ajánlottam, hogy adjuk majd be a gyereket katonai célzatú bentlakásos iskolába" - egyelőre a vérszerinti lányod iskoláztatásával legyél ennyire elfoglalva. és mivel nem te vagy a fia apja, nevelési tanácsokat se osztogass. azt is tartogasd a saját gyereked édesanyjának.

és ha ilyen hangnemben beszélsz a "phhhhárodról", miért vagy vele? mert nem szereted, ez látszik. plusz csóró is. és még aranyat is akar ásni.

ettől függetlenül túlzás a 160 ezres ajándék. de valami jóféle legó beleférne.

amúgy csak itt ilyen nagy a szád vagy otthon is? nekem gyanús, hogy otthon kss a neved:)

2017. dec. 1. 15:25
 23/42 anonim ***** válasza:
91%

Amilyen hangnemben beszélsz a párodról, szerintem nem szereted, de akkor minek vagy vele? Nem gondolod, hogy jobbat érdemelne?

Az, hogy elküldenéd a fiát bentlakásos suliba, nem normális dolog, mert olyan lenne, mintha téged zavarna a fiú jelenléte, de akkor miért gyermekes nővel jöttél össze?

Egy normális párkapcsolatban nem az diktál, akinek több pénze van, hanem mindent megbeszélnek. Most már értem, hogy annó a munkahelyemen miért intettek óva attól, hogy magas rendfokozatú emberrel megismekedjek...

Attól független nem tartom a túl drága xboxot jó ötletnek, ha nem futja rá szeretetből, viszont a mostani 9 évesek már az informatika világában élnek, tehát az építőkocka cikinek számít. Normális hangnemben próbáld meg a pároddal megbeszélni az elképzelésedet. 35N

2017. dec. 1. 15:39
 24/42 anonim ***** válasza:
100%
Építőkocka egy 9 éves gyereknek?!?! ÚRISTEN!!! Nem 2 éves már! Az Xbox-al amúgy a te gyereked is nyugodtan játszhat. Lehet ez közös ajándék mindkét gyereknek, külön-külön meg vehettek nekik valami apróságot még és probléma megoldva
2017. dec. 1. 16:00
 25/42 anonim ***** válasza:
94%

Úgy utálom ezt a hozzáállást. Ha már az ember a úgy költ a párjára, hogy a gyereknek jut az ajándék, az nincs rendben, de a gyermektelen nőkre simán ki lehet 160 ezret dobni, hogy jakuzziban ázzon a feneke egy nyaraláson..

Szerintem ennél feleslegesebb ajándék nincs a földön. Ha érdekli a gyerekeket, közös ajándék legyen, amit a család kap a családtól. Azaz a tiéd is, az anyjáé is, és a 2 gyereké is. Vesztek hozzá 4 kontrollert vagymit, és mehetnek 4esben a játékok. Vagy 2t és akkor párosával egymás ellen lehet játszani váltásban.

Az egész eddig csóró volt, most dúskáljon felfogás béna. Nyugodtan mondd el a véleményed. Ha közös kasszából megy a költés, normális ember nem egyoldalúan dönt, hanem megkérdezi, a másik mit gondol.

Persze normális ember nem is ajánlgat katonai sulit a gyereknek. Remélem a tiédnek is tervben van.

Eleve undorítóan beszélsz a párodról, hogy felkaroltad a nélkülözésből. Gondolom te megszántad anyagilag, ő meg megszánt azzal, hogy nyitva van a lába. Neki pénze nem volt, te meg nőt nem tudtál összeszedni "felkarolás" nélkül. Ha ő szétteszi a lábát és megpuszil, meg veled van, pénzért, akkor nyújtsd is neki a pénzt.

Én úgy látom, nem kezelitek társként a másikat. Te is megveted, ő is megvet. Nekem ez érdekkapcsolatnak tűnik, ami egy darabig jól működött, aztán te szépen elfelejtetted, hogy a felkarolásért cserébe kaptad. Most meg szépen elapasztanád a csapot, mert természetesnek veszed, amit ő ad a kapcsolatba(magát). Ha elzárod a csapot, le fog lépni.

Fel tudnál szedni még egy ilyen nőt pénz nélkül? Ezen gondolkozz el.

2017. dec. 1. 16:01
 26/42 anonim ***** válasza:
100%

Xboxon én is gondolkodtam.. azt most vettem pár pc alkatrészt, egy gép ami jó játékra 100e ftbol megvan. .a maradék 60 ezer forint meg elég hogy beirassam 1 évre programozói iskolába . 9 éves a fiam.

Szóval ésszel kellene költekezni, nem a 160 ezer a sok hanem az hogy utána meg 100-200 ezerért játékot vesz és a gyerek marad olyan szinten amin van mert nem tanult semmit. Szóval nem a penz a lenyeg hanem az hogy hasznos amit kap vagy sem

2017. dec. 1. 16:05
 27/42 anonim ***** válasza:
73%
Ha a stilusodrol még annyit hogy ha olyan sötétséget akarsz mint a katonai suli tehát hogy rád hasonlítson adjatok be, de itt se neked se a páromnak nincs igaza véleményem szerint.
2017. dec. 1. 16:07
 28/42 anonim ***** válasza:
Akarom írni parodnak csak a telefon helyesírás javitoja javit :))
2017. dec. 1. 16:07
 29/42 anonim ***** válasza:
96%

Ti olvastátok mit ír a párjáról???

Még ha igaz is nem szégyenled magad?

Amikor elfogadtad a gyerekkel együtt fogadtad el!

Építő kocka...katonai suli...családfő...szegény párod...én inkább menekülnék a helyében tőled.

2017. dec. 1. 16:11
 30/42 anonim ***** válasza:
62%
Tipikus katona mit vársz tőle ?
2017. dec. 1. 16:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!