Budapesten hemzsegnek a több száz (akár 200-300) milliós lakások. Milyen foglalkozásból élők engedhetik meg maguknak azt, hogy ilyen drága otthonuk legyen?

Vannak sokan akik drágább ingatlant örökölnek, akár többet is, házastárssal közösen összejön egy ilyen.
Akkor vannak azok, akik még a 90-es években húztak fel egy házat, akkor még arányaiban nem volt ekkora a különbség (konkrétan: szobrász, építész).
Én amúgy Budán lakom, megfordultam ilyen kategóriájú ingatlanokban. Sok a vállalkozó, a rendszerváltás után még meg lehetett ebből gazdagodni (építkezés főleg, külkereskedelem is, van régiségkereskedő ismerős is de az mostanra teljesen kifutott, árulja a házát). Ma már kell a politikai hátszél...
Illetve rengeteg ilyen ingatlant adnak bérbe külföldieknek (népszámlálásban is részt vettem a második kerületben, szóval nem a levegőbe beszélek), diplomatáknak, üzleti ügyben itt élőknek, de még kutatóknak is. Ma már a magyarok közt is van olyan, aki hajlandó ilyen drágább ingatlant bérelni (vezető beosztásban persze), bár ritkább.
Fogorvosi magánpraxis biztos nem hoz ennyit a konyhára, talán ha saját rendelője van 10 másik alkalmazott fogorvossal, de az ilyen helyek tulajai rendszerint pont nem orvosok. Plasztikai sebész nagyon esetleg, ha jókor volt jó helyen.

"Fogorvosi magánpraxis biztos nem hoz ennyit a konyhára"
Ismerősöm volt egy budapesti fogorvosnál árajánlatot kérni a fogai rendbehozatalára (mondjuk foggyökér beültetés is lett volna), és mindennel együtt kb 6 millióért vállalta volna a doktor úr.
Ha általánosak ezek a munkadíjak és tegyük fel, csak 20% marad meg az orvosnál tiszta haszonként, mindenféle költségek és adók levonása után (bár sokan állítják, fogorvostól számlát, nyugtát még nem kaptak), akkor azért összejöhet egy ilyen vityilló.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!