Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Párom túl drága ajándékot...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párom túl drága ajándékot akar venni a gyerekének, hogyan beszéljem ezt meg vele?

Figyelt kérdés

Xbox-ot akar venni a 9 éves fiának, ráadásul a legújabb fajtát ami olyan 160 ezer körül kapható, mondván, hogy eleget nélkülözött már a gyerek az előző rossz házasságában. Mivel én több mint 3x annyit keresek mint párom, így azt hiszem volna némi beleszólásom a dologba, ráadásul nekem is van egy 7 éves gyerekem az előző házasságomból és elég furán venné ki magát, ha a nevelt gyerekem drágább ajándékot kapna mint a sajátom. Ráadásul nem is tartom jó ötletnek 9 éves gyereknek egy ilyen drága ajándékot venni. Inkább valami kreatív ajándék kéne még ilyenkor, amiből tanulhat a gyerek pl. építőkocka, stb. Párom ezt azzal magyarázza, hogy a gyerek vér szerinti apja folyton balhézott velük és elitta a család összes pénzét, ezért nem jutott semmi a gyereknek, de erről nem hiszem, hogy én tehetek és ennek nem az a módja, hogy mindent tőlem vár, hogy megoldjak egy személyben. Ő jelenleg is minimálbéren dolgozik, én tartom el főként a családot.

Én amúgy is a "Ki mint vet, úgy arat" elvében hiszek. Nyilván egy családban az diktál elsősorban aki a legtöbbet hozza a házhoz, ez régen is így volt. Ez a természetes. Ráadásul mikor néha gyerek nevelési tanácsokat adok, akkor sosem fogadja meg a tanácsaimat. Én ajánlottam, hogy adjuk majd be a gyereket katonai célzatú bentlakásos iskolába, mivel én is ott tanultam és csak erényemre vált, de erről hallani sem akar az édesanyja. Most akkor a pénzemet elfogadja, de a tanácsaimat már nem? Vagy hogy működik ez? 35/F

2017. dec. 1. 11:37
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
77%
Ha a gyerekek együtt nevelkednek, akkor miért ne lehetne közös ajándék? Akkor legalább különbségtétel nincs. 2 kontroller kell, aztán annyi. Megértem a problémát, én inkább úgy magyaráznám, hogy egyenlőség van és nem rendelkezhet a közös fölött egyedül, ehhez te nem járulsz hozzá és ennyi. 160ért én sem vennék ajándékot, de nekem nincs akkora gyerekem, így nem tudom, hogy mit fogok tenni, ha oda kerülök.
2017. dec. 1. 12:48
 12/42 anonim ***** válasza:
36%

Minimálbérből xbox?

Szóval a te pénzed költené.

Legyetek külön kasszán, mert csak lehúz

2017. dec. 1. 12:58
 13/42 anonim ***** válasza:

- A közös kassza híve vagyok, de a ti esetetekben elgondolkoznék a külön számlán. Szeretitek ti egymást?

- Az Xbox one igenis egy jó ajándék egy 9 évesnek! Nem tiltani kell, hanem normális keretek közé kell szorítani a technikát!

- A gyerekeitekre úgy kéne tekinteni, hogy a ti közös gyerekeitek! Nem enyém, tiéd. Akkor nem kéne azt sem nagyító alatt nézni, hogy melyik ajándék mennyibe került, ez a gyerekeket amúgy sem érdekli. Visszakanyarodok: szeretitek ti egymást?

- A katonai suli egy baromság, hacsak ő nem szeretne oda menni.

2017. dec. 1. 13:05
 14/42 A kérdező kommentje:

Hát, vannak primitív válaszok is ahogy nézem.. A saját gyerekem nem velem él, hanem az anyjánál mivel elváltunk és azt az én gyerekem anyukája se nézné jó szemmel, ha a nevelt gyerekem drágább ajándékot kapna - logikából 1-es alá...

Az meg, hogy nincs közöm a közösen nevelt gyerek neveléséhéhez, az enyhén szólva hülyeség. Mi egy család vagyunk a jelenlegi párommal és így én vagyok a családfő, még a szép, hogy van hozzá közöm. Megspórolt pénze meg aligha van a mostani páromnak amiből megvehetné a gyereknek, mert az anyján élősködött évekig mielőtt felkaroltam, még rendes fehérneműi se voltak (olyanok amiben mondjuk egy orvoshoz is el lehetne menni) szóval ez az opció is kilőve, így hát maradna az én pénzem, ami felett meg főként én rendelkezem ha tetszik, ha nem..

2017. dec. 1. 13:20
 15/42 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés: ha így beszélsz vele, akkor miért van vele?

Nem értem, ha szerinted élösködő, meg nincs egy bugyija se, akkor minek? Jó a szex?

2017. dec. 1. 13:25
 16/42 anonim ***** válasza:
84%

Akkor értelme sincs a kérdésednek. Akaratuk ellenére a gyerek nem megy katonai iskolába. A pénzcsapot meg te nyitod-zárod, mi a probléma. Ha ragaszkodik az xboxhoz, vegyen nyugodtan. Max kipótlod annyival, amennyit a saját gyerek ajándékára szánsz és még azt sem vethetik a szemedre, hogy nem vagy igazságos.

31/f

2017. dec. 1. 13:33
 17/42 anonim ***** válasza:
100%

Most te szerelemből jöttél össze vele, vagy pedig megsajnáltad? Mert ha én párom ezt mondaná rám, h "felkarolt", akkor a 2 bomba után repülne is... Továbbá, ha anyján élősködött, akkor még inkább érdekelne, h miért jöttél vele össze. Nekem ez nem logikus. Vagy egy olyan nőt akartál, akit irányíthatsz, mert nem olyan az anyagi helyzete? Nem vagy kicsit megkergülve?

Az egyik kérdésre meg nem válaszoltál: A te gyerekednél is felmerült a kérdés a katonai sulival kapcsolatban?

2017. dec. 1. 13:39
 18/42 anonim ***** válasza:
88%

csak ezt emelném ki:

"Nyilván egy családban az diktál elsősorban aki a legtöbbet hozza a házhoz, ez régen is így volt. Ez a természetes."

lehet, hogy a te köreidben ez a természetes, de nálunk (értelmiségi+vállalkozó család) nem. a férjem 4-szer annyit keres, mint én, mégis mindenben közösen döntünk. ráadásul én gyeden is vagyok, de ez sem téma köztünk.

tudod, a férjem úriember. nagyvonalú.

2017. dec. 1. 13:57
 19/42 anonim ***** válasza:
98%

"és így én vagyok a családfő"

Egy családot közösen kell vezetni. Nem pedig egy parancsol.

Na ezért sem íratnám a ygereket katonai suliba, mert ilyen hatalaommániás, dirigáló fax lesz belőle.

2017. dec. 1. 14:13
 20/42 anonim ***** válasza:
100%
A leírtak alapján a nő más pénzét költené te pedig egy méteres fallosz vagy. Nincs mit szépíteni. Esetleg beiratkozhatnál még egyszer katonai iskolába, hátha másodszorra jobb lesz az eredmény és nem csak a tekintélyelvűség ragad rád.
2017. dec. 1. 14:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!