Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Rasszista szülőkkel mit lehet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Rasszista szülőkkel mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés
Nos. 2 éve vagyok együtt a párommal akinek nagyon fontosak a szülei(természetesen nekem is). Távol élünk tőlük havonta kéthavonta tudunk egy ebéd erejéig találkozni. SOHA semmilyen probléma nem volt köztünk egészen addig amég nem mentem ki Izraelbe egy hónapra. Sokan nem értették az utam célját vagy teljesen rossz következtetést vontak le. Tisztelek minden vallást sőt iszonyúan erdekelnek is mindezek ellenére nem vagyok se hívő se vallásos. A párom sem az a szülei bár meg vannak keresztelve templomot az esküvőjükön láttak utoljára. Eleinte nevettem a kis csipkelődéseken viszont eldurvult a helyzet. Életemben 1x jártam Izraelben mert nagyon érdekelt. Egészen addig amég haza nem jöttem minden rendben volt azóta én lettem a zsidó barátnő. Anyuka fűnek fának ezt szajkózza akkora undorral és megvetéssel amivel még életemben nem találkoztam. Mintha nem ugyanaz az ember lennék. Próbálok toleráns lenni, tisztelettel lenni felejük annak ellenére hogy kutyába se vesznek,mégis csak a szülei idősek is de már kezd elegem lenni. Létezik hogy valakinek ennyire fekete vagy fehér valami? Voltunk együtt Marokkóban mégsem lettünk muzulmánok.. A válasz :az teljesen más. Szeretnék elnéző lenni és lazán venni a dolgokat de ez már sok. Már nem csak a családon belül de mindenhol ez a téma. A párom is próbálkozik megértetni velük (bár ő nevet az egészen nem is izgatja miket beszélnek) de semmi nem használ..

2017. dec. 1. 00:37
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
76%
Azért egy olyan emberrel, aki folyamatosan szíd téged, szerintem te se vagy úgy, hogy "jajj de megsimogatnám az aranyos kis pocakját, még megcsipkedném a pofiját"... :D
2017. dec. 1. 03:49
 12/27 anonim ***** válasza:
37%

szerintem baromi jól tetted, hogy elmentél Izraelbe, én minden olyan törekvést, akciót támogatok, ami arról szól, hogy az ember kilépjen a komfortzónájából, elfogadóan, kíváncsisággal és tudásvággyal közelítsen más kultúrák, társadalmak és népek felé.

a szülők idősek, valószínűleg iskolázatlanok abban az értelemben, hogy kevés tudásuk, kevés (vagy zéró) jól megalapozott ismereteik vannak a témában.

azt tudnod kell, hogy te semmit rosszat nem tettél és az ő fejükben van a hiba.

és akkor hadd ajánljak neked egy stratégiát, hogy hogyan viselkedj velük.

fordítsd meg a helyzetet, és mutass rá arra, mennyire ciki 2017., ha valaki antiszemita, rasszista, tudatlan.

gyűjtsél idézeteket erről a neten, akár angolul, és fordítsd le magyarra.

a lényeg, hogy ahányszor szóba hozzák, vágjál vissza, és éreztesd velük mennyire gáz, hogy ennyire ostobák és előítéletesek.

merjél konfrontálódni, merjél beszólni nekik.

az ilyenek nem érdemelnek jobbat!

neked pedig egyetlen percig sem kell tűrnöd anyuka szófosásait. te meg terjeszd róla mindenkinek, hogy rasszista.

2017. dec. 1. 04:23
 13/27 anonim ***** válasza:
65%

Tényleg nem feltétlen kell azért ennyit utazni, hogy ne csőlátású légy. Azt jobban elfogadom, hogy iszonyúan érdekelnek a vallások és ezért mentél ki. Persze jó testközelből is megtapasztalni a dolgokat ( mindent azért nem, de ja ).

Mindenesetre a magyar, keresztény emberek is gyakran szerveznek zarándok utat Izraelben, elvégre a keresztények számára Szent Föld. Nem mellesleg ha jól tudom Jeruzsálem három vallás központja ( muszlim, zsidó, keresztény ). Ha már csak ezt nézzük, e tekintetben sem feltétlen azért menne oda az ember, mert zsidó.

De még ha nem is szeretem a zsidókat, borzasztó butának kell lenni ahhoz, hogy zsidónak tituláljak minden embert, aki csak betette a lábát Izraelbe. Szimplán hülyeség. A szopatás valóban jó ötlet... :)

2017. dec. 1. 04:31
 14/27 anonim ***** válasza:
7%

Mért ciki rasszistának lenni?

igazuk van a szülőknek ha tégedet a zsido kultúra érdekel keres magadnak zsidot

még az kéne csak hogy a gyereketeket is belenevelnéd

2017. dec. 1. 07:05
 15/27 anonim ***** válasza:
7%
Be kell látni, hogy igazuk van.
2017. dec. 1. 07:38
 16/27 anonim ***** válasza:
29%

mit lehet kezdeni az ilyen szülőkkel?

örülni kell nekik :)

2017. dec. 1. 07:44
 17/27 anonim ***** válasza:
63%
#14 olyan vicces a kommentedet olvasni, mikor az írásképedből azonnal lejön, hogy valószínűleg totál iskolázatlan és buta ember vagy, aki soha nem járt még külföldön, legfeljebb 1-2 környező országban, fingod sincs a különböző vallásokról, kultúrákról, de a gyűlölködés, az megy. Nem véletlen, hogy a legtöbb rasszista ember nem az értelmiségi, világlátott emberek közül kerül ki.
2017. dec. 1. 08:50
 18/27 anonim ***** válasza:
76%
A rasszizmus az ostobasag egyik megnyilvanulasa. Eszt pedig sajnos senkibe nem lehet belecsepegtetni.
2017. dec. 1. 09:15
 19/27 anonim ***** válasza:
65%

A gondolatmenetet továbbgörgetve...ha az Amerikai Egybesült Állatok-ba utaznál, akkor amerikai leszel? Ha az Egybesült Királyságba, akkor meg brit állampolgár? Micsoda logika.

Divat volt, divat ma is és divat holnap is szidni a zsidókat, cigányokat, franciákat, németeket, észak-koreaiakat, mexikóiakat, szerbeket...nem értem, miért? Miért általánosítunk? Mi magyarok is legyünk beskatulyázva valami finom sztereotípia keretébe? Merthogy más nemzeteknek is megvan a véleménye a magyarokról (akik szintén általánosítanak - de ez az ő bajuk, nem az enyém, vagy a macskámé)

Tegyünk fel egy példát: jó állásom van, szeretem, jól is keresek vele. A főnököm korrekt, normális ember, oszt közben kiderül, hogy zsidó. Szembe köpjem, mert zsidó? De hát elismeri a munkámat, engem, mi okom lenne utálni őt?

A kollégámról is kiderül, hogy zsidó. De ő egy áskálódós köcsög. Nos? Ilyenkor mi van? Nem az emberi megnyilvánulás számít? A főnököt elfogadom, kedvelem, a kollégát pedig kerülöm, amilyen messze csak lehet.

Sajnos, aki ezeken túl nem lát, bizony szűk látókörű és sok tévét néz :(.

Szerencsédre a kedveseddel élsz együtt és osztozol a dolgaidban, nem a szüleivel. Ha ők nem fogadnak el, az ő nyomoruk, ne a tiéd legyen.

2017. dec. 1. 09:19
 20/27 anonim ***** válasza:
57%

Na a magyarokra is pont igaz ,hogy szűk látokörűek ,írigyek ,stb...

Én Ausztriában dolgozom fuvarosként ,a fönököm török.

Nagyon rendes ember.

Nem a nemzetiségen vagy a valáson mullik ki milyen ember.

Az meg ,hogy a szülei lezsidoznak ,csak merj kimentel...szánalmas ,ostobaság.

Küld el a jo büdös fenebe.

N25

2017. dec. 1. 09:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!