Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összeköltözés miatti veszekedés a szülőkkel. Megoldás?
Barátnőmmel kitaláltuk, hogy szeretnénk már közös lakásban lakni és a saját életünket élni.
Tőlem kb 30 km-re, barátnőm szüleitől is ennyire kb.
Én 22 vagyok, barátnőm 24, 1 éve vagyunk együtt.
Mindkettőnknek van munkája az albérlettől kb 2-300 méterre szóval jó lenne.
Már kinéztük, bementünk, megírtuk a bérleti szerződést, le raktuk a kaukciót is. No már most, a gond a szülőkkel kezdődik.
Apa nem is annyira, inkább anya veszekedik miatta állandóan. Már ezt nem bírom... haragban pedig nem szeretnék elmenni. Akárhányszor szóba kerül, mindig elkezd dúzzogni anya, meg veszekedni, hogy minek kell külön menni, meg minden. Itthon mindenkinek ezt kell hallgatni és látszik apán is hogy megviseli ez az állandó veszekedés, mert az utóbbi 2 hónapban más sincs, csak kiabálás, dúzzogás, beszólogatás.
Anya is lehordja mindennek a barátnőmet, mikor egy rossz szót sem szólt neki. Állandóan a kedvében akar járni, de neki ez sem elég.
Nagyon elegem van már. Viszont anyáék még nem is tudják hogy vettünk ki házat :D jövőhónapban szeretnénk költözni június közepe felé.
Mit tegyek szerintetek hogy felfogja NEM a világ végére megyek, hanem csak 25-30 km-re, és haza fogok néha látogatni.
Szerintem előbb döntsd el hogy a sajàt èletedet akarod èlni vagy azt amitt anyud szàn neked. Ha a sajàtodat ès valòba a baràtnőddel szeretnèl èlni kūlön hàzba akkor kötöz el. Anyud előbb utóbb megnyugszik.
Èn is ìgy voltam
Ne foglalkozz ezzel, nyogd be hogy kivettetek es igenis elfpgtok koltozni, mert ez abti eletetek es szeretitek.egymast !
Gondolom nem anyuci pici fiacskaja vagy, hogy ugy mond ezzel a zsarolassal ott tartson.
19 évesen elkezdtem dolgozni. Egy viszonylag jó első munkám volt, ami jelenleg is tart, munkám minősége miatt.
Otthonról dolgozok, normális bejelentett munka.
Havi szinten 130-140 ezer forint ha nincs maszek.
Barátnőm szintén 140 ezer forintot keres. Az albérlet 40 ezer forint plusz rezsi.
Anyagiakkal nem lenne gond.
A probléma az, hogy anya mindig mondja, hogy minek költök, hova megyek, minek veszek ezt-azt, csak a pénzt szórom, meg ilyesmik. Ő azt szeretné ha 30 évesen is itthon élnék.
Barátnőmet sem szereti, és már megkérdezte nem is egyszer, hogy nem akarok-e vele szakítani, és élni a régi életemet.
Viszont én most kezdem azt érezni, hogy lassan felnövök és ezt az életet akarom élni.
De apa meg nem vergődik érte .. semmiért nem szól.
Anya ilyen egyedül...
Az a gyanúm, hogy anyád bármelyik nőt elmarná mellőled vagy odakötne magukhoz titeket. Ne, hagyd magad, elég időd vagy ahhoz, hogy a saját lábadra állj!
Éld az életed!
Teljesen természetes a szüleid reakciója, ez a második alkalom, amikor elszakadsz tőlük.
(az első tinédzser kor volt, amikor gyerekből végképp önálló felnőtté válik az ember, az is meg szokta viselni a szülőket, hogy már nem az ő pici gyermekük, aki mindenben rájuk hallgat, hanem egy fiatal felnőtt, aki elkezd külön utakat járni, külön döntéseket hozni).
Lehet, hogy egy kicsit túloznak, de ezzel nagyon nem tudsz mit kezdeni, egyrészt beszélj velük továbbra is, másrészt tarts ki az álláspontod mellett, hogy neked ez a jó, a te életednek ez a jó, és ezt kommunikáld is feléjük. Semmiképpen ne visszakozz, ha már eldöntötted, ez egy természetes dolog, hogy az ember elköltözik otthonról, maximum elódázni tudják, de ettől ha nem most, akkor megtörténik fél év múlva, 5 év múlva... Akkor miért ne költöznél most, amikor úgy érzed, itt az ideje.
ui: és próbáld meg nem ígéretekkel tompítani, tehát ne mondj olyanokat, hogy de minden szerdán és vasárnap átjövök, de minden nap felhívlak, vagy ilyesmi. Ez igazából csak újabb feszültség forrás lesz közted és a párod vagy közted és a szüleid között. Ezzel nem azt mondom, hogy ne látogasd őket, vagy ne hívd fel, de ezt az ütemes "mert megígértem" dolgot jobb hagyni, főleg nem előre megígérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!