Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a párom gyereke 10 evesen azt mondja, hogy ha lesz a férjemmel kozos gyerekunk akkor o megoli a gyereket akkor miert mondhat ilyet? Ez normalis?
Mikor váltak el? Mennyit van vele az apja? Mennyire foglalkozik vele, ha együtt vannak? Nem került az anyja sokkal rosszabb helyzetbe válás után? Veled milyen a kapcsolata?
Rengeteg kérdés van még.
A kislányt nagyon megviselhette a szülei válása. Sokan még évekkel később is azt remélik, hogy ki fognak békülni és újra egy család lesznek.
Ennek a legnagyobb akadályát sokszor az új partnerben látják. Ez lehet az oka annak is, ha a gyerek ilyet mond. Tudja ő is, hogy egy "új gyerek" végleges, még egy bizonyíték, hogy az ő szülei többé nem lesznek együtt.
Legfeljebb azt tudom mondani, hogy beszélgessetek vele. Sokat. Türelemmel. Akkor is, ha ilyet mond.
Ő már nagylány. Értessétek meg vele azt, hogy ha az apja veled szakítana, akkor új barátnője/felesége lenne. Nem békülnének ki az anyjával. Ti pedig azt szeretnétek, hogy nálatok is otthon legyen, ti is a családja vagytok.
Beszélj vele, hogy miért mondott ilyet. Ne számonkérőn. Csak beszélgess vele. Kérdezz rá, hogy szerinte nem fogja a picit szeretni? Nem lenne kedve tologatni a babakocsit? Nem szeretne majd veled elmenni ruhát venni? Kíváncsi rá, milyen lehet, amikor érzi, ahogy mocorog a hasadban? Lehet, hogy kedvet kap. ;)
Ha pedig frusztrált, feszült, stb, esetleg beszélgess vele arról, hogy otthon minden rendben van-e? Nem szeretne esetleg többet nálatok lenni?
Azt pedig sokszor mondjátok neki, hogy rátok mindig számíthat. Bármi baj van, segíteni fogtok.
Ha nem lesz pár hónap alatt változás, akkor irány a pszichológus.
Szerintem az azért mindig intő jel ha a gyerek olyannyira bezárkózik idegenek jelenlétében hogy nem beszél. Ez attól eltekintve is amit az esetleges kis tesó ötlete váltott ki belőle szerintem megérne egy pszichológust.
De ha az apa szerint rendben van a gyerek te nem fogod tudni meggyőzni.
Van olyan ismerősünk akinek 6 évesen lett gyanús hogy a gyerek esetleg vissza van maradva a fejlődésben mikor nem nyilvánították iskolaérettnek. Az nem volt gyanús hogy csak szavakban beszél nem alkot mondatot és az alapvető szavakon túl nincs szókincse. Ha a szülő nem akarja látni a jeleket nem fogja és kész.
Kis pszichopata...szerintem nem gondolod túl, igenis vannak rosszindulatú gyerekek, felesleges mindent apukára és a válásra fogni. Ők is emberek, csak kisebbek...
Tuti nem engedném a gyerekem közelébe.
Nem normális.
Nem volt nevelve. Önmagatokat sem nevelitek szóval..
Pár élet és bele jöttök, kistestvérkéim. :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!