Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A párom szerint én tehetek a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom szerint én tehetek a betegségemről, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Súlyos depresszióban és bipoláris zavarban szenvedek, nagyon szorongós vagyok, ami az utóbbi 1-1,5 évben tovább súlyosbodott, sokszor vannak rossz napjaim, öngyilkossági gondolataim. Párom megszól emiatt, szerinte én tehetek róla, hogy bajom van, mert ha elhatároznám magam vagy nem gondolnék rá, akkor nem lennék beteg, és csak azt kapom az élettől, amit megérdemlek. Szerinte a depresszió nem betegség, csak így akarok menekülni a nehézségek elől, nagyon gyengének tart. Ez nagyon rosszul esik, mit tegyek? 22/L
2017. nov. 10. 19:58
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
90%

1. mi váltotta ki nálad a depressziót, a szorongást?

2. jársz pszichológushoz?

3. mit teszel azért, hogy javíts az állapotodon?

4. a párod hozzáállásával van a probléma, nem megvetnie kéne téged, hanem támogatnia, segítenie, hiába, hogy részben igaza van, de ezt finoman is lehet közölni és segíteni téged a gyógyulásban

5. és remélem, hogy nem gyógyszeresen "kezeled" magad.

2017. nov. 10. 20:16
 12/34 A kérdező kommentje:
Azt, hogy mi váltotta ki, egyrészt azért sem írnám ki ide, mert túl komplex, másrészt pedig nem is szeretném ezt leírni, sőt, tulajdonképpen nem is tudom, mi a konkrét oka. Sajnos olyan állapotban vagyok, hogy orvoshoz kell járnom és gyógyszert is kell szednem, sokszor a lakásból sem tudok kimenni és ha nem szedek gyógyszert egyszerűen nem tudom a legegyszerűbb dolgokat sem elvégezni, csak ülök és nézek magam elé.
2017. nov. 10. 20:22
 13/34 anonim ***** válasza:
27%
Valószínűleg szándékosan vagy rosszul, mert te ezt élvezed. Agyatlan barátod van, én szakítanék, mert ezzel csak tényleg árt neked, hogy nem ért meg. Ha lenne választásod, mert olyan könnyen le lehetne küzdeni ezt az állapotot, nyilván a boldogságot, nyugodt életet választanád te is, de ez nem ilyen egyszerű.
2017. nov. 10. 20:25
 14/34 anonim ***** válasza:
69%

De mégis mit teszel azért, hogy javíts az állapotodon?

Olvastál valaha könyveket, amik a depresszió leküzdéséről szólnak?

Pl, mint ezt? Dr. Belső Nóra: Depresszió - Betegség vagy úri huncutság?

De ezt a pár oldalt is ajánlom figyelmedbe:

[link]

[link]

[link]

[link]

2017. nov. 10. 20:27
 15/34 anonim ***** válasza:
100%
A depresszió betegség és szinte lehetetlen belőle egyedül kigyógyulni. keresd fel a háziorvosod. Ez nem sima rossz kedv.
2017. nov. 10. 20:34
 16/34 anonim ***** válasza:
100%
"A depresszió tényleg nem betegség, csak kitaláció. Az ingyenélő pszichomókusok találták ki, hogy könnyű legyen drága gyógyszereket eladni." - Kívánom, hogy halálodig ebben a hitben élhess, és se magadon, se közeli családtagodon ne kelljen megtapasztalnod, mi is az a depresszió valójában...
2017. nov. 10. 20:36
 17/34 anonim ***** válasza:
92%

Ha bipoláris zavarod van, arról egyáltalán nem tehetsz, mivel az egy elsődlegesen szervi eredetű nagykórkép.

Meggyógyulni sem fogsz belőle soha a tudomány jelen állása szerint.

A párodat dobd ki a francba!

2017. nov. 10. 21:00
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

A bipoláris depresszió egyáltalán nem kitaláció, sőt mi több: kémiai elváltozás. Kimutatható, és nem csak a pszichiáterrel való beszélgetések útján.

Egyébként én biztosan nem lennék olyan pasival, aki nem érti meg a problémámat.

Vázolom a szitut: alapból súlyos depresszióban szenvedsz, gyakran gondolsz még az öngyilkosságra is.

Ezek mellett egy olyan pasival vagy, aki azt mondja, hogy te ezt megérdemled, és csak sajnáltatod magad - sőt, el sem fogadja, hogy a pszichiáter által diagnosztizált betegséged valós.

Mit gondolsz, hová vezet ez?

Öngyilkos hajlamú, hangulatingadozásokkal tarkított(csak hogy izgi legyen, tudod) személyként írom neked, hogy valóban kellesz te is a gyógyuláshoz. Ezt pedig úgy értem, hogy amíg benne vagy egy mérgező kapcsolatban, addig járhatsz a világ legjobb szakemberéhez is, nem fog tudni segíteni. Amit segít neked heti 1 órában, azt a párod azonnal meg is semmisíti.

Nem tudom, mióta vagy a pároddal (nem lepődnék meg, ha 1-1,5 éve lenne a válasz), de sajnos érthető is, hogy rosszabbodott a problémád. Mint mondtam, a depresszió nem játék, ezért úgy gondolom, hogy nem szabad olyan emberrel tartanod a kapcsolatot (és főleg nem kellene párodnak nevezned) aki nem vesz komolyan, kiemeli a gyengeségeidet, és ezzel egyre mélyebbre húz.

22/N

2017. nov. 10. 21:30
 19/34 A kérdező kommentje:
3,5 éve vagyunk együtt, aminek az első 0,5-1 évében jobban voltam, de mint mondtam sok minden közrejátszik az állapotom romlásában, párom nem hibáztatom ezért, csak rossz, hogy nem érti meg, és sosem kérdezi meg, hogy vagyok, egyszerűen a szőnyeg alá söpri a dolgot és ha társaságban vagyok rosszabbul, rám szól, hogy viselkedjek
2017. nov. 10. 22:10
 20/34 anonim ***** válasza:

Pszichológushoz is jársz vagy csak pszichiáterhez?

A párodnak is biztos kellemetlen az állapotod, főleg társaságban. Persze, finomabb módon is kifejezhetné magát, de azt is el tudom képzelni, hogy ő is elveszti a türelmét. Nehéz egy ilyen beteggel, te másképp látod magad, mint egy kívülálló. Nekem van ilyen a közvetlen családomban, de még így is piszok nehéz, igen, emberek között társaságban is, ha épp ott van probléma, nekünk, a családnak is kellemetlen mások előtt, akik nem tudják, miért viselkedik úgy, ahogy. A teljesen kívülállók könnyen ítélkeznek, a beteg fölött és a hozzátartozók fölött is.

Én nem mondom, hogy szakíts a pároddal, mert nem látom, milyen a kapcsolatotok, lehet, hogy amit te és itt a hozzászólók egy része bunkóságnak és érzéketlenségnek fog fel, csak a kétségbeesett tehetetlenség érzése váltotta ki belőle, amit én is éreztem már a családtagom miatt, de gondold át, hogy mit tudsz még tenni annak érdekében, hogy ha teljesen nem is, de jobban legyél, és hogy ő is megértőbb és türelmesebb legyen hozzád.

2017. nov. 10. 22:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!