Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mit gondoltok a barátnőmről?
Igen, ahogy nem is mindenki lesz borderline-os, vagy pl nárcisztikus személyiségzavaros sem.
Attól még sokan mások meg azok lesznek.
Akik sza.r szülőkkel, molesztálásokkal, megaláztatásokkal, akár szexuális kihasználás megtapasztalásában nőnek fel.
Valami olyasmi van ilyenkor a tudatban, hogy amúgy sem becsülte meg soha senki, meg amúgy is sz-r neki, és így "bizonyítja magának" tudat alatt, hogy ahogy bántak vele, ami vele történt, tulajdonképpen nem is volt annyira rossz.
A tudata ezzel a viselkedéssel, hogy ő saját maga dönt úgy, hogy ezt az életmódot folytatja, így védi magát. Még ha hüly.eségnek is tűnik, ez egy önvédelmi mechanizmus, hogy feldogozza.
Méghozzá azzal, hogy ami vele történt régebben, az nem annyira rossz dolog.
Bénán fogalmazok, de a lényeg ez.
Az való igaz, hogy egy nehéz gyermekkor, bántalmazás, alkohol, abúzus lehet csúnya kihatással a későbbiekre. Általában szokott is. De egy 18 éves gyerek nem 10 éves már, dönthet úgy, hogy kb milyen ember akár lenni és azt h érje el. Monden tini a boldogságot hajszolja. Nem hiszem, hogy lyukbajnoknőnek lenni hosszú távon az lenne...
A másik meg, hogy a kérdező se védje vagy magyarázza ezzel a viselkedését, hogy nehéz gyermekkora volt. Ezzel kvázi fel is mentette a nemnormális viselkedés alól.
1 millió alkoholista (ha nem több) országa vagyunk. Minden 3 gyermek gyermekkora nehéz/nehéz volt.
Ja meg mondjuk az a másik, hogy nem itt kellene kérdezgetni, hogy a gyk szefós népe (engem is ideértve) mit gondol, hanem szakemberhez fordulni.
Bocsi, itt csak az a jó válasz, hogy á, "csak r-b-nc, szeret bh@-xni."
Nem, nincs semmi problémája, én vagyok a hülye, nincs szüksége pszichológusra sem. Ez tuti nem lelki, belső probléma, hanem csak r.ba.nc, ennyi.
(mellékes, hogy már anélkül gondoltam a gyerekkori dolgokra, mikor még nem írta kommentben a kérdező sem.)
Annyit viszont hozzátennék, hogy az egy dolog, ha megérted a másik embert. Ez csak a kötődést segíti. De attól egy sérült emberrel való kapcsolat nem biztos, hogy jó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!