Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért kell hónapokig könyörögn...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért kell hónapokig könyörögnöm a férjemnek, hogy valamit megcsináljon? Hogyan győzhetném meg, hogy lássa ez az ő otthona is?

Figyelt kérdés

Az a problémám, hogy egyedül érzem magam a kapcsolatunkban. 3 éve vagyunk házasok, van egy 1,5 éves tündéri lányunk. A kicsi imádja az apját, ami kölcsönös. Ha a gyerekről van szó, szívesen van vele, de ezen kívül mindenért könyörögnöm kell. Nem a házimunkát varom el hanem, hogy legalább szerelje meg amit meg kell (házszámot felrakni, villanykörtét kicserélni, ajtócilindert meghúzni, darazsat irtani stb.). A gyerek, háztartás vezetése mellett még ezeket is nekem kell.

Lelkileg teljesen magam alatt vagyok! Szeretkezni sincs kedvem, ami persze meg neki nem tetszik.

Ha megkérem valamire (pl igazítsa meg a bicikliülést vagy a szanaszét heverő szerszámait tegye vissza a helyére) nem csinálja meg, de ha minden nap szépen megkérem, akkor sem. Eltelik pár hét, és végül nem bírom tovább és megcsinálom, megszerelem, megjavítom amit kell. Nem vagyok elveszett, ezeket én is képes vagyok megoldani, de mivel rám marad minden más jól esne, ha nem nekem kellene.

Ráadásul maga után sem képes elpakolni. Például 4 héttel ezelőtt lerakta a hátizsákját az étkezőszékre, amit egyébként évente 1x használ. Megkértem rakja el. Másnap is megkértem, aztán 3 nap múlva ismét, majd már csak hetente 1x. Semmi. Még mindig ott van.

Többször beszéltem vele ezekről a dolgokról, mert sírni tudnék annyira fáj, de hatástalan.

A gyerek előtt is ilyen volt a helyzet (kérlek ne mondjatok tudom mit vállaltam mikor hozzámentem), de akkor nem volt rajtam ekkora teher, könnyebben viseltem, hogy az otthoni munka nagyrésze az enyém.

Szeretem, és nem fogom elhagyni. A közös életünket szeretném boldogsbbá tenni. Ha ez rendeződne, szerintem a szexuális vágyam is jobb irányba fordulna. Próbáltam motiválni is szeretkezéssel. Annak ellenére, hogy semmi kedvem nem volt hozzá, többször együtt voltunk, hátha akkor nagyobb kedvvel teszi a dolgát a családért.

Kérdés: Mivel vegyem rá a férjem, hogy kivegye a részét a feladatokból?

2017. aug. 16. 00:51
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
79%

Én megkérném valamelyik haverját, hogy tegye fel a házszámot, mert sajnos nekem nincs már rá időm/energiám, a férjem meg nem ér rá. Persze nyilván akkor, amikor a férjem is otthon van és a kanapén döglik, vagy tudja fene, a tied mivel ba.ssza el az idejét. Majd egy darabig cikizni fogja a haveri kör, hogy arra se képes, hogy feltegyen egy házszámot. A széthagyott szerszámokra én is a kidobálást választanám.

Volt egy ilyen lakótársam egyszer, a ruháit hagyta szanaszét, én meg heti egyszer fogtam egy szemeteszsákot, begyűjtöttem a cuccait és kidobtam. Párszor kikukázta (mindig tiszta zsákot használtam), de hamar megtanult rendet tartani.

2017. aug. 16. 07:52
 12/25 A kérdező kommentje:
10. Igen, ezzen mi is szoktunk nevetni. Hozzáteszi, h nem kell háromhavonta figyelmeztetnem. :D Kínomban már tényleg nevetek ezen, de belül mindig meghalok egy kicsit. :/
2017. aug. 16. 07:54
 13/25 anonim ***** válasza:
12%
11/12 Veled, még egy utcában sem laknák:)) Egy ház, lakás akkor néz ki úgy hogy laknak ott, ha ágyon széken, stb van pár ruhadarab, csillárról, zokni bugyi kandikál:) Itt-ott pár pohár, újság, könyvek, stb:) Különben, úgy néz ki, mint egy múzeum. Múzeumban meg nem szeretnék lakni:)
2017. aug. 16. 08:12
 14/25 anonim ***** válasza:
80%

Kedves kérdező! Én is egy hanyag, trehány ember vagyok. De ha a párom megkér valamire, megteszem neki, mert szeretem és tisztelem őt. Alapvetően én is a kommunikáció és a kompromisszumok híve vagyok, de ez nálatok ebben a szituban nem műxik. Osztom annak a hozzászólónak a véleményét, hogy dobáld ki a dolgait az utcára, amiket széthagy. Ezt le is kellene kommunikálnod vele. Mondd meg neki hogy ez téged nagyon bánt, és legyen szíves ezen azonnali hatállyal változtatni, mert a te türelmed is véges. Mondd meg neki, hogy ha nem hajlandó komolyan venni téged szép szóra, akkor a te hozzáállásod is megváltozik, és repülnek a széthagyott holmik. Mondd meg neki hogy amit kérsz, az tulajdonképpen alap egy kapcsolatban, és ha nem hajlandó ezen változtatni, akkor nem lesz kedved szeretkezni vele. És ez nem szankció, egyszerűen annyira rosszul esik neked ez a hozzáállás, hogy ez nagymértékben befolyásolja a libidód, illetve az iránta érzett vonzalmadat. Sokan gondolhatják azt hogy piti ügy, nem, nem az. Simán hazavághatja a kapcsolatot. Kezdj el következetesnek lenni és egy határozott álláspontot képviselni, mert rá fogtok menni...

Sok sikert kívánok! Üdv. 42/F

2017. aug. 16. 08:19
 15/25 A kérdező kommentje:

Jól esik a feltételezés, hogy nálunk múzeumi körülmények vannak, de sajnos ez nincs így, és egy 1,5 éves gyerek mellett lehetetlen is lenne. Akinek van, az tudja. :D

Itt az a probléma, hogy a férfimunka is rám vár. Úgy képzeld el, mintha egyedülálló szülő lennék.

2017. aug. 16. 08:20
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Te ezt már rég elrontottad,hogy egyáltalán ilyen ember mellett lecövekeltél.Kár a gőzért,mindegy mit találsz ki,ez nem fog változni,mehetsz te 2hétre,vagy 1hónapra is a gyerekkel akárhová.Ha megismerek valakit,egy kis idő elteltével le lehet vágni,hogy mennyire ért dolgokhoz,mennyire rendszerető,mennyire talpraesett.Ha trehány,egy villanykörtét se csavar be magától,nem tudok rá felnézni,elveszti a férfiasságát a szememben,és ezt nem tudja kompenzálni se virággal-ajándékokkal,se szexuális úton.Mivel te szemet hunytál ezek felett,nem érdekelt,még egy gyereket is szültél neki,egy szinten vagytok.Igaz hogy vannak férfiak akiket lehet motiválni szex útján,ő nem az.Neked az a sorsod amit választottál : te fogod végezni a házimunkát,meg a ház körüli teendőket,miközben ő elkacarászik a gyerekkel 1-2 órát.Ez van,jobb ha hozzászoksz,mivel elhagyni nem fogod.
2017. aug. 16. 09:01
 17/25 anonim ***** válasza:

Teljesen ugyan ez volt az exfeleségemmel! Én is tudtam milyen, egy darabig sikerült is kompenzálnom, de aztán belefáradtam.... Hiába beszéltük át százszor, hiába szóltam szépen, csúnyán, hiába veszekedtem....

Egy szép napon felböffent hogy én ezt nem vagyok hajlandó életem végéig elviselni, elváltunk.

Igaz nálunk azért durvább volt, meg kicsi csavar is van a dologban, de a végeredmény ugyanaz. Képzeld el nálunk halomban állt minden felé a cucc a sarkokban, kanapén, asztalokon, konyhapulton, szekrényeken. Hiába raktam én rendet férfi létemre, piába takarítottam helyette úgy hogy én még akkoriban napi 10-12 órákat dogoztam. Eltelt pár nap és már kezdett megint gyűlni a szemét...

Na szóval nem tűrtem tovább, pedig türelmes ember vagyok. Mindent megpróbáltam, néha ideig óráig működött, aztán minden ment mint régen.

Végül beláttam hogy ő egyszerűen ilyen és ilyen is marad.

Na most vagy elfogadod hogy a párod ilyen, vagy csinálod azt amit én...

2017. aug. 16. 10:12
 18/25 anonim ***** válasza:

Azért, láthatod a válaszokból, nagy változásra ne számítsál.

Elfogadod, vagy elválnak útjaitok. Van akit még az is zavar, ha a poharak mintázata nincs összeforgatva. Mindig, minden toppon legyen, mindig mindent azonnal megcsinálni. Vannak olyan emberek, akik ugyanettől vannak rosszul. Aki nem tudja elfogadni, tolerálni a másikat, ott gondok lesznek mindig a kapcsolatban.

2017. aug. 16. 10:31
 19/25 anonim ***** válasza:
66%

Hívsz egy szakembert, aki jó pénzért megcsinálja. Ezt akkor, amikor ő is otthon van, hogy lássa, hogy két perc munkáért mennyit kér el, és ezt meg lehetett volna spórolni.

Amikor nincs otthon, áthívsz egy helyes szomszéd srácot, aki megcsinálja, utána elújságolod. Csak hogy ne mástól tudja meg, nehogy féltékeny legyen.

Aztán heti rendszerességgel áthívod. Hadd legyen csak féltékeny! Közben ecsetelgeted is, milyen ügyes keze van. ;)

Megkéred, hogy addig csinálja meg a női munkát: mosogat, porszívózik, stb. Te meg igyál egy sört közben, keríts munkás nadrágot, stb. Hátha leesik neki a nyilvánvaló, hogy te vagy a férfi (is) a családban. Ezt különösen akkor érdemes, ha más is van nálatok, pl. rokon.

Határidőt szabsz: "ha nem pakolod el holnap reggelre, kivágom a ....ba". És meg is teszed. Lehet kicsit látványosabb hisztit is keríteni mellé, akkor felfogja, hogy tényleg eleged van.

Leülsz vele megbeszélni, hogy gyakorlatilag egyedül álló anya vagy, a jelenléte csak annyit jelent az életedben, hogy nem tudsz ismerkedni. Neked viszont szükséged van egy felnőtt férfira, aki támogat. Mivel ő erre nem képes, inkább váljatok el! És nyugodt lélekkel tudsz legalább keresni egy férfit, aki megkönnyíti és jobbá teszi az életed.

A fentiek bármelyike, illetve tetszőleges kombinációja sorra kerülhet.

Valószínűleg csak a válás hoz eredményt, mert utána tényleg találsz olyan férfit, aki kiveszi a részét.

2017. aug. 16. 10:39
 20/25 anonim ***** válasza:

Ha valamit meg kell javítani hívj egy szerelőt, lehetőleg amikor a férjed is otthon van. És köszönd meg jó hangosan, hogy a férjed is hallja, hogy megcsinálta, és milyen jó ha a férfi ért ilyenekhez.

Hidd el elég ha egyszer kihívsz egy villanyszerelőt az égőcseréhez.

Előtte meg is beszélheted a szerelővel, hogy miért hívod ilyen piszlicsáré hülyeség miatt.

2017. aug. 16. 12:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!