Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért szeretné a barátnőm, hogy megutáljam?
Sziasztok!
A barátnőmmel még csak fél éve vagyunk együtt. Minden rendben volt köztünk, nagyon jól éreztük magunkat egymás társaságában, mindent megtettünk egymásért, mindig számíthattunk egymásra bármiben. Mindig vártuk, hogy találkozzunk és mindent meg is tettünk azért, hogy sokat együtt tudjunk lenni. Az ágyban is minden a legnagyobb rendben volt. Pár hete barátnőm kicsit nehéz helyzetbe került, olyan helyre kellett költöznie, ahol utál lenni, nem lakik annyira messze, vonattal fél óra. Kicsit ritkábban tudunk találkozni, de még ezt is megoldottuk... Pár napja a barátnője rám írt, kérdezett valamit és válaszoltam (ennyi a "bűnöm"). A barátnőm utálja azt a "barátnőjét" (mégis szinte mindennap beszélnek) és nekem sem a szívem csücske... és persze rögtön mondta a csaj a barátnőmnek, hogy milyen kedvesen válaszoltam (persze, hogy kedves vagyok és válaszolok 1-2 kérdésre, nem vagyok paraszt)... Barátnőm ezután elkezdte mondogatni, hogy kétszínű vagyok, mert "kedvesen válaszoltam", pedig utálom azt a csajt. Elkezdte, hogy hazudok, biztos ő tetszik nekem, megbízhatatlan vagyok... Bármit mondtam neki, nem hitte el... Mindent megtettem érte és nagyon szeretem. Mondtam is neki, hogy nagyon szeretem és egy ilyen hülyeség miatt nem akarom elveszíteni, de csak azt mondja, hogy írjak a bnőjének, biztos össze fogunk jönni (pedig nem is az esetem). Megtiltotta, hogy szeressem és biztos csak muszájból vagyok vele, mert nincs más (nekem amúgy sem kell más, csak Ő). Ami a legjobban fáj, hogy azt mondta, hogy csak viccből jött össze velem, mert még mindig a volt barátját szereti és volt neki más barátja is, amíg együtt voltunk. Tudom, hogy ez nem igaz, mert utálja az exét és tudom, hogy nem volt másik barátja, amíg együtt voltunk... Azért mondta ezt, hogy megutáljam, de ez nem ilyen egyszerű, nem tudom megutálni, nagyon szeretem... Nem tudta rendesen megindokolni, hogy miket hazudtam neki és hogy miért akar szakítani. Annyit mondott, hogy eddig egyedül volt, megszokta, hogy egyedül van és nincs hozzá szokva ahhoz, hogy olyan kedves vagyok vele és mindent megtesznek érte... Bármit csináltunk, láttam rajta, hogy szeretett és nagyon jól érezte magát. Nem értem mi történhetett vele, nem változik meg senkinek ilyen hirtelen ennyire a véleménye/érzése egy másik iránt.
Próbáltam beszélni vele, de mindig azt a beszélgetést hozza fel, amit fentebb említettem (barátnőjét kb fél éve ismerem és most beszéltem vele először).
Mit kéne tennem? Nem akarom elveszíteni, nagyon szeretem és akit igazán megszeretek, azt nem tudom elfelejteni.
A barátnőd egy éretlen kislány.
Úgy rángat téged,ahogy akar.
Jól mondták: A saját bűntudatát rád vetíti ki, valamint azért viselkedik így, mert nem meri kimondani,hogy vége, arra akar rávenni, hogy te mondd ki. És ha kimondod, akkor pedig sértődött gyerek módjára mondja,hogy csajozz, csináld.
A barátnőd: féltékeny, mert nem bízik benned, vagy magában. Nem meri a felelősséget vállalni és kimondani az érzéseit. Bizonytalan önmagában. És nagybetűs GY.Á.V.A.
Az a baj, hogy te ebben partner vagy. Egy határozott férfi már 5x véget vetett volna ennek. Ez már rég nem kapcsolat. Két bizonytalan ember az árok felé támolyog, két határozott pedig a kiegyensúlyozottság és a boldogság felé. Egyik sem tilos. Ha el akarod baxni az életed, választhatod az elsőt.
Nem bántásból, de a csajnak szakemberre van szüksége. Ezzwl a viselkedéssel önmagát és másokat is tönkre fog tenni érzelmileg. Az a baj, hogy a tovább hagyod,hogy leépítsen, akkor te sem leszel másabb. Amíg ebben a gyáva viselkedésben partner vagy, te sem vagy különb. Egy magabiztos ember egy bizonytalannal összeférhetetlen, de itt egyikőtök sem az.
A barátnőd borzasztóan kishitű, valami komoly trauma érhette, ezért úgy hiszi magáról, hogy ő nem értékes, ergo így védekezik a csalódás ellen, hogy visszatámad és ellök.
Neki pszichológiai segítség kell rendberaknia magát. Én is voltam már itt, ahol ő, tudom milyen, borzasztó így élni, én az idegösszeroppanásig hajtottam a negatív gondolataimat.
Dobd ki a pitsába.
Komolyan beszélek, és tapasztalat alapján. Nekem is volt egy hasonló csajom, aki egy egész évet rabolt el az életemből.
A tünetek hasonlóak:
- egyszer egy nőismerősömnek segítettem a vásárlásban (a FÉRJÉNEK vett valami sepckó ajándékot, én meg, mint a terület ismerője, segítettem neki), erre a barátnőm közölte, hogy ez megbocsáthatatlan
- majd azzal jött, hogy ő még mindig szerelmes az exébe, és mi lesz, ha "véletlenül lefeküdnek", ezért inkább szakítsunk
- két nappal később letagadta az egészet
- leszólt, hogy milyen dolog, hogy a munkahelyemen egy kolléganőmmel kávéztunk a büfében, csak közben kiderült, hogy ő meg az exikével meg a haverokkal piázgatott
- sorra mondta le a randikat, a harmadik sztornó után felkaptam a vizet, erre ő lecsapott a lehetőségre, hogy pont azért nem akar találkozni, mert ilyen goromba vagyok (vagyis azért rázott le, mert ha leráz, akkor nem vagyok kedves).
Egy kib...tt évig tartott a szenvedés, míg érzelmileg sikerült végleg lezárnom és leráznom. Azt tanácsolom, hogy hagyd ott minél előbb; nem csak azért, mert kátyúba ragadsz, éveket vesztegetsz el, elszalasztasz egy csomó lehetőséget, hogy normális lányokkal ismerkedj; de azért is, mert ez a vádaskodás, szeszélyeskedés rombolja az önbizalmad, lelkifurdalást idéz elő, bűntudatot kelt és stressznek tesz ki. A végén teljesen beszűkül a tudatállapotod, és azon kezdesz agyalni, hogy tényleg te vagy ilyen szörnyű alak, és a maradék önbizalmad is elszáll.
Dobd ki a csajt, utána ne is keresd! Változtass telefonszámot, tiltsd le őt messengeren, ne is menj olyan helyekre, ahol összefuthatnátok! Helyette foglald le magad valamivel, hogy ne a szakításon és rajta járjon az eszed, sportolj, menj moziba vagy kirándulni, tökmindegy, csak ne adj időt magadnak az önmarcangolásra! Az első hetet piszok nehéz lesz kibírni, de utána már könnyebbé válik az egész. Hosszabb távon önbizalmat meríthetsz abból, hogy képes voltál azt mondani: "Elég! Ezt nem csinálhatod velem!", és meglesz a lehetőséged, hogy olyan nővel találkozz, aki megbecsül téged, és nem csak hazudozik meg szeszélyeskedik össze-vissza.
Persze maradhatsz is ebben a "kapcsolatban", aminek az lesz a vége, hogy 1. végül elveszted a türelmed, keményebben szólsz vissza valamelyik hisztije után, és akkor te leszel a csúnya, agresszív állat, ő meg feljogosítva érzi magát, hogy egy másik fazon vállán sírja ki magát. 2. nyelsz tovább, elveszted minden tekintélyed, és te leszel a "közönyös bunkó", aki "észre sem veszi", hogy ő, szegény áldozat hogy szenved, és ismét csak feljogosítva érzi magát, hogy félrelépjen.
A döntés a tiéd. Állj ki magadért, az önbecsülésedért, legyél határozott! Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!