Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan mondam meg a feleségemn...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan mondam meg a feleségemnek, hogy szeretném ha lefogyna?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A párom az utóbbi időben eléggé elhízott, szeretném ha elkezdene diétázni és fogyni.

Tíz éve vagyunk házasok, mikor megiskerkedtünk nem volt túlsúlyos bár sovány sem, teljesen normális alakja volt. Egy idő, és két szülés után aztán elkezdte felszedni a kilókat velem együtt, azóta én lefogytam tíz év alatt kétszer is, a feleségem viszont akaraterő híján van, és bár szokta mondani néha hogy szeretne fogyni, de valahogy a tettekig sose jut el, vagy pedig hamar feladja. Egyszer sikerült neki pár kilót lefogyni, amit persze gyorsan visszahízott.

Korábban már mondtam neki a dolgot, viszont sajnos túl közvetlen voltam és megbántottam vele ami csak úgy finoman azóta is az orrom alá dörgöl néha egy egy szóváltás alkalmával.

Fogalmam sincs, hogy hogyan hozakodjak elő a témával, mert nem szertném újra megbántani, ugyanakkor a dolog már meglehetősen zavar.

F/38

2017. júl. 13. 09:45
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Szerintem próbáld azt megértetni vele, hogy ő az, aki tudna tenni magáért, és ez nem követel semmilyen emberfeletti erőfeszítést, csak néhány szokás megváltoztatását. Emeld ki, hogy mennyi pozitív változást hoz a fogyás: milyen jó lenne azt látni a tükörben, amit akar, mennyivel egészségesebb, fittebb, energikusabb lehetne, és hogy ez mind elérhető számára is. Ha azt mondja, szeretné ezt elérni, akkor segíts neki konkrét dolgokat kitalálni, hogy ezt hogy lehetne elérni: pl. mit kéne változtatni a kajáláson, milyen mozgásforma lenne, amit ő is kedvelne stb. Mindig erősítsd meg, amikor sikerül neki valami ezzel kapcsolatban.
2017. júl. 13. 12:46
 22/31 A kérdező kommentje:

Azért bántódott meg mert korábban rákérdezett, hogy miért nincsenek együttlétek, őszintén megmondtam neki, hogy nem egyáltalán nem vonzódom a kövér nőkhöz, és szeretném ha lefogyna ez persze egyáltalán nem volt diplomatikus, sőt inkább bunkó.

És igen, valahogy úgy érzem, hogy nagyon elkényelmesedett mellettem, ebben nyilván én is ludas vagyok, most hogy megvannak a gyerkőcök szerintem úgy van vele, hogy már mindent lehet.

2017. júl. 13. 13:07
 23/31 A kérdező kommentje:
Úgy érzem hogy picit fel kéne ráznom őt hogy rádöbbenjen itt valamit tenni kéne, csak nem tudom hogyan.
2017. júl. 13. 13:08
 24/31 anonim ***** válasza:
35%
Nem paleo kell ide,hanem nem zabálni mint egy disznó és a gyereket sem elhízlalni.
2017. júl. 13. 14:16
 25/31 anonim ***** válasza:

Még hogy a párod hízik az a legkisebb de ha a gyereket is tömi na az igencsak gáz.

Meg kéne vele valahogy értetned hogy nem állapot hogy tömi magát és hízik folyamatosan, kb esélytelen hogy szép szóval rábírd. Mindenképp te leszel a "kötsög" ezzel nem tudsz mit csinálni. Be kell vállald hogy te leszel a szemét nincs mese.

2017. júl. 13. 16:43
 26/31 anonim ***** válasza:
28%

Először belülről tedd rendbe.

Mondd neki, hogy szereted, hogy gyönyörű. Többet szeretnél vele lenni. Pláne, hogy jó idők vannak most. Menjetek együtt olyan játékokat csinálni, ami sport is egyben, de ne ez legyen az elsődleges ok, hanem a jó hangulat. Bicaj, fallabda, tenisz, uszoda......

Együtt vásároljatok élelmiszert ha lehet. Ne engedd, hogy fölös cukros, vagy túl lisztes dolgokat vegyetek. Cukros üdítőket sem. Nasinak gyümölcsöt. Az a gyerekekre hivatkozva is kimagyarázható. Ha nincs otthon körülötte olyan kaja, könnyebben megálja ő is.

A boldog ember nem eszik annyit mert nem kell evéssel pótolja a boldogság hormont. Ha meg a gyerekeknek is jó példát kell mutatni, akkor pláne.

Így szép lassan fogyásnak indul.

2017. júl. 13. 18:12
 27/31 anonim ***** válasza:

Van esuttyog a mekibe az első adandó alkalommal..

Ne hazudd neki,hogy mennyire gyönyörű,szerintem csak nagyobb bajt csinálsz..szerinted nem tudja,hogy nem az. Biztos jó pont lenne,ha a szemébe hazudnál miután közölted,hogy már fel se áll rá.

2017. júl. 13. 18:26
 28/31 anonim ***** válasza:
Sajna a szexmegvonás kétélű fegyver. Ami boldogsághormon nem termelődik orgazmus közben, azt pótolja cukorral. És még tovább hízik. Úgyhogy dugd csak meg jó keményen minden este. Amióta a férjem így tesz velem, nem is kívánom az édességet. ;) amùgy én is elhíztam, de dolgozom rajta, hogy újra csinos legyek.
2017. júl. 14. 08:13
 29/31 anonim ***** válasza:
Ez a kézen fogva futás, meg ego simogatás semmit nem fog érni. Tudja, hogy kövér, tudja, hogy nem tetszik, de legalább nem foglalkozik vele. Sokan esnek ebbe a hibába és utána csodálkoznak. A legjobb az lenne, ha határozottan elmondanád az elvárásaidat és ő pedig megmondaná, hogy mit tud, akar teljesíteni belőle.
2017. júl. 14. 09:32
 30/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ! Gondoltam megosztom veletek, hogy mi történt. Ötvöztem válaszaitokat, és szépen előhozakodtam a témával. Onnan indulam, megnéztem múltkor a régi nyaralós fényképeket, és hogy milyen szép és vékony volt akkor, és hogy mennyire tetszett. Ezután mondtam hogy mennyire nem jó az egészségének, és lehet hogy e miatt nem tudja kialudni magát rendesen. (ez nem nagyon vált be) Erre picit besértődött. De nem úgy mint ahogy szokott, úgyhogy folytattam azzal, hogy szeretném azt a vonzó lányt vissza aki egykoron volt. Elmondtam neki, hogy ő milyen elvárásokat támaszt velem szemben, és hogy ezzel szemben én mit várnék el. Mondtam, hogy szerintem elkényelmesedett és fel szeretném rázni. Meglepetésemre az egész nem egy szóváltássá alakult, mint ahogy az szokott lenni, hanem egy őszinte beszélgetéssé. Furi mód lefekvés előtt azt mondta, hogy tuda hogy igazam van, és tenni is fog ellene. Az egészet már fél sikerként élem meg mert idáig még soha nem jutottunk el, az hogy mi valósul meg belőle meg majd meglátjuk :)
2017. júl. 14. 21:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!