Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mi az oka annak, hogy a "mamahotel" mint degradáló kifejezés kizárólag férfiak esetén ciki?
Immáron lassan 9 éve, hogy elköltöztem otthonról, tehát a kérdés személyesen kevésbé érint, az viszont feltűnt, hogy túlnyomórészt nők szoktak dobálózni a férfiak felé e kifejezéssel mint férfiakat terhelő hendikep, a férfiak a nők felé viszont csak elvétve említik meg feltételként a szülőktől különélést, és ezt több férfiismerősöm is megerősíti, miszerint őket egyáltalán nem zavarja, ha a kiszemelt nő még otthon lakik, legfeljebb lesz hová költöznie, ha a nőci megunja anyukát, apukát.
Igazság szerint engem sem zavar, hogy a kipécézett nő az őseivel lakik-e vagy sem, a szokásos kettős mérce viszont már annál inkább.
Mert az otthon élő nők segítenek a házimunkában, a lányokat gyakrabban befogják ilyesmire. A fiúkat meg kiszolgálják. Lányokat számonkérik, hogy pl. főzött-e a szüleinek, a fiúkat nem.
Ismertem olyat, akinek 22 évesen is anyuka húzta át az ágyneműjét. Ami már egy tininél is fura.
Igen, ott általában az apára "hárul" ez, igaz nem "kiszogálásban", hanem elkényeztetéssel realizálódik. A "kis hejcegnőnek" minden jár! Fater már virítja is az 5-10 ezret ha épp kitalált valamit ami "éppen nagyon kell".
Sokkal különb, valóban...
Én meg olyat láttam ahol a lány(ok), nagyanyám fele nyugdíját kaptak, csak úgy zsebpénznek. Az mitől jobb?
A "mamahotel" nem csak a szülőknél élést takarja, hanem az ezesetben férfiakra jellemző "ki van nyalva a hátsóm"-életet is. A személyes tapasztalatom nyilván szubjektív, de ha végigpörgetem az ismerősöket, tényleg ezt látom: az otthon élő nő jellemzően mos-főz-takarít-bevásárol, dolgozik, tanul, míg az otthon élő férfi... öhm... dolgozik. Pont. Amiben mellesleg eszméletlenül elfárad, és neki már nincs ereje-ideje-energiája semmi másra, ezért anyuci (és/vagy a szintén "mamahoteles" szintén dolgozó, emellett tanuló-háztartást vivő lánytestvér) teljes mértékben kiszolgálja.
Biztosan vannak kivételek, én elhiszem, hogy nem csak az általam látott dolgok léteznek, csak leírtam, amit látok, tapasztalok, ezáltal gondolok.
nők esetében is degradáló, de még sose mondtam ilyet, mert férfiakkal ismerkedek, nem nőkkel
ha pasi lennék zavarna, ha a nőnek nincs saját lakása
Egyszerű, Kérdező: ha a párkapcsolatokban valami nem működik, az mindig a férfi hibája, kivétel nélkül! Ha nincs elég pénze, ha nincs saját kecója, ha nem működik a "kémia", ha túl kedves, ha túl rámenős, és így tovább. A nő az tökéletes, tévedhetetlen ma született bárány.
Egyre inkább az a gyanúm, hogy a párkapcsolat csak eszköz a nők kezében arra, hogy ott kössenek bele a férfiakba, ahol tudnak. Mert mára már ez lett belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!