Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom a hátam mögött drogozik, mit tegyek?
Az első és legfontosabb szabály, amit ismerned kell az, hogy:
-senkit, soha, semmilyen körülmények között nem leszel képes megváltoztatni az akarta ellenére. A fejed tetejére állhatsz és körbe foroghatsz akkor sem, érzelmi zsarolással sem, konyhakéssel sem.
Ne álltasd ezzel magad.
A második szabály:
- Ha párodként fogadsz el valakit, soha ne azt lásd benne, amilyen ember lehet belőle, hanem azt, aki most éppen. Különben csak csalódás érhet.
Figyelj, nem a gyülekezetből írok. Jó pár éven keresztül drog addikt voltam én is. A saját tapasztalataim ezek.
Általában nem a langyos, meleg húgyban való hosszútávú üldögélés szokott segíteni a függőnek, hanem egy olyan tarthatatlan helyzet fennállása, egy olyan mély személyes tragédia megélése, ami változásra kényszeríti az egyént.
A helyedben én komolyan elhatároznám magam és ultimátumot adnék neki. Amennyiben nem teljesíti, úgy soha többet nem néznék rá. Vagy meghal benne, vagy változik. Nincs más opció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!