Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most komolyan, ezért haragszik a barátom? 👎
#39 Az, hogy nem vagy egyedül ezzel, abban biztos vagyok; a helyességében már kevésbé. Igazad van egyébként, eleget ütköztettük a véleményünket.
Párkapcsolatban katasztrófa lenne ebből, itt csak egy eszmecsere.
Ellenben örülök, hogy legalább az álláspontom létezésének jogát elismered, ez mindenképp siker számomra.
#Kérdező: szerintem nagyon rossz döntést hozol, ha ebbe belemész és pontosan annak a sorsát pecsételed meg, amit most ezzel akarsz megmenteni.
Ha szerinted is offokat írtam eddig, akkor tényleg hagyom.
Terméketlen talajt fölösleges vetni.
Köszönöm, akkor engedelmeddel válaszolok arra, hogy mi a gond ezzel.
Minden embernek van egy igénye, szüksége, autonómiája, ha úgy tetszik; amely szeletre igényt tart az életből a párkapcsolatán túl is.
Ha ezen körön belül húzzuk meg a szabályokat, és lemondani kényszerül, az egy idő után, mint egy kényelmetlen cipő, lassan törni, szorítani kezdi és fájni fog. Így egyre erősebb vágya lesz levetni azt.
Ez az idő lehet igen hosszú, és meglehetősen rövid is, ez a szorítás mértékétől és a tűrőképességtől függ.
Igazság azonban, hogy előbb-utóbb kialakul.
Ez az első érvem.
A második. Azt írod nincs szinte senkid, akivel ilyen bensőséges viszonyt ápolnál.
Igen veszélyes a teljes személyiséged egy kapcsolat alapján meghatározni, mivel ez szükségszerűen vezet társfüggőséghez.
Alapvető a másokkal való rendszeres interakció, szociális élet, saját idő. Ez egy kiegyensúlyozott állapotnak elengedhetetlen kelléke.
Ha feloldod magad egyetlen kontextusban és minden döntésedet annak sikerében határozod meg, az egy beláthatatlanul torz rendszer lesz.
Szükséges, hogy megoszd magadat másokkal is, beszélgess.
3. személytől véleményeket kapj.
Alapvető tétele a pszichológiának, hogy az érzelmi befolyás megöli az objektivitást.
Nem véletlen, hogy terapeutához járnak az emberek, amikor bajban van a kapcsolatuk. Hiszen ő a 3. személy, aki objektívan tud véleményt mondani és mentes a játszmáktól.
Továbbá az élet minden területére igaz, emberi kapcsolatokon túl is, hogy nagyon nagyot lehet pofára esni, ha mindent egyetlen lapra teszel fel. És joggal fogsz szorongani és görcsösnek érezni magad az életed minden percében, hogy ez az egyetlen egy lap nyerő legyen.
Fontold meg.
Semmi rosszat nem látok a sztoriban - ha ennyire parás az gáz.
Az még nagyobb gáz, hogy neked rajta kívül akkor nincs is senkid. Nem tudom, hogy lehet ezt elérni - de a legjobb út, hogy folyamatos féltékenységgel zombi háziállattá tegyen.
Nem kéne hogy eltiltson tőle, hogy többet ne találkozzatok, csak ne vidd fel magadhoz és ritkábban találkozzatok. Barátoddal beszéld meg ha vele vagy és ennyi. Szerintem nem szükséges megszakítani örökre a kapcsolatot.
Nem tudom, nem volt még exem, hogy jobban belelássak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!