Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi az az idő, ami után már "illene" különköltözni a szülőktől 2, párkapcsolatban élő fiatalnak?
Őszintén szólva, én alapból nem lennék olyan férfival, akinek nincs biztos jövedelme, és nem is törekszik rá igazán, hogy legyen. Egy lakást/házat fenn kell tartani, ha normálisan akarunk étkezni, az sem 2 forintba kerül, és akkor még kell a pénz a tisztítószerekre, tisztálkodási szerekre, néha ruhára, vagy 1-1 programra. Két főre ezek nem olcsó dolgok, és nem vállalnék olyat, hogy én finanszírozzak mindent, mert a párom álomvilágban él és hobbimunkából van valamennyi jövdelme.
Így a kérdésre nem is tudok érdemben válaszolni, csak elmondtam a véleményemet.
Szerintem itt alapvetően nem az összeköltözés vagy annak hiánya a baj. Amíg az anyagi feltételek nincsenek meg, addig alapból nem gond ha nem költöztök külön. Ami viszont engem sokkal inkább aggasztana, az az, hogy a párom lassan 30 évesen csak hobbimunkát végez, ha ezt nem azért teszi, mert mellette mondjuk tanul, vagy saját vállalkozáson dolgozik éjt nappallá téve, hogy megalapozza a jövőjét. Számomra ez sokkal nagyobb felelőtlenségnek tűnik. Ráadásul ha ő is szeretne összeköltözni, akkor nehogymár elvárja, hogy te teremts meg mindent.
Én az ilyen pasival nemhogy összeköltözni nem akarnék, de erősen elgondolkodnék, hogy mennyire szeretnék vele élni.
Ne értsetek félre, itt nem azon van a hangsúly, hogy valaki nem keres sokat. Hanem az, hogy van-e benne igény arra, hogy felépítse az életét, amiben KETTEN együtt viselitek a terheket, felelős emberek módjára...
Szia!
Egyik exszemmel voltam így. Tapasztalatom szeretném veled megosztani.
Igazából, aki ennyi idősen nem költözött el, illetve nem is érzi az ingert rá, azzal nem nagyon lehet mit kezdeni. Veled egykorú vagyok és a srác (akivel együtt voltam) most 30+san még csak vakargatja a fejét, hát hogy jobban jövedelmező állás kellene, ahhoz diploma kellene... stb Könnyebb "mama hotelben" élni. És kényelmes is neki. Az a kis jövedelem, amit kap megy (gondolom) a közösbe. Sajnos így még félre tett pénze se nagyon lehet. Akkor meg hogy szeretnél elköltözni? (Már csak ha az albérletnél gondolunk ugye 2-3 havi kaukcióra.) Értem én, hogy a kapcsolatotok már megérett erre a szintre de sajnos - szerintem - a párod nem. (És ahogy az évek, tapasztalataim is igazolják, ők nem is fognak felnőni.) Ez egy igazi vízválasztó lesz mindkettötök részéről. Amúgy, ő el szeretne költözni? Így ahogy írod, anyukának nagy beleszólása van és nem hiszem, hogy támogatná az ötletet, ha már most ilyen a kapcsolatotok. Tudom nagyon jól, hogy nem könnyű talpra állni manapság, de a hozzáállása is nagyon sokat elárul. Én azt tanácsolom neked, hogy komolyan beszélgess el vele, hogy mit szeretne, mi a terve a jövőre nézve, és legfőképp, hogy veled és a kapcsolatotokkal mi a terve. Mert nagyon úgy tűnik, hogy kidobott idő lesz. De! Neked kell érezni és tudni, hogy milyen a kapcsolat kettőtök között. Ha szereted és ő is szeret és csak egy utolsó lökés kellene neki az önállóság felé, akkor fogd meg a kis kezét és akkor ballagjatok szépen. De ha eddig se volt erre érzete.. és csak te gondolkodsz gondolom ezen...
Hogy a kérdésedre is válaszoljak. Nektek már ideje lenne. (És ha sikerül, akkor anyós pajtással vigyázz! Ha nyakatokra jár, még visszacsábítja a pici fiát.) De megértetek-e rá, vagy a kapcsolatotok megérett-e rá, majd az idő eldönti.
25L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!