Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit csináljak ha szakítanom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csináljak ha szakítanom kéne a párommal, de anyagilag eléggé patt helyzetben vagyok?

Figyelt kérdés

Szerintem a kapcsolatunk kiégett, és kb csak amiatt nem mentünk még szét, mert anyagilag kölcsönösen jól járunk egymással.

Mindketten lakást akarunk venni, és amíg együtt élünk, tudunk félretenni mindketten ilyen célra. Körülbelül mindkettőnknek összegyűlne év végére annyi önerő, hogy hitelből megoldjuk a dolgot, de ha addig szét megyünk, és szét kéne költözni, akkor nem tudnék többé spórolni, mert egyedül az albérlet túl sokba kerülne. Neki is valószínűleg.

Viszont kb nincs közös pontunk, csak élünk egymás mellett, és konkrétan nincs is közös pontja ennek a kapcsolatnak, nem szexelünk, nem nagyon beszélünk, csak azt, hogy ki mit takarítson, ennyi. Nem vagyunk rosszban, csak ennek így már nincs értelme.

Mit csináljak, nagyon szeretnék saját lakást végre és nem albérletet, de közben jó lenne tiszta lappal indulni a párkapcsolati téren is, de az a mostani helyzetben nem túl kivitelezhető. Az albérlet is ismerősé, tehát sokkal olcsóbb, máshol nem tudnánk ilyen olcsón lakni. Mit tennétek? 26 éves leszek, nincs kedvem túl sokáig pocsékolni a fiatal éveimet sem.

2017. máj. 4. 13:28
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem pont hogy örülnöd kéne, hogy még nem vagytok anyagilag egymáshoz láncolva.

Hidd el, közös lakással, közös hitellel sokkal nagyobb szívás lesz szétmenni, főleg ha mondjuk a párod kitalálja, hogy nem akarja eladni a lakást, plusz a hitel miatt már a banknak is beleszólása lesz a dolgokba, az lesz csak az igazi ráb***szás, mert ha nyugtot akarsz, akkor mehetsz majd úgyis külön albérletbe, viszont a hitelt ugyanúgy fizetheted 10-20 évekig.

Tudom, mert átmentem/megyek ezen, hogy közös ház, közös hitel, én elköltöztem albérletbe, exem nem akarta eladni a házat, arra meg nem volt elég pénze, hogy megvegye normális áron a részemet, úgyhogy választhattam, vagy pereskedek a bíróságon évekig, hogy eladassam hatóságilag az ingatlant, vagy eladom neki sokkal kevesebbért, mint amennyit ér.. plusz még az sem biztos, hogy a bank kienged az adósságból, mert nem biztos, hogy az exem egyedül nem hitelképes..

Szóval ha rám hallgatsz és van eszed, akkor belátod, hogy pont hogy k***rva nagy szerencséd van, hogy nincs még se közös lakásotok, se közös hiteletek..

2017. máj. 4. 15:19
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Az engem is érdekelne, hogy ha egyedül élnél albérletben és nem tudnál félretenni, mert a bérlés és a rezsi elvinné a pénzedet, akkor egy saját lakás törlesztőjét hogy a fenébe tudnád fizetni egyedül? Mert kb. ugyan ott van ám árban. Jól átgondoltad te ezt? Mert szerintem nem.
2017. máj. 4. 15:39
 13/13 anonim ***** válasza:
Te is keress mas albit ahol lakotarsakkal elsz es o is kulon ennyi.
2017. máj. 4. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!