Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerintetek lehetséges egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek lehetséges egy párkapcsolatban egyenjogúság? Vagy az egyik fél mindig dominánsabb, és a másiknak be kell hódolni?

Figyelt kérdés

Mindig úgy gondoltam, hogy akkor jó egy kapcsolat, ha mindkét fél szava ugyanannyit ér, közös döntéseket hoznak, kompromisszumot kötnek, meghallgatják egymást és ha nem értenek egyet valamiben, akkor van amikor az egyik enged, van amikor a másik. De figyelembe veszik a másik véleményét is.

Nálunk ez elképzelhetetlen, tegnap a sokadik veszekedés után kijelentette az az ember, akivel azt hittem lehet hosszú távra tervezni (mondjuk életem végéig), hogy ez lehetetlen, az egyik fél irányít, a másiknak be kell hódolni.

Én szeretem, ha emberszámba vesznek, van saját véleményem, de el tudom fogadni ha a másiknak van igaza, és ha az ő döntése a helyes. Le tudok mondani sok mindenről a másik érdekében, de ha olyan helyzet adódik, akkor ezt én is elvárnám.

Tényleg olyan nagy kérés, hogy ha olyan a helyzet, akkor az én nézőpontomat is figyelembe vegye?

2017. ápr. 15. 15:14
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
ja jó, akkor egy beteg/személyiségzavaros emberrel vagy együtt. azonnal szakíts.
2017. ápr. 15. 16:09
 12/25 anonim ***** válasza:
65%
Ha te vagy egy ilyen párral, akkor miért nekünk panaszkodsz?
2017. ápr. 15. 16:36
 13/25 A kérdező kommentje:

Nem panaszkodásnak írtam.

Csak valami megoldást keresnék, amire elvileg ez az oldal való. Korábban úgy gondoltam, hogy a megcsaláson és az agresszív viselkedésen kívül mindent helyre lehet hozni, de ez az egész kezd kifogni rajtam.

Illetve azért írtam le, mert kíváncsi vagyok mások véleményére.

2017. ápr. 15. 16:40
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

ez, amit leírtál, lelki terror.

látom, nővérke vagy, és ezért hozzászoktál, hogy másokat megments és magadat alárendeld.

hát most egy nagyon egészségtelen kapcsolatban vagy. semmi jóra ne számíts.

remélem, ki tudsz belőle lépni.

minél jobban hagyod magadat elnyomni, semmibe venni, annál jobban el fogod hinni, hogy az egész a te hibád, és hogy semmit sem érsz, vagy ezt érdemelted.

szóval valószínűleg egy idő után belenyugszol, és szenvedsz életed végéig egy ilyen állat mellett.

2017. ápr. 15. 17:29
 15/25 Noblesse Oblige ***** válasza:
100%

Szerintem lehetséges egy kapcsolatban az egyenjogúság de ehhez egy ember kell és nem neked formálnod a párod ebbe az írányba. Magyarán olyan embert választottál aki nem fog téged ebben támogatni.

Ha a szakítás nem egyértelmű megoldás a részedről akkor jön az erőpróba. Vagyis beszünteted az asszisztálásod ehhez a viselkedéshez. Megtanulsz nemet mondani! És főleg megtanulsz keményebb akaratú lenni. Itt a hajlékonysággal csak azt éred el hogy addig fúj a párod míg el nem hajolsz. Ha kell komfrontálódsz és ha kell kitartasz az igazad mellett. És elismerteted vele a hibáit. Ha nem akar ebben részt venni és inkább lemond rólad akkor nincs kérdés. Ha kinyalod a hátsóját is csak ezt kapnád tőle az első lázadásra (mert azért az élet hozhat kemény dolgokat).

De nekem az az eddigi meglátásom ha "átneveled" is, sem lesz egy holtomiglan dolog ebből. A mamám már próbálta de az embernek ez belső késztetésű változás akkor idővel megint ki fog bukni minden.

2017. ápr. 15. 18:17
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben sürgősen elgondolkoznék a szakításon.

Saját kocsival mész fel többszáz kilóméterről, és ennek

nem örül, már a ténynek sem? Beveri a hisztit, mert nem

érsz oda 9-re? Noooormális?

Már azt értékelnie kellene, hogy elmész hozzá. A s3ggét

a földhöz kellene, hogy verje örömében. Más férfi már

repdesne a boldogságtól.

Szerintem már így is túl sok energiát fektettél ebbe a

kapcsolatba. Konkrétan levegőnek nézett. Tehát még azt

sem mondhatni, hogy a punczi miatt kellesz neki. Akkor

minek is? Egyetlen indok jut eszembe: van valaki, akit

ledominálhat. Ennyi. Gondolom a saját területén úgy el

van nyomva, mint a sz@@r, emiatt muszáj, hogy valakin

ezt kitöltse. Csak épp azt felejti el (sok más ember-

rel együtt), hogy nem azon kellene megtenni, aki elv-

ben szereti őket, a családon. Ebből lesz késöbb a ház-

tartáson belüli erőszak.

2017. ápr. 15. 18:26
 17/25 anonim ***** válasza:
35%

Egy kapcsolatban mindig van egy irányító fel. Ez ilyen, ahogy nem tud 2 ember 1 autót vezetni az életet is kell irányítani.

De.ettol egyik se több se kevesebb, egyik se parancsolgat a másiknak, ami nálad van az nem normális.

2017. ápr. 15. 20:15
 18/25 Fish1 ***** válasza:

Ez így nagyon gáz. Ez az ember játszmázik, manipulál és érzelmileg zsarol. És ez csak rosszabb lesz. Megváltoztatni nem tudsz senkit, ebben ne is reménykedj. Neki ilyen a mentalitása, ha átmenetileg enyhülne is, mert megfelelésből időlegesen változtatna, később ugyanúgy visszaesne és folytatná a megalázásokat.

Szerintem lépj ki ebből, mert egyre rosszabb lesz.

2017. ápr. 16. 04:57
 19/25 BlackSword ***** válasza:
10%

Na most ha a fejed tetejére állsz és úgy járod el a kánkánt akkor sem lesz két ember teljesen egyforma... Még a párkapcsolatban sem... Előbb utóbb az egyik fél dominánsabb lesz... Jobb esetben persze eltérő területen és akkor kiegészítik egymást... Akkor nincs gond és működik...

Rossz esetben pedig egy idióta hatalmi harccá válik a párkapcsolat amit -legtöbb esetben- a görcsös egoizmus táplál, meg a "csak azért sem"...

Ezen kell felül emelkedni... De nagyon úgy tűnik, hogy még nem nőttünk fel a szerelmi kapcsolatok értelmi fenntartásához érzelmileg...

2017. ápr. 16. 06:10
 20/25 anonim ***** válasza:
49%
mármint te nem nőttél fel ehhez. tegnap pont megbeszéltem a társammal ezt a kérdést. mind a ketten arra jutottunk, hogy nálunk egyenjogúság van.
2017. ápr. 16. 08:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!