Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Voltál már együtt borderline-ossal?
Aki nem tudja, mi ez, tegye meg azt a szívességet, hogy használja a Google-t. :)
A pszichiáterem azt mondta, nem meri kimondani, hogy van ilyen problémám, mert nem minden tünetet produkálok, vagyis nem diagnosztizáltak vele. Bebeszélni sem akarom magamnak, ezért kérdezek itt: az a baj, hogy egyik napról a másikra változik a hozzáállásom a kapcsolatomhoz. Egyszer gyűlölöm, utálom, a legkisebb dologgal is felidegesít, és a szakításon agyalok, aztán másnap nem értem az előző napi érzéseimet, hiszen nagyon szeretem őt. Leggyakrabban normális vagyok, de valamiért labilisnak érzem magam, ingadozik a hangulatom, mintha hullámvasúton ülnék.
Volt innen együtt valaki ilyen személlyel? Szakítottatok? Vagy csak túlmisztifikálom a helyzetet, és ilyen egy átlagos kapcsolat? Én nem így érzem. Ez az első komoly kapcsolatom.
Ahhoz, hogy valaki ilyen kapcsolatban benne maradjon, magának is egy kicsit (vagy nagyon) lelki sérültnek kell lennie. De úgy működhet, látok ilyet a környezetemben. Az én border kapcsolatom pár hónapig tartott és felőrölt, kiléptem hamar.
Én azt javaslom, hogy járt pszichológushoz, mélylélektani terápiára, sokat segít. Illetve maga a párkapcsolat is segít az esetek egy részében (de erre önmagában nem érdemes alapozni).
2: mintha szóról szóra rólam írtál volna. :) a barátom már tudja, hogy ha "olyan" hangulatban vagyok, akkor békén kell hagynia. Ha mégis rákényszerülök a kommunikációra a legrosszabb állapotomban, akkor sem bántom, csak rideg vagyok, de belül felrobbanok. A csúcsponton ez átfordul önutálatba, kisírom magam és helyre jövök. Ez a menetrend.
Nyár óta nem kezeltek, de várólistán vagyok. Akár border ez, akár nem, sokkal rosszabb a szocfóbiámnál. :(
Sok Bl-st ismerek
Tekintve h apolono vagyok.
Akiknel enyhe azokkal semmi problema ha jarnak a pszicholohushoz
Az aki viszont alapbol egy kotsog szemelyiseg es meg van ez is nala, az elviselhetetlen.
Te nem hisuem h az vagy :)
Nehéz lehet meghatározni, mert tényleg nem jön ki, hogy most valaki tényleg beteg, vagy csak szimplán hülye, és szarik magasról a saját szükségleteire (vagy azt sem tudja, hogy mik azok, nem hogy még cselekedjen értük, kezelje őket, időben eltolja stb..). Szóval ez a te egyéni munkád lesz, hogy rájöjj egyértelműen, melyikbe tartozol! :)
(Reméljük az utóbbiba, bárcsak...)
Szóval a helyedben én azért nem bújnék olyan hamar egy betegség árnyékába, főleg ha a szakember sem mond biztosat.
Úgyhogy itt személyiségfejlesztést erőltetném magamon.
Önismereti-önfejlesztő-kommunikációs könyvek terén érdemes keresni, nekem azok segítettek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!