Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A mai lányok körében miért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A mai lányok körében miért bevett szokás az, hogy az első felmerülő problémánál már menekülnek a párkapcsolatból?

Figyelt kérdés

Van egy jelenség, ami a minap kissé felk..rta az agyam. Tudom, visszatetsző, amikor saját magunkat hozzuk fel pozitív példaként, de én 2 évig voltam együtt egy olyan nővel, akinek a paranoid személyiségzavara rendesen rányomta a bélyegét a kapcsolatunkra, és rendszeres támogatást, odafigyelést igényelt. Nem adtam fel őt, és nem csak azért, mert szerettem, hanem kötelességemnek éreztem, hogy ha vele vagyok az ne pusztán annyit jelentsen, hogy mellette sétálok.

Ma ezt nem látom. A mai lányok simán feladják a párjukat akkor, ha annak valami "zizije" van, mondjuk kevés a pénze és emiatt szorong, vagy túl sokszor kapta meg fiatalabb korában az anyjától, hogy semmire nem vagy jó fiam, és alig van önbizalma. Ekkor nem az a reakció, hogy együtt, egy szövetségben vagyunk, és segítünk a másikon, hanem ha a barinők előtt már nem lehet a csávóval vagizni, akkor legkésőbb addig tartjuk csak meg, amíg be nem avázkodik a bugyinkba egy jobb, egy nála trendibb gyerek. Fogalmuk sincs kötelességről és elköteleződésről, a pasi csak egy kellék, akivel lehet instán meg fészbukon promózni a boldogságot. Itt is látom valamelyik nap a kérdést, hogy mit csináljon a pasijával, akinek nincs munkahelye és emiatt feszült, mire írják az agyhalottak, hogy "az ilyen" pasit ott kell hagyni, ettől csak jobbat talál stb. És itt még szó sem volt pl. komoly megbetegedésről vagy hasonló élettragédiákról. Így mégis milyen jogon várják el, hogy őket is szeressék, egy egész életre szólóan törődjenek velük? 26/f

(*fogyatékosok kedvéért: akinek nem inge)

2017. márc. 20. 10:19
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
16%
Én úgy gondolom, hogy nem elég érettek hozzá, hogy kezelni tudják a bonyolultabb problémákat.
2017. márc. 20. 11:08
 12/27 anonim ***** válasza:
69%
Kérdező, én nagyon tisztellek amiért kitartottál a lány mellett. Ehhez nagy erő kell. Én is azt vallom, hogy megfelelő kommunikációval minden megoldható. Sajnos az emberek elfelejtettek beszélgetni, pedig ez lenne a kulcs.
2017. márc. 20. 11:13
 13/27 A kérdező kommentje:

9: röviden összefoglaltad, amit én is gondolok

10: nem, ők sem, de nálunk egy fokkal talán jobb a helyzet

2017. márc. 20. 11:15
 14/27 anonim ***** válasza:
Mert nem velük vagy kapcsolatban?
2017. márc. 20. 11:19
 15/27 anonim ***** válasza:
91%
A pasik körében miért bevett dolog,hogy ha ellaposodik a kapcsoalt,beújítanak egy szeretőt?Pedig tudnék olyan házas pasast mutatni,akihez képest a barlangi troll matyóhímzés.
2017. márc. 20. 11:20
 16/27 anonim ***** válasza:
85%
Attól, hogy te kötelességednek érzed, hogy egy defektes emberrel legyél együtt más még nem gondolja így.
2017. márc. 20. 11:25
 17/27 anonim ***** válasza:
72%
Nem értem én sem, hogy a magadnak felállított elvárásokat miért kéred számon másokon?
2017. márc. 20. 11:27
 18/27 anonim ***** válasza:
35%
Kérdező, add fel. A mai világ nagyon kifordult magából. Maradj csendben, szakíts Te is azonnal ha baj van, és ha van pénzed kezdj el idősek otthonait építeni, mert 30-40 év múlva rengeteg magányos, család nélküli idős lesz. Nagy üzlet lesz.
2017. márc. 20. 11:31
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

"nehogy meglegyen annak a veszélye, hogy tenni kell kicsit a másikért"

Arra nem gondoltál, hogy néhány párkapcsolati tapasztalat után az ember már rendelkezik annyi önismerettel, hogy tudja, milyen nehézségeket képes és hajlandó felvállalni, és mi az, amit már nem? Mert tökéletes kapcsolat, tökéletes ember nincs, minden kapcsolat jár valamennyi kompromisszummal, nincs olyan, hogy minden pont optimális. Csak ha az ember már ismeri magát eléggé, akkor pont tisztában van azzal, hogy mi az a szint, amiben még tud engedni.

Egyébként meg nálam ott van a határ, hogy látom-e az illető férfin a fejlődés, változás igényét, szándékát. Mert ha csak panaszkodik és a kapcsolattól vár megváltást, akkor borítékolható, hogy én nem tudom ezt nyújtani neki, ezért inkább nem is kezdek vele. Ha azonban magától is törekszik a fejlődésre, akkor igenis kap esélyt - ahogy a párom is kapott. Messze nem volt tökéletes, amikor összejöttünk, de láttam benne a lehetőséget.

2017. márc. 20. 11:34
 20/27 anonim ***** válasza:
72%

Már megint az általánosítás. Én kitartottam a barátom mellett évekig, miközben beteges hazudozó volt, ami önbizalomhiányból fakadt és már pszichológiai eset, valamint inni is szeretett. Nem akartam feladni, az vetett véget az egésznek hogy megcsalt.

Egyáltalán nem a mai lányok körében bevett szokás a menekülés, mindkét nemben vannak ilyen alja emberek. Ez a kérdés már megint csak egy idióta feszültségkeltés a két nem között :D

2017. márc. 20. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!