Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akinek rossz a párkapcsolata, az miért nem lép ki belőle? Miért kell ennyire mártír típusnak lenni?
Az egyik rokonomról jutott eszembe a kérdés. Az egész családja ellenzi a kapcsolatát, mert a férfi egy alkoholista, agresszív idióta, aki a nőt már kb 4-szer agyonverte. De nem, az ő kapcsolatát ne ellenezzék, mert ő tudja, mit csinál. Jött a házasság majd szült neki 2 gyereket. Tiszta pokol az életük. A gyerekek már most komplexusosak, anyucit meg már többször kivágta a pali az utcára, de ő mint a bumeráng, repül vissza a pasihoz, a gyerekek lelke meg le van sz@rva, mert a szülei tévedtek, neki 100%, hogy rendes férje van.
De itt is rendre olvasok ilyeneket. Alkesz vagy agresszív férj, rossz körülmények, a gyerekeknek is már pokol az egész, de az illető ki nem lépne a kapcsolatból soha, pedig még a családja is támogatná benne. Az ilyenek többségét még az sem érdekli, hogy a gyerekük már depressziós, vagy félelemben él, stb, csak az a lényeg, hogy az adott személy betölthesse a mártír pozíciót.
Mire jó ez?
Hogy lehet valaki ennyire önző? (a gyerekekre értem)
Anyum egyik ismerőse is hasonló. Állandóan sír és panaszkodik, hogy micsoda rossz otthon, a pasija miatt nincs pénz, mert az összeset elissza, néha agresszív, és nem foglalkozik a nővel, de természetesen soha nem hagyná el, vagy soha sem válna el, mert hát minden hülyének jár egy 100. esély, pedig ez a nő nem is öreg, 37 éves. Az anyja is folyamatosan mondja neki, hogy hagyja már ott, legyen boldog mással, ne tegye tönkre az életét, de őt csak a pasi érdekli, aki miatt meg éjjel-nappal sír.
Ennél már csak az a rosszabb, amikor valaki az ilyennek gyerekeket is szül.
Nem akarok az életükbe beleszólni, de nem értem ezt a hozzáállást. Én is kissé komplexusos vagyok, de én ilyeneket nem bírnék elviselni hosszú távon, sőt. Miért jó az sok embernek, hogy "Itt dolgozik: Áldozat" típusúak?
Ez normális? Ti mit gondoltok ezekről?
Tényleg nehéz nekik elszakadni a "párjuktól", vagy ők is tudják, hogy csak az áldozat-szerepért vannak velük? A gyerekek ilyenkor miért nem fontosak?
Az ilyen emberek lelkileg defektesek akik ragaszkodnak a bántalmazó kapcsolatukhoz, akár fizikai, akár lelki terror alatt vannak tartva. Az önértékelésük a béka segge alatt, nem hiszik h nekik ennél járna több és az agresszor fél ezt el is hiteti velük, nagy ritkán mézesmadzagként persze kap néha az áldozat egy-két kedves szót is, ezzel fenntartja a reményt a nőben, h majd jobbra fordul minden, persze sosem fog és aztán kezdődik elölről a terror elölről. Plusz ott van a bántalmazó és a bántalmazott kialakult torz kötődés is, az un. Stockholm szindróma.
Összefoglalva, ezek az emberek pszichésen betegek, a legtöbbjük magától sosem lesz képes kiszállni ilyen eltorzult kapcsolatból, ők ezt nem is érzékelik h ez mennyire nem normális, nekik az ilyen kapcsolat vált természetessé.
Az emberek általában kifogásokat gyártanak, amit el is hisznek. Ezek alapját frusztráció, félelem, lelki sérülés kelti. Mindegy mivel indokolják, hogy miért nem lépnek. Van aki hónapok/évek/évtizedek után felébred, és van aki soha nem fog.
Az átlagember egyszerűen nem áll készen / nem hajlandó / nem képes / nem áll módjában felébredni az hazugságokból, kifogásokból és ignorálja az egyértelmű valóságot. Végső soron, nem lép a realitások talajára. Szerencsés esetben idővel megteszi.
33F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!