Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Akinek rossz a párkapcsolata,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akinek rossz a párkapcsolata, az miért nem lép ki belőle? Miért kell ennyire mártír típusnak lenni?

Figyelt kérdés

Az egyik rokonomról jutott eszembe a kérdés. Az egész családja ellenzi a kapcsolatát, mert a férfi egy alkoholista, agresszív idióta, aki a nőt már kb 4-szer agyonverte. De nem, az ő kapcsolatát ne ellenezzék, mert ő tudja, mit csinál. Jött a házasság majd szült neki 2 gyereket. Tiszta pokol az életük. A gyerekek már most komplexusosak, anyucit meg már többször kivágta a pali az utcára, de ő mint a bumeráng, repül vissza a pasihoz, a gyerekek lelke meg le van sz@rva, mert a szülei tévedtek, neki 100%, hogy rendes férje van.

De itt is rendre olvasok ilyeneket. Alkesz vagy agresszív férj, rossz körülmények, a gyerekeknek is már pokol az egész, de az illető ki nem lépne a kapcsolatból soha, pedig még a családja is támogatná benne. Az ilyenek többségét még az sem érdekli, hogy a gyerekük már depressziós, vagy félelemben él, stb, csak az a lényeg, hogy az adott személy betölthesse a mártír pozíciót.

Mire jó ez?

Hogy lehet valaki ennyire önző? (a gyerekekre értem)

Anyum egyik ismerőse is hasonló. Állandóan sír és panaszkodik, hogy micsoda rossz otthon, a pasija miatt nincs pénz, mert az összeset elissza, néha agresszív, és nem foglalkozik a nővel, de természetesen soha nem hagyná el, vagy soha sem válna el, mert hát minden hülyének jár egy 100. esély, pedig ez a nő nem is öreg, 37 éves. Az anyja is folyamatosan mondja neki, hogy hagyja már ott, legyen boldog mással, ne tegye tönkre az életét, de őt csak a pasi érdekli, aki miatt meg éjjel-nappal sír.

Ennél már csak az a rosszabb, amikor valaki az ilyennek gyerekeket is szül.

Nem akarok az életükbe beleszólni, de nem értem ezt a hozzáállást. Én is kissé komplexusos vagyok, de én ilyeneket nem bírnék elviselni hosszú távon, sőt. Miért jó az sok embernek, hogy "Itt dolgozik: Áldozat" típusúak?

Ez normális? Ti mit gondoltok ezekről?

Tényleg nehéz nekik elszakadni a "párjuktól", vagy ők is tudják, hogy csak az áldozat-szerepért vannak velük? A gyerekek ilyenkor miért nem fontosak?

2017. febr. 1. 20:19
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
69%

Nem akarom bántani a nőket, de sokan rózsaszín vattacukros álomvilágban élnek. A végsőkig kitartanak egy gyökér mellett, aztán közben persze panaszkodnak, hogy milyen szemetek a férfiak. Épp csak saját mentális, lelki, érzelmi korlátozottságukkal nincsenek tisztában. Hogyan is látnák ezt, akkor tennének ellen?!

Vizsgáljuk meg másik oldalról, az is játszhat, hogy az ilyen mindent elnéző nők ki vannak szlgáltatva anyagilag az embernek és ezért tűznek el mindent. Vagy, bár lenne módja lelépni egzisztenciálisan, mégsem teszi, mert attól fél, hogy nem találna senkit maga mellé, kell neki a melodráma is, mert nélküle túl unalmasnak érezné az életét. Mondjuk itt a társfüggőség szépen bekúszi ka képbe és megtekeri a belső folyamatokat. Szóval zusammen: amelyik nő qrvának áll, ne csodálkozzék, ha b__zák! Átfordítva: amelyik nő gyökérrel van együtt, ne csodálkozzon, ha ifővel megy a palival együtt levesbe. :)

2017. febr. 1. 20:38
 12/23 anonim ***** válasza:
0%
De am nem mindegy neked?
2017. febr. 1. 20:38
 13/23 anonim ***** válasza:

Kicseszett telefon, mindig kijavít...

tűznek helyett néznek. Kiszolgálatottak *

2017. febr. 1. 20:39
 14/23 anonim ***** válasza:
Amíg nem vagy az adott helyzetben,addig soha nem fogod megtudni milyen gondolatok forognak az adott illető agyában,hogyan változnak az érzelmei,hogyan viaskodik önmagával,egyedül talán,mert nincs kitől tanácsot kérni,hogyan váltakozik az önbizalom a félelemmel,az ész a szívvel,kívülállóként mindig könnyű tanácsokat osztogatni,csak az alany ismeri az összes pici részletet amiből összeáll az egész sztori,még ha el is meséli valakinek,csak az ő szemszögéből mondja el,teljes képet ilyen esetekről nem lehet alkotni.
2017. febr. 1. 20:40
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Ennek több oka van/lehet:

1. Sokan azért nem válnak el, azért nem szakítanak, mert olyan típusok, akik már 30 éves korukban temetik magukat, és kijelentik, hogy ők már rondák és öregek (30 évesen!), és úgysem kellenek már senkinek. Ezért inkább leragadnak egy sz@r kapcsolatban, csak nehogy változtatni kelljen.

2. Sokan lusták. Inkább a megszokott rossz, mint a szokatlan, de békés ismeretlen.

3. Sok az olyan nő, aki minden áron be akarja a világnak bizonyítani, hogy ő aztán képes egy rossz férfiból tökéletes férjet és apát faragni. Tipikusan ideillő kifogás a "majd megváltozik" vagy a "majd egy gyerek megváltoztatja".

4. Sokan egyszerűen kapcsolatfüggők, akik mindent megtesznek és mindent eltűrnek azért, hogy kapcsolatban legyenek/maradjanak, mert nekik a szingli élet, az egyedüllét még rosszabb, mint egy agresszív férj.

5. Önértékelési problémák, súlyos komplexusok. Olvastam egy történetet, melyben a férfi egyszer megverte a feleségét. A feleség azonnal szakítani akart, de a férfi kedvessé vált, ajándékokat hozott, és romantikus lett a feleségével, bocsánatot kért, elhalmozta bókokkal, stb. A feleség visszatáncolt úgymond. Majd később megint megverte, és megint eljátszotta ezt. A vége az lett, hogy a feleség már konkrétan tűkön ülve várta, hogy a férje mikor veri meg, mert utána megint olyan kedves lesz vele, és olyan férj lesz utána (egy kis ideig), akit mindig is akart.

Ez egy tipikus családon belüli erőszak, egy tragikus ördögi spirál. És a végén már a nő sem látta semennyire sem, hogy ez miért probléma, hisz verés után ismét olyan kedves lesz a férje, "ennyit" a kedvesség megér...

A gyerek sok esetben pedig nem egy gyerek, hanem csak egy eszköz. Egy eszköz arra, hogy ezzel a nő magához láncolja a pasit, vagy ezzel alkalmazza "majd egy gyerek miatt megváltozik" módszert, ami sosem válik be.

2017. febr. 1. 20:43
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Ismerős... Nevelőapám molesztált, anya tudott róla, de a vilagért nem hagyta volna el. A pénz ugye, meg az alacsony önértékelés. Az első kapcsolatom nekem is pont ilyen lett (verés, erőszakosság), szerencsére kihúztam magam a sz.rból, de rengetegen nem képesek erre.

Gondolom azért, mert a bántalmazó elhiteti a másikkal, hogy sz.rt sem ér nélküle. Szándékosan nem írtam nemet, mert egy haveromat a nője verte, a pasi meg tűrte, mert nem hitte, hogy jár neki más, több ennél.

2017. febr. 1. 20:44
 17/23 anonim ***** válasza:
Mert buta.
2017. febr. 1. 20:57
 18/23 anonim ***** válasza:
62%

Na jól van, ez most lett kitaláció.

Szerinted hány ember tudja rólam, hogy végignéztem rendszeresen, ahogy apám megveri anyukámat?

Egy. A tesóm, aki ott volt velem.

De neked MINDEN felvetésre azt kell mondanod, hogy nincs hitel, nem volt bántalmazva... ha ma csak akkor fogsz kisbaba mód szundizni, ha gyűlölködve leírhatod, hogy "nők", hát tessék.

2017. febr. 1. 21:09
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Engem ugyan nem ütött meg az exem, fizikailag nem bántott, de lelkileg annál inkább. Borzalmas kapcsolat volt. Miért maradtam vele mégis 2 évig?

Mert porig rombolta az önbizalmam. Egyrészt nem hittem, hogy jobbat érdemelnék. Másrészt magamat okoltam, és azt hittem, majd ha én "megjavulok", másképp csinálom a dolgokat, akkor ő se fog bántani, hisz az én hibám, hogy hülyén viselkedek, és ezért cserébe ő bánt engem... Hiszen néha meg olyan aranyos tudott lenni, szóval feltételeztem, hogy ő egy jó ember, csak én rontok el mindent, és minden erőmmel magamon akartam változtatni. Őszintén hittem, hogy az én hibám.

Nekem szerencsére sikerült rájönnöm, hogy szakítanom kell, de elhiszem, hogy sokan nem képesek rá.

2017. febr. 1. 21:42
 20/23 anonim ***** válasza:
38%
A legszomorúbb dolog, hogy évekig élnek nők ilyen kapcsolatban, ilyen férfiakkal, miközben rengeteg mérföldekkel normálisabb srác nem kell egy csajnak sem... És megy a panaszkodás, hogy nincsenek normális férfiak.
2017. febr. 1. 22:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!