Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ez komolyan ekkora probléma...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez komolyan ekkora probléma lenne? Komolyan úgy csinál, mintha ufó lennék, csak mert az étrendemen változtatnék.

Figyelt kérdés

Még hónapokkal ezelőtt kitaláltam, hogy lassanként szeretnék átváltani a vegetáriánus étrendre (azaz, a helyes neve a "peszketáriánus", aki halat, tojást, tejtermékeket mind fogyaszt, csak kifejezetten húst nem). Egyrészt morális okokból, másrészt mert már nem is esik annyira jól a húsfogyasztás, annyira valójában nem igénylem, mint mondjuk eddig.

Ezen a párom olyan patáliát csapott, és azóta is úgy lovagol rajta (miközben én akkor egyszer felhoztam a gondolatot, és azóta se beszéltem róla), mintha azzal jöttem volna, hogy ezentúl az ISIS elkötelezett híveként vasárnap templomokat robbantok fel.

Évek óta együtt vagyunk, és ő úgy ismert meg, mint aki szereti a húst. Valóban, nem hazudtam, egy jó kis sült kolbász vagy egy félig nyers bélszín utánozhatatlan, de ha egyszer nem esik jól minden egyes nap, akkor miért egyem, csak azért, mert ő így ismert meg? :D És nem arról van szó, hogy most nekiálltam vegán tüntetéseken részt venni vagy az identitásomba beépíteni a dolgot, hogy kb már a bemutatkozásnál is ezzel kezdjem, simán és egyszerűen csak nem akarok húst enni, pont. Mintha bárkinek olyan sok köze lenne az én étkezésemhez, komolyan. Nem ítélkeztem eddig sem, ez után sem fogok, nem kezdek el propagandavideókat linkelni facebookon, semmi ilyesmi.

Ő meg azóta is azon lovagol, hogy ha én morális okokból (is) hagyom el a húst, akkor biztos őt is elítélem (idővel) azért, mert eszik. Merthogy ez a személyiségemnek egy olyan hirtelen és drasztikus változása, hogy ő mégis, honnan tudhatná, mikor jut eszembe hirtelen vallásosnak lenni vagy esetleg nem őt szeretni.

Ez szerintetek jogos a részéről? Valóban ilyen nagy dolog lenne? A személyiségemmel ez ennyire kapcsolatban lenne?

Amúgy, rá nézve semmi gyakorlati következménye nincs. Mindketten büfén ebédelünk, ha otthon főzök, akkor vagy halat sütök mindkettőnknek, vagy ő külön kap husit. Étteremben sincs semmi probléma, és nem is híresztelem ezt mindenkinek, minden irányba, hogy esetleg "szégyenkeznie" kellene.

2017. febr. 1. 12:39
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:

"És az ösztönök? Ha egy pici baba elé nyers húst teszel, undorodik, de az almát rögtön élelmiszerként kezeli, ösztönből. Ha a réten legelő báránykát látsz, akármilyen éhes vagy, nem jut eszedbe rávetni magad és kiharapni a szívét hanem keresel egy gyümölcsfát vagy bokrot. Tudod, miért? Mert nem vagyunk igazi húsevők. "

Itt megint egy eleg nagy csusztatas van, az ember akkor kezdett hatalmasat fejlodni az evolucio soran, amikor feltalalta a tuzet, meg tudta sutni a husit, a nyers baranykaszivnek nem ellenallo egyedeket a termeszetes szelekcio szepen leszavazta.

2017. febr. 1. 17:36
 42/48 anonim ***** válasza:
36: tökéletesen igazad van abban, hogy ennyire eltérő életformájú emberek általában nem kerülnek össze. Ha visszaolvasol, mind a kérdező esetében, mind az én esetemben az okozza a nehézséget, hogy eredetileg mindkét fél húsevő volt és később, a kapcsolat folyamán változott ez meg. Ez olyan, mintha összejönne két vega, majd az egyik két év múlva közölné, hogy ő mégiscsak szereti a húst...
2017. febr. 1. 17:51
 43/48 anonim ***** válasza:
14%
Pedig elég irritáló,amikor egy kényes kiscsajnak külön kell rántott sajtot csinálni,amikor nem képes megenni ugyanazt,mint a többi ember és vele kell elkeveredve lenni.Az ilyen különcnek egy hétig nem adnék semmilyen kaját.
2017. febr. 1. 18:05
 44/48 anonim ***** válasza:
93%

ki nem sz arja le a rokonokat? :D ha nehezére esik valami zöldséget sütnie nekem mit tudom én, havonta egyszer, akkor nem megyek hozzá. :D vagy azon az egy napon készítsenek csak zöldséget. csak kibírnak egy napot hús nélkül. meg esküvő... :D kinek van annyi barátja, hogy olyan gyakran járjon esküvőre, hogy ez akkora problémát okozzon? esküvőn pedig ma már alap, hogy valami vegetáriánus kaját is kérnek. egyéb rendezvényeken is.

de a legviccesebb még mindig az volt, hogy az zavarja valamelyik válaszolót, hogy étteremben nem azt eszi a barátnő amit ő. mi a f asz? :D én amúgy is mindig mást eszek mint a párom. ha ő rendelheti amit akar, akkor miért fáj neki ha én nem húst rendelek? felborul a világ? :D meg megkérdőjeleződik a múltbéli ebéd meg vacsora. komolyodjunk már meg egy kicsit. :D

ilyen vitába én tuti nem mennék bele, mint ti, hogy miben mennyi vitamin van stb. itt úgyis mindenki hozzáértő, és a magyar konyha a legjobb. pacalt kell enni kolbásszal, az a jó.

húsevők sokkal erőszakosabbak és jellemzőbb hogy rá akarnak venni arra, hogy azt edd amit ők. már a válaszokból is látszik.

kérdező, egyáltalán nem normális amit a párod művel. semmi köze nincs hozzá, hogy te mit eszel. semmiben nem befolyásolja azt, hogy ő mit eszik. próbálja meg túltenni magát rajta. és amúgy ja, jobb ember vagy ebből a szempontból, amiért nem eszel húst.

2017. febr. 1. 21:14
 45/48 anonim ***** válasza:
50%

Gyennyes husipari husok

Szemet daralva es vizzel felfujt baromfi.

Hu de egeszseges tenyleg.

2017. febr. 2. 08:41
 46/48 anonim ***** válasza:
23%
Azért mert szeretne ugyanúgy jókat enni veled, mint régen, és ez már sose lesz úgy. Legalábbis pl mi ketten a párommal iszonyat jókat sütünk, mindenféle húsokat meg csülköt, sörözgetünk meg filmezünk és beszélgetünk közben, és ha bejelenteném hirtelen hogy én ebben többé nem veszek részt, majd tojást nyammogok mellette, az nagyon összetörné őt is :/
2017. febr. 4. 17:24
 47/48 anonim ***** válasza:
0%
Aki azért nem érzi jól magát mert a mellette ülő nem ugyanazt eszi mint ő, az akarja a maga ízlését és véleményét ráerőltetni a másikra és ez beteges. Nyugodtan lehet jókat enni úgy, hogy az egyik nem ugyanazt fogyasztja. Én nem vagyok vega, de én sem eszem meg a disznóhúst mert undorodom tőle. Ettől még jól érezzük magunkat a párommal együtt.
2017. febr. 4. 18:23
 48/48 anonim ***** válasza:
kérlek ne robbants fel vasárnap templomokat
2017. okt. 8. 12:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!