Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy segíthetne a barátom az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy segíthetne a barátom az önbizalomhiányomon?

Figyelt kérdés

Szóval alapvetően önbizalomhiányos voltam mindig is, de a párommal szemben az elején nem voltam az.

Aztán adott rá okot - legalábbis én így érzem - hogy úgy érezzem, hogy én nem vagyok olyan fontos neki, engem nem szeret annyira, mint a barátait, velük jobban érzi magát.

Tudom, hogy ennek egy része a legelső kiváltó ok óta önbizalomhiányból fakad, és hogy nekem kell ezen dolgozni, DE ő hogy segíthetne? Mert azért ő is okozta szerintem részben, és kell ehhez az is, hogy ő segítsen.

De Ő szerintetek hogy tudna segíteni, ha az a problémám, hogy úgy érzem, a barátai fontosabbak neki és velük jobban érzi magát?

2017. jan. 26. 22:05
 1/10 opened paradise ***** válasza:
Ezt mondtad neki is?
2017. jan. 26. 22:08
 2/10 A kérdező kommentje:

Természetesen!

De többnyire azt a választ kapom, hogy ha nem lennék legalább olyan fontos neki, mint a barátai, akkor nem lenne velem, meg tagadja, azt mondja hogy nem érzi a barátaival jobban magát, vagyis velem is ugyanúgy jól érzi magát, csak más a dolog.

Csak ezek valahogy engem nem nyugtatnak meg igazán.

2017. jan. 26. 22:10
 3/10 anonim ***** válasza:
Neked kell tudnod mit változtatnál és mivel éreznd kevésbé ezt, mivel mi nem tudjuk mit csináltok meg mennyi időt töltötök egymással, vaktáa lövöldöznénk.
2017. jan. 26. 22:13
 4/10 A kérdező kommentje:

Egy éve vagyunk együtt, szeptember óta egyetemre járok, így heti 1-1,5 napot vagyunk együtt azóta csak, mert dolgozik a hétvége egy részén is, én pedig csak akkor tudok itthon lenni. Előtte átlagosan heti 3x voltunk együtt, néha 4x vagy többször.

A gondot az okozta, hogy egyszer elhanyagolt majdnem egy hónapra, akkor kezdődtek ezek a problémák, és sokat is veszekedtünk sajnos ezek miatt, de azóta is volt még párszor, hogy elhanyagolt, volt hogy ismét egy hónapra, volt hogy csak 1-2 hétre. Vagy azért hanyagolt, mert csak az itteni barátaival közös hobbival akart foglalkozni, vagy azért, mert 2 nem itteni barátaira akarta minden idejét szánni. Én próbáltam megértő lenni, de pl amikor hetekig egyetlen estét akart rám szánni, főleg hogy 10 percnyire lakunk egymástól amúgy, nyilván nem könnyű annyira.

2017. jan. 26. 22:25
 5/10 anonim ***** válasza:
Neked kell felépítened,ahogy tudod.Ha anyagilag megengedheted,keress egy jó pszichológust.Ha nem, akkor a helyi könyvtárban olvass pszichés újságokat.
2017. jan. 27. 01:13
 6/10 anonim ***** válasza:
51%

Az önbizalom belülről fakad, és nem mástól kell várni, hogy majd csinál neked olyat.

Ennek köszönhető az is, hogy nem tudod átgondolni a kapcsolatodat reálisan, az érzelmeidet félretéve.

Te most látod, hogy kaki van a palacsintában, de nem fogsz kilépni, mert félsz, hogy egyedül maradsz, hogy másnak nem fogsz kelleni, hogy más már soha nem fog szeretni, és hasonló maszlagok. Ezek ugye mind-mind az önbizalomhiányból fakadnak.

Ezért inkább elvagy egy olyan kapcsolatban, ami neked már régen nem felel meg, mert jó esetben heti egyszer találkoztok, de ha épp nem ér rá, akkor havi egyszer.

Szerinte ezzel nincs semmi baj, szerinted viszont ez túlságosan kevés. Kompromisszumot kötni nem tudtok.

Itt a vége, fuss el véle!

Gyakorlatilag most is egyedül vagy inkább, mint kapcsolatban, lassan megszokod.

De mégsem fogsz kilépni, nem állsz a sarkadra, és nem fogsz olyat mondani, hogy "vagy több időt szánsz rám, és a barátaid teszed hátrébb a fontossági sorrendben, vagy hagyjuk a fenébe, mert ennyi együtt töltött idő nekem nem elég." Még a végén ő szakít veled, és jajj akkor mi lesz veled egyedül.

Nem lesz semmi, egy kicsit szingli leszel, kicsit összekapod magad, és jön másik. Nem egy szottyadt 65 éves nyanya vagy, akinek sikerült az utolsó agglegényt megcsípnie a nyugdíjas otthonban!

2017. jan. 27. 05:59
 7/10 A kérdező kommentje:

#6, hát ezt nagyon benézted. :)

Sosem féltem, hogy egyedül maradok, a párom a második férfi az életemben, ha már 2 férfi tudott szeretni, akkor egy harmadik is tudna, ráadásul amint kicsit társaságibb életet élek, rögtön látom a jelentkezőket. Simán találnék másik férfit, de nam akarok.

És tudod mért? Nem azért, mert jó egy szar kapcsolatban lenni. Hanem azért, mert az ember, egyetlen probléma miatt, amit esetleg meg lehet oldani, nem fogja eldobni azt az embert, akit szeret. Tudod, volt a családomban már pár nagyon rossz dolog, amiket nem szeretnék most részletezni, de a lényege az, hogy megtanítottak kitartóan szeretni. Ez nem azt jelenti, hogy én hosszú évekig egy rossz kapcsolatban fogok tengődni, hanem azt, hogy megteszek minden tőlem telhetőt, hogy a kapcsolat jobb legyen, és a páromtól is ugyanezt várom el. Amíg azt látom, hogy van rá esély, hogy medoljuk, mert akarom, és ő is akarja, és tesz is érte, próbálkozik, addig nem szakítok. De amint reménytelennek érzem és látom, miért maradnék. És ez nem hosszú éveket jelent, mert egyébként nagyon reálisan gondolkodom, fiatal vagyok eléggé, és nem fogom egy nemműködő párkapcsolatra elpazarolni a legszebb éveimet.

És ha ő szakít, akkor mi van? Fájni fog, és kész. Kell majd valamennyi idő, hogy túltegyem magam rajta, lehet hogy sok, lehet hogy kevés. De végül túlteszem magam rajta, és találok valaki mást. Ennyi.

Valamit nagyon félreértettél, hogy ennyire téves információkat vontál le a leírásomból, vagy csak szimplán előítéletes vagy, de nagyon sok dolgot belemagyaráztál egy egyszerű problémába.

Pl még az életben nem volt olyan, hogy havi egyszer találkoztunk volna :) A heti egy mindig megvan, és én ezt akkor érzem kevésnek, mikor itthon vagyok, és ő a barátaira akarja szánni a többi időt - abban az egy hétben, vagy 2-ben.

Honnan a jó atya úristenből tudod, hogy nem beszéltük meg soha a párommal, hogy soha nem mondtam el a problémáimat? Igenis aktívan használom a mára már nem divatos kommunikációt, és nem ülök a számon és gyötrődök csendben, hanem elmondom, ha valami bajom van. Az már egy másik dolog, hogy pl az első alkalmaknál elbeszéltünk egymás mellett, nem voltunk elég toleránsak. De hát az ember hibázhat, nem? Én tapasztalatannak érzem magam a kapcsolatok terén, neki pedig csak olyan barátnői voltak, akik ténylegesen ki akarták sajátítani. Ez van, most tanuljuk, hogy hogyan kell kompromisszumot kötni, hogy mindkettőnkenk jó legyen, ő most tanulja, hogy mit jelent egy ténylegesen komoly párkapcsolat, stb. Szerinted hülyeség, együtt lenni, és közösen tanulni a hibáinkból, pláne amíg szeretjük egymást. Hát jó, gondold így.

Honnan tudod, hogy szar a kapcsolat maga? Ja, mert csak a problémát írtam le? Amibe belemagyaráztál még egy csomó maszlagot...

Hát képzeld, ezen az egy dolgon kívül, amit ráadásul MEG IS BESZÉLTÜNK, és igyekszünk orvosolni mindketten!, figyelmes, törődő, meglep apróságokkal, elvisz sok helyre, családi nyaralásra, a bajban mindig mellettem áll, és a kedvemben jár, stb, KÜZD ÉRTEM és a kapcsolatunkért. Pont.

Nem azért vagyok önbizalomhiányos, hogy jajj nem kellek majd senkinek ha szakítunk, hanem azért, mert attól tartok, hogy a páromnak nem vagyok igazán fontos, ami nyilván nem igaz, csak néha elcsúszik ezen az egy dolgon, én pedig nem tudom helyén kezelni ezeket, mert alapból önbizalomhiányos vagyok, és az első ilyen után úgy gondoltam, hogy én nem számítok neki.

Ebben kértem segítséget, nem pedig a nagy "szembesítést".

2017. jan. 27. 11:43
 8/10 A kérdező kommentje:

U.i.: most már látom, mit érthettél havi 1x találkozásnak:

"amikor hetekig egyetlen estét akart rám szánni" - ez nem azt jelenti, hogy egész hónapban egy estét, hanem egy hónapon keresztül heti egy estét, holott akkor még itthon voltam, és 10 percnyire laktunk egymástól.

2017. jan. 27. 11:47
 9/10 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem vagy semmi. Először leírod hogy önbizalom hiányos vagy, és a párodra mutogatsz hogy ő okozta és az ő dolga megoldani (amúgy rohadtul nem). Majd jön egy hozzászóló aki teljes jó tanácsot ad, te pedig megsértődsz és hosszasan háborogsz amiért önbizalomhiányosnak mert nézni téged....na ne már.

Az öbizalom nem az amit adnak hanem amit nem vehetnek el. Dolgozz rajta, nem a barátod dolga erősíteni. Felelősséget kell vállalnod magadért, a saját viselkedésedért és reakcióidért. Ha nem tetszik a helyzet hogy nem becsül meg akkor lépj le. Ha belenyugszol,akkor te értékelted le magad, nem ő téged. Őneki így jó ha vele maradsz az azt mutatja hogy neked is. Az ember nem változtat egy helyzeten amíg nem fáj eléggé....

2017. jan. 27. 12:36
 10/10 A kérdező kommentje:

Én nem azt mondtam, hogy CSAK a barátom miatt vagyok önbizalomhiányos, hanem hogy részben miatta is, és mivel a párom, szerintem alap dolog, hogy segítsen az ember a párjának. Ő is segítene, csak nem tudom, tudja, hogy hogyan lenne eredményes.

Az szerintem nem jó tanács, hogy belemagyaráz a helyzetbe sok mindent, ami nem is úgy van, ahogy ő azt gondolja! :)

2017. jan. 27. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!