Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valaki elmagyarazna hogy lehet hogy sokan szerelmesek lesznek ugy hogy valakivel csak neten irkaltak?
Olvastam ma itt egy kerdest(meg regebben is sokszor volt tema)
Hogy sirankoznak az emberek hogy szerelmesek pedig a masikkal meg csak egyetlen egyszer sem talalkoztak. Ez hogy lehetseges? Tini korban meg megertenem de legtobb esetben felnott emberekrol van szo.
Nem itelkezek csak nagyon erdelelne hogy ez csak nekem fura? :)
# 20: Nő vagyok, szóval nem szokásom senkit megdugni. :)
Mindenki figyelmébe ajánlom Arisztotelész Nikomakhoszi Etika c. művét: ebben remekül bemutatja a "szeretet" (és a vonzalom) különböző típusait, amit az ókori görögök igen árnyaltan kezeltek. Szerintük a szerelem a különböző szeretet-típusok összességét jelenti, vagyis van benne egy adag baráti érzés (filia), egy adag szexuális vonzalom (erosz), egy adag családi szeretet (storgé) és egy adag feltétel nélküli szeretet (agapé) is.
Viszont ezek a szeretet-típusok külön-külön is léteznek és érezzük őket különböző emberek iránt: a barátaink, családtagjaink, ismerőseink, sőt, még ismeretlenek iránt is.
Az aszexualitás szerintem egy külön téma: nyilván létezik, de ritka, és az emberek túlnyomó többsége nem aszexuális kapcsolatra vágyik. Te egy kivételből próbálsz általánosítani. Igen, vannak aszexuálisok, de nem az ő szerelmük az etalon, hanem az emberek 99%-áé. Ilyen alapon tekinthetnénk általánosnak a pedofilok érzelemvilágát, vagy a szadistákét, a pszichopatákét, szociopatákét, hiszen ők is léteznek...
Lelki kapcsolat + testi vonzalom= szerelem
lelki kapcsolat= barátsàg
testi vonzalom= szex, 1 éjszakàs kalandok, szexkapcsolat (viszony)
# 23: Tévedsz, pont hogy nagyon sokan kötik az orromra, hogy szexelnek-e a párkapcsolatukban, de ha nem, az sem feltétlenül jelent aszexualitást. (Sokan a párjukkal nem szexelnek, de mással attól még nagyon szívesen szexelnének - vagyis nem aszexuálisok).
A valódi aszexuálisok aránya a teljes populációban 1%. Az aszexualitás ugyanis azt jelenti, hogy az egyén nem mutat semmiféle szexuális érdeklődést a másik nem (vagy a saját neme) iránt. Nem tekinthetők valódi aszexuálisnak azok, akik valamilyen társadalmi megfontolásból nyomják el a szexuális késztetéseiket (papok, szerzetesek, apácák), vagy azok, akiknek ugyan vannak szexuális késztetéseik, de elfojtják azokat. Nekem is van olyan ismerősöm (nem egy), akikben a szexuális késztetés nagyon is megvan, de nem tudják/akarják kiélni azt, mert nem vállalják a szexuális kapcsolatteremtéssel járó energiafektetést. Ők biológiai értelemben nem tekinthetők aszexuálisnak.
Szóval maradjunk csak az 1%-nál. De még ha teszem azt 2-3, vagy akár 5% lenne is ez az arány: akkor sem lehet elvárni a társadalom TÖBBSÉGÉTŐL, hogy a kisebbség értékrendjét vallja magáénak. Az aszexualitás igenis eltér a többségi normától, és az emberek többsége igenis vágyik a testiségre, intimitásra a szerelmi kapcsolatában, sőt, mi több, a szerelem kialakulásának feltétele a testiség. Már csak azért is, mert a meghitt érintések, a szex, az orgazmus során oxitocin termelődik, amit "kötődési hormonnak" is szokás nevezni, tehát jelentősen erősíti két ember kapcsolatát.
Semmi bajom azzal, ha valaki aszexuális: az ő dolga. Csak én nem vágyom aszexuális társra, és még sokan mások sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!