Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valaki elmagyarazna hogy lehet hogy sokan szerelmesek lesznek ugy hogy valakivel csak neten irkaltak?
Olvastam ma itt egy kerdest(meg regebben is sokszor volt tema)
Hogy sirankoznak az emberek hogy szerelmesek pedig a masikkal meg csak egyetlen egyszer sem talalkoztak. Ez hogy lehetseges? Tini korban meg megertenem de legtobb esetben felnott emberekrol van szo.
Nem itelkezek csak nagyon erdelelne hogy ez csak nekem fura? :)
Olyan emberbe nem lehet beleszeretni akivel soha az életben nem találkoztál. Gyerekes dolog szerelemről beszélni ilyen esetben. Aki pedig nem ismeri fel a saját érzéseit, az még nem elég érett. Korban talán felnőtt, de agyban nem.
Sokat ismerkedtem neten, szóval ebből a szempontból van tapasztalatom. Ez nem szerelem amit éreznek, egyszerű szimpátia, ami a beszélgetések során alakul ki a két fél között, semmi több. Én is átéltem, szóval tudom. Sokat gondolsz az illetőre, mert ismerkedsz vele, órákat töltesz el a társaságában, még ha csak a neten keresztül is, kedvesnek, szimpatikusnak tartod, de ez még nem szerelem. Az majd csak akkor alakulhat ki, ha már találkoztatok személyesen.
én is interneten ismertem meg a barátom. 6 éve vagyunk együtt. egy évig csak beszélgettünk, barátok voltunk. mivel 90%-ban ez a fontos, ezért nem értem, miért ne lehetne már közel szerelmet érezni a másik iránt. ennyi idő alatt kiderült hogy milyen, mik érdeklik, mik a célja stb stb. ez már elég jó alap, nem? ha ezeket tudod, és ne adj isten egyeznek a tiéddel.
aztán találkoztunk. az első találkozás persze kicsit furcsa volt, de vonzódtunk egymáshoz, tehát mehetett a kapcsolat.
Ácsi! Mint irtam az hogy valakivel beszelgetsz es taliztok es ugy lesz szerelem tok oke. Az teljesen mas(mint irtam)hogy 2-3evig egyutt vannak nagy szerelemben ugy hogy soha!! Nen talalkoztak az akkor se normalis. Biztos hogy ott mar fejben problemak vannak.
Az a troger meg aki azzal jott hogy meg d u g n i igy ugy..neki uzenem elsokent is hogy lany vagyok.masodszor pedig. Igen! Szerelemi kotodeshez igenis hozza tartotik a szexualis kapcsolat :)
Én szerelmesnek éreztem magam a 7 havi levelezés során. Napi 1-3 órát nem tudsz úgy beszélgetni valakivel, hogy ne érezz semmit. És igazam volt, semmit nem képzeltem be, azóta már persze találkoztunk és boldogok vagyunk együtt.
Talán rá kell érezni a megfelelőre. :)
Elvileg az emberek a másik személyiségébe lesznek szerelmesek. Márpedig egy ember személyiségét az interneten keresztül is meg lehet ismerni, sőt itt még sokkal jobban is, mint a való életben, mert ott mindenki színészkedik, játssza magát, itt meg őszinte, szóval kapásból látod, milyen ember az illető.
Az érintések meg a testi kontaktus stb. a szexuális vonzalomhoz kellenek, de az nem szerelem. Az a baj, hogy az emberek nagy része keveri a kettőt, miközben közük sincs egymáshoz!
Az utcán meglátnak egy jó nőt vagy jó palit és azt mondják, hogy hú beleszerettem első látásra, pedig csak dugni akarnak vele és ennyi. Na ehhez kell a személyes találkozó, az tény, de ez csak a szex része a dolognak.
A szerelem az abból alakul ki, amiket és ahogy mondd neked a másik, ahogy bánik veled, stb. Márpedig ez a neten keresztül is kiderül, akár írásban, akár webcam-en keresztül kommunikáltok. Sőt, a webcam-es chatnél még a hangját is hallod meg az arcát is látod, mintha csak ott ülnétek egymással szemben egy "rendes" randin.
Szóval jóformán mindent meg tudsz tapasztalni a másikkal kapcsolatban, ami elég ahhoz, hogy beleszeressél. Aztán persze az már csak hab a tortára, ha élőben is tudtok találkozni, és fizikai síkra is tudjátok terelni a dolgot, nem ragadtok le pusztán a romantikánál.
Bizonyos intelligencia szint felett és bizonyos jellegű elvárásoknál simán létezik ilyen dolog. Miért ne létezhetne?
Pár éve én is beszéltem egy lánnyal neten. Beszélgettünk kb. fél évig. Volt, hogy egyhuzamban 12 órát telefonáltunk. Beszélgettünk mindenről, mindketten rájöttük, hogy passzolunk egymáshoz minden téren. Így is lett, több évig jártunk.
"Ahhoz hogy szerelmes legyen az ember kellenek erintesek, kozos elmenyek, stbstb"
Miért kéne? Hol van ez leírva? Ki állapította meg? Nem, nem feltétlenül kellenek. Ez pl. a te elvárásod, másnak nem lesz ugyanez.
" Olyan emberbe nem lehet beleszeretni akivel soha az életben nem találkoztál. Gyerekes dolog szerelemről beszélni ilyen esetben. Aki pedig nem ismeri fel a saját érzéseit, az még nem elég érett. Korban talán felnőtt, de agyban nem. "
"Sokat ismerkedtem neten, szóval ebből a szempontból van tapasztalatom. "
Gyerekes dolog az, hogy a saját, egyéni tapasztalataid próbálod ráhúzni az egész emberiségre. Felismerem a saját érzéseim és érett vagyok a dologhoz. Azt is felismerem, hogyha nekem nem ez vagy az jön be, attól még másnak simán bejöhet.
"Szerelemi kotodeshez igenis hozza tartotik a szexualis kapcsolat :)"
NEM. Az aszexuálisok nem lehetnek szerelmesek?
#16-os jó dolgokat írt. Ha valakinek személyiség terén nagyobbak az igényei, könnyebben beleszerethet csak beszélgetés alapján valakibe. Neten beszélhet az ember naponta 10-20 új emberrel. Élőben, elég nehezen. Sőt, igazából elég sok "szerelem", ami élőben történik, szimplán csak szexuális vágy. Aztán, a vágy miatt, a személyiség másodlagos lesz.
Nem tudom, mifelénk azt, amikor két ember között megvan a közös hullámhossz, szimpátia, stb., de nincs szexuális vonzalom, azt barátságnak hívják.
Sokak "szerelem" definíciója alapján én pl. az összes barátomba/barátnőmbe szerelmes lennék (pedig nem vagyok. Szeretet érzek irántuk, de nem szerelmet.)
Szóval szerinted szexuális vonzalom szükséges a szerelemhez? Nem. Az csak szexuális vonzalom. Léteznek asszexuálisok is, azok akkor sosem szerelmesek csak mert nem kívánják a másikat testileg?
Egy étteremben látott nőhöz vagy férfihez is érezhetsz szexuális vonzalmat, de attól még nem leszel belé szerelmes, csupán megdugnád és annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!