Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Lányok/nők, mit tennétek, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok/nők, mit tennétek, ha a barátotok aktívan posztolgatna szexista dolgokat egy "férfiak klubja" nevezetű fb csoportban?

Figyelt kérdés

Hetek óta titkolózik erről, csak azt látom, hogy sokat fb-ozik és nevetgél, de soha nem mondta el, hogy min. Egyszer meg akartam nézni, amikor épp nagyban gépelt valamit, de ellökött finoman.

Végül az egyik haverjának a barátnője (akivel mellesleg jóban vagyok) megszerezte a haverjának a fb jelszavát, és már látjuk, hogy mit csinálnak. Csináltak egy "férfiak klubja" nevű csoportot, ahová aktívan posztolgatnak szexista, nagyon disznó vicceket (a legtöbb arról szól, hogy a nők buták, a konyhában a helyük, hisztiznek, veszekszenek mindenen), antifeminista cikkeket, egyenjogúságot ellenző posztokat, kigyúrt fenekű fitness modelleket, szexi fehérneműben, fakanállal/seprűvel pózoló nőket és még sok mindent. A maradék, ami nem a nőkről szól, az a fociról vagy a sörről, vagy valami Tibi atyás, esetleg 9gag-es maszlag.

Kérdőre vontam a barátomat, elmondtam a véleményem is erről, de csak azt válaszolta, hogy pont azt művelem, amiket kifiguráznak az ottani viccek, és, hogy azért titkolózott, mert mi lányok ezt nem érthetjük, és, hogy örüljek, hogy maguk között művelik csak ezt.

Azt is mondta, hogy hiába adok majd ultimátumot, ő nem fog csicskulni, nem lesz papucs. Pedig egyáltalán nem adtam ultimátumot, semmi ilyesmire utalót nem mondtam.

Elsőre még csak kicsit csalódtam, de nem vettem annyira komolyan, de a másik lány (akinek köszönhetően kiderült ez az egész), szakított a barátjával, és elültette a bogarat a fülembe. Lehet nekem is azt kellene, tényleg undorító és gyerekes, ami ott megy, nem hiszem, hogy biztonságban érezném magam ezek után mellette annyira, hogy családot alapítsak vele meg ilyenek... Már ha komolyan gondolja ezeket.

Nos, szerintetek?

Ugye nem minden férfi ilyen?

2016. nov. 16. 22:52
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:
7%

Nincs verseny, így nincs nyerés sem. Nincsenek elnyomva a nők, és a szélsőséges feminácikon kívül senki sem szeretné elnyomni a férfiakat.

Normális ember normális társadalmat szeretne, ahol egyenlő a két nem, és képesek szeretni egymást. Én is ezt támogatom. A kérdező barátja viszont nem. Ennyi az egész.

2016. nov. 22. 18:22
 52/58 anonim ***** válasza:
0%

#51 Egyetértek veled. Mond, hogy nő vagy, lécccíííííííí.

#50 Annak azért örülök, hogy nem akarsz szaporodni.

Bár vitathatatlan, hogy a szaporodás, és a létezés, az amit a természet elrendelt. És nem az, hogy feminácik legyenek, és hadakozzanak a nemek egymással. Az "önmegvalósítás" sem célja a természetnek. Ahogy semmi más sem, amiket sokan "értékeknek" tartanak. Ahogy az "anyai ösztön" is természetes, normál esetben...

2016. nov. 22. 19:35
 53/58 anonim ***** válasza:
92%

Igen, nő vagyok, és szerintem nem értünk egyet. Fogtam a fejem a kommenteken, amiket írtál.

Én olyasmit, amit a kérdező barátja csinált, egy pillanatig sem tűrnék el. Ugyanis én tiszta szívemből szeretem a páromat, a legkisebb lenézés sincs bennem felé, és soha nem gúnyolódnék sem rajta, sem általánosan a férfi nemen. Soha a legkisebb ellenérzés sem volt bennem a férfi nem felé generálisan.

Viszont az olyan férfiakat nem szeretem, amilyen a kérdező pasija és annak haverjai, mélyen megvetem őket. De ugyanígy megvetem a magukat felsőbbrendűnek képzelő, férfiakat erőszakos, alázni való disznónak kikiáltó femninácikat is.

De nem ezek a csoportok képviselnek egy-egy nemet. És nem áll harcban egymással a két nem. Legalábbis én soha nem tekintettem ellenségnek a férfiakat, és cinkosoknak sem a nőket.

Undorodom mindentől, ami egyik vagy a másik nem lenézésére, általánosítására épül.

Éppen ezért soha nem tűrnék el olyasmit egy kapcsolatban, hogy a párom azért ne tiszteljen, vagy ne ismerjen el valamiben, mert nő vagyok. Például azt sem, hogy nem vezethetem soha a kocsiját, mert nő vagyok.

Pont ugyanúgy teljesítek az életben, ahogy ő, csak abban nem, amihez nincs olyan fizikai adottságom, mint neki. De ugyanolyan az intelligencia szintünk, ugyanúgy képesek vagyunk logikusan gondolkodni, ugyanúgy méltók vagyunk a szeretetre, ugyanúgy vágyunk szakmai sikerekre, elismerésre, ugyanúgy komoly szakmát válaszottunk. Egyenlőek vagyunk, és egyenlőek is tervezünk maradni a jövőben. Mindketten dolgozunk, a házimunkát megosztjuk, a gyereknevelésben pedig igyekszünk majd egymás lehető legjobb partnerei lenni: anya és apa, megosztjuk azt is szépen. Ha ezeket nem tenné meg, nem tartana méltó szellemi partnernek, bele akarna kényszeríteni egy neki tetsző (de nekem nem tetsző) szerepbe "nemi szerepek"/"az a nő dolga" címén, és vevő lenne primitív, szexista gúnyolódásra, amit rám is kiterjeszt, nem lenne a párom. Ahogy akkor sem, ha úgy fogalmazna, hogy nem lesz a csicskám, amikor kifejezem, hogy nekem nem tetszik/nem esik jól valami, amit csinál.

Én sem viselkednék így vele, mivel a szememben ő egy intelligens, okos, jószívű, tehetséges FÉRFI, akit szeretek.

2016. nov. 22. 20:31
 54/58 anonim ***** válasza:
0%

#53 De igen egyet értünk.

Csak szerintem nem érted, hogy mit írtam. Valahol már téged is megfertőztek, és a rosszat feltételezed rólam, (ez a rasszizmus) és nem azt olvasod ki az írásomból, amit leírtam, hanem valami teljesen mást, ami talán nincs is ott. Vagy tapasztalat, ami nem azonos az elveimmel. Az elveim én magam vagyok, de a tapasztalatokat az élettől kaptam.

De most kicsit ellenkeznem is kell veled, mert sok mindennek még előtte vagy, és terveid vannak, nem tapasztalataid. De ez is valami, és ez is nagyon jó dolog. Csak tudd véghezvinni a terveidet. :-)

2016. nov. 23. 01:15
 55/58 anonim ***** válasza:
89%

Nem fertőzött meg senki, csak elolvastam a hozzászólásaid. Ne akard, hogy idézgessek belőle.

Beteg az agyad, hogy nem érted meg, hogy lehet veled nem egyet érteni anélkül, hogy férfigyűlölő femináci lenne a másik? Valami beteges nárcizmusban szenvedhetsz...

Van bőven tapasztalatom, sok mindenen átmentem már, de akármit is dob elém az élet, nem tűrnék el olyan embereket a magánéletemben, mint amilyen pl. a kérdező pasija és a haveri köre. Ha hetekig pattogsz, és vádaskodsz agymosással, félreértéssel, és bizonygatod az "igazad", akkor sem.

2016. nov. 23. 02:05
 56/58 anonim ***** válasza:
90%

01:15

Ezek szerint ugye te sem valósítasz meg, nem dolgozol 12 órát, hogy utána csak aludni, enni és üríteni járj haza (persze lehet, hogy azt megoldja a fiatal titkárnőd), azzal az indokkal, hogy kell a pénz, de valójában azért, mert az agyadra megy a gyerekzsivaj, és sokkal jobban izgat a felnőtt értelmes légkör és a kihívások, és az különben sem a te dolgod? Hanem csak a gyerekeidnek élsz, ugye? Vagy ez csak a nő dolga lenne? Könnyű más farkával verni a csalánt amikor nem neked kell elszenvedni a vele járó dolgokat.

Én nem akarok megvalósítani, csupán nyugalomban élni a kis életem. És azt sem mondtam, hogy sosem akarok szaporodni, csupán jelenleg nem izgat a téma, és sosem fog ez állni az életem középpontjában. Tudtad, hogy még az állatok sem szaporodnak mind ész nélkül? Ajánlom figyelmedbe pl a farkasfalkákat... Szóval nem tudom hova alacsonyítod le az embereket, de még az állatokkal sincsenek szerinted egy szinten ezek szerint. :D

De arra nem válaszoltál, hogy ha esetleg szaporodni vágynék, miért is ne tudnék? :) Amúgy pedig a tudósok már rég rájöttek hogyan lehet az egyik ivarsejt nélkül szaporítani, szóval ha nem is lennének hímivarsejtek, akkor sem kéne ezen aggódni a jövőben.

2016. nov. 23. 09:33
 57/58 anonim ***** válasza:
0%

:-) Nem vagyok aljas, kiderült, hogy fegyvertelenek vagytok, így nem vívok veletek szellemi párbajt...

"Őrült kell, egy őrült ellen." Sajnos ehhez én nem vagyok kompetens. Ésszel, érvekkel vitázok, de nem fogok galambokkal sakkozni.

2016. nov. 23. 23:32
 58/58 anonim ***** válasza:
81%

Ja, mindjárt én vagyok az őrült, amiért elvárom a saját magán életemben, hogy egyenlő félként tekintsenek rám, és ne húzzanak rám sztereotípiákat, és nem tűrnék meg magam mellett egy olyan férfit, aki nem képes erre. :)

Nincs semmi párbaj, csak leírtam a véleményem, és nem tudod felfogni, hogy nem vagyok a te "oldaladon", és nem fér bele a fejedbe, hogy nemcsak férfigyűlölő feminácik vethetik meg az olyan gondolkodást, amit képviselsz te + a kérdező pasija. Nem reprezentáljátok a férfi nemet, ahogy én sem a nőit.

2016. nov. 24. 00:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!