Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Lányok/nők, mit tennétek, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok/nők, mit tennétek, ha a barátotok aktívan posztolgatna szexista dolgokat egy "férfiak klubja" nevezetű fb csoportban?

Figyelt kérdés

Hetek óta titkolózik erről, csak azt látom, hogy sokat fb-ozik és nevetgél, de soha nem mondta el, hogy min. Egyszer meg akartam nézni, amikor épp nagyban gépelt valamit, de ellökött finoman.

Végül az egyik haverjának a barátnője (akivel mellesleg jóban vagyok) megszerezte a haverjának a fb jelszavát, és már látjuk, hogy mit csinálnak. Csináltak egy "férfiak klubja" nevű csoportot, ahová aktívan posztolgatnak szexista, nagyon disznó vicceket (a legtöbb arról szól, hogy a nők buták, a konyhában a helyük, hisztiznek, veszekszenek mindenen), antifeminista cikkeket, egyenjogúságot ellenző posztokat, kigyúrt fenekű fitness modelleket, szexi fehérneműben, fakanállal/seprűvel pózoló nőket és még sok mindent. A maradék, ami nem a nőkről szól, az a fociról vagy a sörről, vagy valami Tibi atyás, esetleg 9gag-es maszlag.

Kérdőre vontam a barátomat, elmondtam a véleményem is erről, de csak azt válaszolta, hogy pont azt művelem, amiket kifiguráznak az ottani viccek, és, hogy azért titkolózott, mert mi lányok ezt nem érthetjük, és, hogy örüljek, hogy maguk között művelik csak ezt.

Azt is mondta, hogy hiába adok majd ultimátumot, ő nem fog csicskulni, nem lesz papucs. Pedig egyáltalán nem adtam ultimátumot, semmi ilyesmire utalót nem mondtam.

Elsőre még csak kicsit csalódtam, de nem vettem annyira komolyan, de a másik lány (akinek köszönhetően kiderült ez az egész), szakított a barátjával, és elültette a bogarat a fülembe. Lehet nekem is azt kellene, tényleg undorító és gyerekes, ami ott megy, nem hiszem, hogy biztonságban érezném magam ezek után mellette annyira, hogy családot alapítsak vele meg ilyenek... Már ha komolyan gondolja ezeket.

Nos, szerintetek?

Ugye nem minden férfi ilyen?

2016. nov. 16. 22:52
1 2 3 4 5 6
 11/58 anonim ***** válasza:
4%

Szerintem ebben annyi van, hogy Mókáznak! A rendőr vicceken is nevet az ember, pedig bizony sokszor megmentik az emberi életeket!

Feldobja a napjukat! + kreatívak.

Ha egyébként veled szépen bánik, beszél, hagyd rá. Alkoss egy klubbot a barátnőiddel... És posztoljatok oda férfi bakikat- vicceket! :D

2016. nov. 16. 23:23
 12/58 A kérdező kommentje:

Nem hinném, hogy más nők férfigyűlölete az oka annak, hogy a barátom engem így kezel, ahogy, és annak sem, hogy a haverjaival létrehozták ezt a zárt fb csoportot (tehát nem is propaganda oldal).

Egyáltalán nem érdekel az "ellenpár", nem csináltam úgy, mintha nem létezne, csak most egyáltalán nem releváns.

Te hiszed azt, hogy ha undorítónak tartom azt, amit ott olvastam, akkor csak elvetemült férfigyűlölő lehetek, és azt várom, hogy a barátom inkább szégyellje, hogy férfi.

2016. nov. 16. 23:24
 13/58 A kérdező kommentje:

11, nem a viccekkel van a gond, ha csak azok lennének, legyintenék. Csak tele van teljesen komoly hangvételű gyűlölködéssel, egyenjogúságot ellenző cikkekkel, sőt, egy olyan blogbejegyzést is linkeltek, ami arról szólt, hogy a nőknek nem szabadna jogosítványt adni (nem vicc volt, halál komoly és a barátomék helyeseltek rá), el kellene kobozni mindegyiktől. Hosszú fejtegetés, érvelés volt utána.

És nem, nem kreatívak, mert máshonnan szedik ezeket, nem ők találták ki.

Én nem vetemednék arra, hogy a barátnőimmel ilyet csináljak.

2016. nov. 16. 23:27
 14/58 anonim ***** válasza:
97%
Ahogy mondani szokás: van még hal a tengerben... Nem ő a legjobb választás egy komoly kapcsolathoz.
2016. nov. 16. 23:39
 15/58 anonim ***** válasza:
1%

Ezt jó helyre írtad. Itt koncentráltan vannak a felsőbbrendűségüket hirdető feminácik. Kapsz bőven megerősítést, ne aggódj.

De az azért már felháborító, hogy miattatok a férfiak sokszor már szólni sem mernek, titkolózniuk kell, és az egyenlőség szlogenje alatt tapostok át rajtuk, miközben magatokat sajnáltatjátok. A megértésnek, empátiának apró jeleit sem mutatjátok.

Sírtok, hogy nincsenek rendes férfiak, pedig ti "öltétek" ki őket. Azt sem tudjátok, hogy mit akartok, de azt elvárjátok a férfiaktól. Nagyon el vagytok szállva magatoktól. Csak azt nem tudom, hogy mire. Mitől érzitek azt, hogy azért, mert nők vagytok mindenkinek úgy kell táncolnia, ahogy ti fütyültök? Most persze egyikőtök sem hőzöng, hogy nem szabad kutakodni a másik után? A nők kémkedhetnek a pasik után, csak fordítva nem lehet? Persze amikor egy srác belenéz a barátnője telefonjába, akkor indul a lincselés. Vagy csak szóljon szegény egy "rossz" szót. Hordában támadjátok a férfit.

Most meg már abba is bele akartok szólni, hogy mit gondoljanak???

Persze, ez nem érdekel, mert az önzés olyan szintjét érted el, ahol már sokan vagytok. Szidjátok a férfiakat, de sok nőnek, már a nyomába sem érnek.

Borgőzös lehelettel, tántorogva, prédikáljátok a vizet... Ez a megalázó, nem az amit, a remélem volt párod csinál.

Remélem kidobod, utána úgyis talál mást helyetted, te meg kereshetsz egy pénzesebb papucsot, akinek még véleménye sincs. Csak utána ne írd ki ide, hogy "miért nincsenek normális férfiak?".

És üzenem neki, hogy soha, de soha ne nősüljön meg!!!

Megadhatnád a csoport címét, hogy csatlakozni tudjak. Majd kioktatom őket, ahogy kell.

Azok a nők, akikre ez nem vonatkozik nem veszik magukra, tudják, hogy nem róluk van szó, és hogy minden tiszteletem az övék.

De aki magára veszi, annak van egy rossz hírem...

2016. nov. 17. 00:14
 16/58 A kérdező kommentje:

Nem veszem magamra (mint ahogy a te fröcsögésedet sem), de ettől még nem tetszik a dolog. Lehet véleménye, de én meg szabadon eldönthetem, hogy milyen világnézetű férfival élem le az életem, nem? Neki is jár ez.

Szerintem nem velem van a probléma, ha sértve érzem magam egy olyan férfi mellett, aki ezeket a mocskokat rám is kiterjeszti. Én soha nem bántam így vele, és soha nem gyűlölködtem a férfiakra, én szerettem őt végig, kedvére tettem, kényeztettem. Ő pedig helyesel, hogy el kellene kobozni minden nőtől a jogosítványt, miközben minden nap vezetek, van saját kocsim (és ez csak egyetlen példa!).

A legkönnyebb azt mondani, hogy csak akkor idegesít, ha igaza van, de ez egy sületlenség. Miért ne háborítana fel, esne rosszul, amikor megtudom, hogy a saját párom lenézi az egész női nemet, és engem is a hátam mögött? Én tiszteltem őt az egész kapcsolatunk alatt, ő pedig ezt nem tudja viszonozni. Semmi köze ennek a feminizmushoz.

2016. nov. 17. 00:23
 17/58 anonim ***** válasza:
92%

Azt hiszem, ha az én barátom lenne egy ilyen klub tagja, szép csendesen elbúcsúznék tőle. Két eset van. Vagy komolyan gondolja ezeket a dolgokat, akkor jobb nem belegondolni, hogy milyen életem lesz mellette. Elkobozza a jogosítványomat, kizár a konyhába? Köszönöm, nem ilyen életre vágyom.

A másik eset, hogy nem gondolja komolyan. Akkor meg azon gondolkoznék, hogy milyen ember az, aki viccből, vagy azért, hogy egy szexista társaság befogadja, képes megsérteni, megalázni másokat, többek között engem is.Nem, ez egyáltalán nem vicces.

2016. nov. 17. 00:32
 18/58 anonim ***** válasza:
1%

Attól még, hogy nem veszed magadra, eléggé magadra vetted.

Az én feleségem is vezet. Ez egy jó példa. Csak azt nem értem, hogy miért fogyaszt sokkal többet az ő kocsija, és mitől kell 2x annyit javítani, mint az enyémet, mikor az övé sokkal jobb, fiatalabb (volt). És jól látod, az én kocsimat már nem vezetheti, ahogy sok másik férfi sem engedi nekik. És nem azért, mert utálom a nőket, én beszéltem rá a vezetésre, hanem azért, mert a napi 50km tapasztalata mellett még mindig csak tönkre teszi, hiába magyarázom neki. És még koccanása sem volt!

Sok mindennek van valóság alapja. De sok köze van a feminácikhoz. A feminizmushoz, valóban nincs.

Nem utálja, vagy nézi le a női nemet!!! Ezt csak bebeszélted magadnak. Talán ellők magától? Láttad, hogy undorodik tőled? Nem néz meg minden csajt? Bízom benne, hogy már belátod, hogy igenis szereti a nőket, főleg téged.

Ezek a dolgok nem ellenetek szólnak. Kifiguráznak, mert imádnak benneteket. Te is nevetsz a vicceken, pedig mindnek van valóság tartalma, és rendszerint egy - egy csoportot figuráznak ki. Ha néger, zsidó, rendőr vicceket néznének, vagy nem a nőket figuráznák ki, akkor nem zavarna. Pedig az is ugyan az.

Ne hergeld magad feleslegesen, és főleg ne fogadd meg a férfigyűlölők tanácsait, mert depressziós leszel. Ha új vagy itt, akkor inkább menekülj, mielőtt diliházba kerülsz, mert a sok megkeseredett ember le fog húzni, és a magánéleted is tönkre mehet, ha nem kapcsolsz időben.

2016. nov. 17. 01:06
 19/58 A kérdező kommentje:

" Ez egy jó példa. " EGY példa. Mi bizonyítja, hogy annak köze van ahhoz, amit mondasz, hogy melyikőtöknek mi van a lába között?

Nem, nem veszem magamra. Megdönthetetlenül tudom, hogy nem igaz rám az a sok mocsok, amit leírtak.

De ettől miért kellene elviselnem ezt bárkitől a magánéletemben, ahol én dönthetek afelől, hogy kit engedek bele?

"Nem utálja, vagy nézi le a női nemet!!! Ezt csak bebeszélted magadnak." Nem beszélem be. :D Az hogy jön ide, hogy nem lök el és nem undorodik tőlem? :D Szexuálisan persze, hogy vonzódik, szépnek tart, biológiailag a nőkhöz vonzódik. De szellemileg ettől még kategorikusan lenézi az összeset és világosan kifejezésre juttatta, hogy ha rajta múlva, akkor egy nőnek nem lehetne annyi joga mint egy férfinak.

Azt pedig jó lenne felfogni, hogy nem csak viccek voltak ott. Hanem komoly diskurzusok, gyűlölködések, lenéző dumák, cikkek hada. A viccekkel nem igazán lenne bajom. Leírtam ezt is, talán meg kellene tanulni olvasni.

Ja, és akit imádok, nem figurázom ki.

Például nem figuráztam ki soha férfiakat, sőt, nem szeretem még a csajos vígjátékokat sem, amikben vannak férfiakra irányuló cinikus poénok.

Ha neki az a szeretet, hogy nem tart saját magával egy szinten szellemileg, és úgy gondolja, hogy nekem nem azzal kellene foglalkoznom, amiben jó vagyok és amihez kedvem van, hanem amit rám osztanak "társadalmi szerep" címén, akkor nem kérek az ő szeretetéből. Mást jelent akkor számunkra szeretet. Számomra magában foglalja a tiszteletet, komolyan veszem a másik véleményét, gondolatait, elismerem a tehetségét, egyenrangú félként kezelem. Én ezt megtettem felé, de én nem kaptam vissza tőle. Igénylem ezt és kész.

Ha nincs olyan férfi, aki képes erre, boldogan élem le az életem egyedül.

2016. nov. 17. 01:21
 20/58 anonim ***** válasza:
96%
Nem olvastam végig a sok hozzászólást, de én férfiként gáznak tartom ezt. Ha nekem lenne barátnőm és a fordítottját csinálná, én elgondolkodnék azon, hogy van-e értelme.
2016. nov. 17. 01:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!