Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok/nők, mit tennétek, ha a barátotok aktívan posztolgatna szexista dolgokat egy "férfiak klubja" nevezetű fb csoportban?
Hetek óta titkolózik erről, csak azt látom, hogy sokat fb-ozik és nevetgél, de soha nem mondta el, hogy min. Egyszer meg akartam nézni, amikor épp nagyban gépelt valamit, de ellökött finoman.
Végül az egyik haverjának a barátnője (akivel mellesleg jóban vagyok) megszerezte a haverjának a fb jelszavát, és már látjuk, hogy mit csinálnak. Csináltak egy "férfiak klubja" nevű csoportot, ahová aktívan posztolgatnak szexista, nagyon disznó vicceket (a legtöbb arról szól, hogy a nők buták, a konyhában a helyük, hisztiznek, veszekszenek mindenen), antifeminista cikkeket, egyenjogúságot ellenző posztokat, kigyúrt fenekű fitness modelleket, szexi fehérneműben, fakanállal/seprűvel pózoló nőket és még sok mindent. A maradék, ami nem a nőkről szól, az a fociról vagy a sörről, vagy valami Tibi atyás, esetleg 9gag-es maszlag.
Kérdőre vontam a barátomat, elmondtam a véleményem is erről, de csak azt válaszolta, hogy pont azt művelem, amiket kifiguráznak az ottani viccek, és, hogy azért titkolózott, mert mi lányok ezt nem érthetjük, és, hogy örüljek, hogy maguk között művelik csak ezt.
Azt is mondta, hogy hiába adok majd ultimátumot, ő nem fog csicskulni, nem lesz papucs. Pedig egyáltalán nem adtam ultimátumot, semmi ilyesmire utalót nem mondtam.
Elsőre még csak kicsit csalódtam, de nem vettem annyira komolyan, de a másik lány (akinek köszönhetően kiderült ez az egész), szakított a barátjával, és elültette a bogarat a fülembe. Lehet nekem is azt kellene, tényleg undorító és gyerekes, ami ott megy, nem hiszem, hogy biztonságban érezném magam ezek után mellette annyira, hogy családot alapítsak vele meg ilyenek... Már ha komolyan gondolja ezeket.
Nos, szerintetek?
Ugye nem minden férfi ilyen?

Na jó, mégis beleolvastam. :D
"Ha nincs olyan férfi, aki képes erre, boldogan élem le az életem egyedül."
Már hogyne lenne, ne ebből az egyből indulj ki. Csomó normális ember van.

Férfiként írom neked, hogy nehogy elfogadd az ilyesmit. Látszik, hogy nem vagy egy alárendelhető típus, akkor kerülnél diliházba, ha egy veled ilyen szinten ellentétes, és nem mellesleg primitív emberrel próbálnád leélni az életed.
Ja, és nem kultiválom a feminizmus vadhajtásait, undorodom a férfigyűlölettől. DE nem érzek vágyat arra, h lenézzem a nőket, arról tépjem magam a neten, hogy el kellene kobozni a jogsijukat meg fene tudja mit még és azt sem érzem, hogy meg akarnak lincselni azért mert vannak önálló gondolataim. Talán mert nincsenek lenéző, velük szemben bántó, logikátlan, begyepesedett gondolataim. Az alapján ítélem meg az embert, hogy mit tesz, mit tud és nem az alapján, hogy milyen nemű. Működik. :D

Azért ha ez a való életben nem manifesztálódna, csak tényleg abban a csoportban jelenne meg (és gondolom, ha eddig nem tűnt fel ez a gondolkodásmód, akkor a valóságban azért csak nem hirdette neked), akkor ezt felfognám én is sima szórakozásnak barátok között. Oké, hogy nem csak vicceket meg humoros képeket osztogatnak meg, hanem cikkeket is, de ez amolyan "álkomoly" dolog (lehet?), mint mikor mondjuk én is viccelődöm a párommal, hogy kicsit tovább maradok el, és akkor micsoda büntetést kapok majd otthon vagy hogy hány tevével csökken az értékem, ha engedély nélkül kilépek a házból (leírva nem hangzik viccesen, valóban, de szerencsére élő beszédben már teljesen más a felhangja). Egyébként egy feminista világnézetű nő vagyok, és egyáltalán nem támogatnám vagy bátorítanám ezt a férfiak klubja dolgot, de az emberek online egyébként is egy másik szerepet vesznek fel, nem mindig a valós önmagukat mutatják, ha te már x ideje együtt vagy vele, és ez esetleg elég lehetne ahhoz, hogy ebből a szempontból kiismerd, akkor a tettei és a valósága alapján ítélném meg, nem az online élete alapján.
Mindezek mellett viszont, ha nem éreznéd magad biztonságban a továbbiakban mellette, akkor semmi értelme tovább folytatni.

26: Ez nem így működik, ha csak nem skizofrén. A "netes énje" az, ahol kiéli a valós énjét, és IRL moderálja magát. Egy darabig...
Ha nekik szükséges ez a fröcsögés, az viszont a valóság.
Kérdező: nálam se lenne folytatás, repülne, mint a macska! Örülj, hogy időben kiderült, milyen valójában.
Ez a "nem csicskul be", stb. szöveg lett volna az utolsó csepp. Eszébe sincs téged egyenrangú társnak tekinteni, mert az "csicskaság" a szemében.
Az ilyen pötsök amúgy sose lesznek hűségesek, nem lesznek jó családapák, és nem jó társak. Most komolyan: képzeld el, hogy mosogat, vagy pelenkát cserél... Ó, hát hogyne!
Ez egy igazi, vérbeli bunkó! Nem aláznám magam mellette akkor se, ha nem akarok tőle komolyat.
De ha te komolyan tervezel (együttélés, gyerekek, esetleg házasság), akkor dobd ki!

Eleve azt a mentalitást nem pártolom, ha egy csoport egyetlen célja mások kigúnyolása, lenézése, lejáratása (nemi, származási, külső, világnézet stb.) alapon, azon burkolt céllal, hogy ettől ők mennyivel különbnek vagy felsőbbrendűnek látszódjanak.
Végül is a viccelődésen kívül ez a célja az egésznek.
Olyan emberekre jellemző, akik csak szórakoznak, de gyakran olyanok is akik önértékelési gondokkal küszködnek, csalódtak, ezért hasonló társaikkal közösséget alkotva nyilvánosan "elégtételt" vesznek a kritikáikkal célcsoporton, akik lehetnek éppen a nők, vagy bármilyen része a társadalomnak.
Addig ártatlan dolognak tűnik, míg a barátodra nincs komolyabb hatással, vagyis ha el tudja választani a kettőt, a poénkodást és a veled való párkapcsolatot.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!