Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párommal együtt élünk az én lakásomban, ő belepótol a rezsibe. Nekem lakáshitelem van amit csak én fizetek, neki viszont ki van adva a saját lakása, az ebből kapott albérleti pénz miatt jobban áll anyagilag. Igazságos ez így?
"Még szakíts nélkül is durva lenne, ha neked x év múlva lenne az ő segítségével (ha fizetne a hitelbe) saját lakásod, neki meg semmi. Gondold ezt át!"
Így most a párjának van egy saját lakása + abból és a fizetéséből keresete és szinte ingyen lakik, mert csak rezsit fizet (ami 1 emberre kb. 20ezer és akkor már soknak számít). És neki meg semmi, csak hitele, amit a fizetéséből fizet
#12: "Így most a párjának van egy saját lakása + abból és a fizetéséből keresete és szinte ingyen lakik, mert csak rezsit fizet (ami 1 emberre kb. 20ezer és akkor már soknak számít). És neki meg semmi, csak hitele, amit a fizetéséből fizet"
Ez így OK, de közben meg a rezsit is felezik. Tehát pl. a TV és internet (ami fix költség, azaz 2 személy esetén is ugyanannyi) 5000 Ft helyett már csak 2.500 Ft. Nem mindegy. :)
Amúgy egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy a hitelhez nincs köze. Kérdező, a hitelt te vetted fel a lakásra (azaz nem közösen), melynek eredményeként lesz 100%-os tulajdonodban lesz egy lakás. Ha a párod törlesztene benne, akkor neki is járna valamekkora tulajdoni hányad.
Az már megállapodás kérdése, hogy mondjuk kérsz tőle havi 10e Ft-ot (a rezsin felül) ottlakásért (de nem hiteltörlesztésért!). Vajon a lakás kiadásából származó bevételt nem fordítja pl. közös nyaralás finanszírozására? :)
Többféle megközelítésből nézhetjük a dolgot.
Én személy szerint biztos nem tudnám megtenni hogy csak a rezsibe szállok be, főleg ha még van egy kiadott lakásom amiből pénz folyik be. Emberileg szerintem ez lenne a normális, ha ő is így látná, és eszerint cselekedne.
Az nyilván más kérdés hogy az a hitel a te döntésed volt. Elvárni nem várhatod el hogy ő is fizesse.
Amit én tennék ilyen esetben, és ha komoly próba elé akarod tenni a párod, add ki te is a saját lakásod( nyilván ez csak feketén fog menni), és költözzetek egy semleges albérletbe, ahol mindent felesben fizettek.
Mégegy személyes véleményem hogy párkapcsolatban lakhatási költségeket, legyen az hitel, albérlet, rezsi, mindent felesben illik fizetni.
Nem tudom mióta éltek együtt... De! Szerintem azért egy felnőtt, sok éve tartó párkapcsolatban ilyen nem forulhat elő. Nekem nem lenne gyomrom hozzá, hogy ne fizessek bele a hitelébe a páromnak. Nem ő vette fel, de annak köszönhető, hogy most nálad lakik, még ő rohadt kényelmesen meg kiadja a sajátját.
Két lehetőség van:
1. Szakítotok, mert (szvsz) másban is ilyen lesz az évek során, mert az ilyen fillérb...szó emberek már csak ilyenek.
2. Megmondod neki, hogy albérlőt fogadsz, ő meg menjen csak a saját lakásába vissza, majd megtudha milyen azt egyedül fizetni. Ki tudja, talán ő os hitelhez folyamodik.
A 15ösnek van igaza. Fel ne hozd a hiteled, úgy mondd neki, hogy mivel nem fogsz tőle lakbért kérni, fizesse a teljes rezsit helyette. Kicsit kevesebb lesz, mint a bevétele a kiadott lakásból, de így mindkettőtöknek jó érzése fog maradni utána. Kíváncsi vagyok tőled mennyit kérne, ha nála laknátok.
Az elején kellett volna megmondani, hogy ez igazságtalan szerinted. Most egy kicsit cikibb, de nehogymár kihasználjon.
Milyen kapcsolat ez, hogy félsz elmondani azt, ami zavar?
A bevàsàrlàsokkal hogy àlltok? Kajàba, egyéb dolgokba amik egy hàztartàsba kellenek. Fizeti a felèt? Természetesen rezsi mellett. Internetet, tv-t ha van otthon , én a rezsibe szàmolom egyébként. Ha csak mobilnetetek van akkor persze külön.
Mert ha kajàba sem ad, csak a rezsibe, akkor viszont kihasznàl. Ami bérleti díj neki befolyik, azt ràtok kéne szànnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!