Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párommal együtt élünk az én lakásomban, ő belepótol a rezsibe. Nekem lakáshitelem van amit csak én fizetek, neki viszont ki van adva a saját lakása, az ebből kapott albérleti pénz miatt jobban áll anyagilag. Igazságos ez így?
Nekem is rosszul esne, hogy még csak fel sem merül benne az, hogy így lenne fair. Akkor fizessen ő is albérleti díjat neked, hiszen a te lakásodban laktok. Te lakásod = te hiteled. Olyan nincs, hogy csak a lakást választja ingyen, de a hitelt nem, közben meg a sajátját ki tudja adni és pénzt keres vele. Hol itt az igazság.
Úgy fair, hogy akkor ő is fizet neked albérleti díjat
Első kettő véleményét osztom! Légy határozottabb,ne hagyd magad!
Mondjad neki,naa apukám,találtam ide albérlőt,mert nem bírod fizetni,megyünk a te lakásodba!
Mondjad,eddig itt éltetek,most egy kis változatosság!
Csak a rend kedvéért!
Nem igazságos. Pl. ha bérleti díjat fizetnél, akkor fizetné a felét?
Ez ugyanaz, lakhatási költség. Ott lakik? Ott. Akkor fizessen bele.
Egyébként ha kihasznál, és szerinte nincs ezzel gond, nem biztos, hogy érdemes ezt a kapcsolatot erőltetni. És akkor húzhat a p..ba a lakásodból.
Csak mert összeköltöztetek, még nem kötelessége a te hiteledet fizetni. Te vállaltad a felelősséget, te vetted fel. Miért az ő anyagi helyzete szenvedjen csorbát emiatt?
Ott lakik, tehát a rezsibe fizet nyilván, gondolom a kajába is, legalábbis remélem, de ennyi. Nem is értem hogy várhatod el tőle...
A lakhatási költség az lakbér + rezsi, ha bérlik a lakást.
Ha nem bérlemény hanem saját, akkor csak rezsi. Hitellel ugyan nem a sajátja amíg nem törleszt.
Mi köze pár másik tagjának a kérdező hiteléhez? Semmi az ég világon. A lakhatásáért fizet , mert belead a rezsibe. Plusz ugye kajára való, de ezen felül nem kell fizetnie.
Azt is elárulom miért. Tegyük fel, hogy a párja besegítene a hitellel is. Telik-múlik az idő, és pl szakítanak. A párja mehet amerre lát, hozzásegítette a kérdezőt, hogy saját lakása legyen (mert ugye a példa szerint ő is fizetett a hitelbe) de ezért cserébe nem kap semmit, nem lesz semmije!
Akkor lenne jogos ez a dolog, hogy ha már elvárod, hogy hiteledbe is fizessen a párod, hogy akkor a lakás x százalékát rá kellene íratni.
De gondolom ezt persze nem akarod, akkor viszont amit felvettél hitelt, fizesd egyedül, a párod pedig az ott lakásért igenis fizet, mert te magad írtad!
Szóval egyáltalán nem jogos az amit sérelmezel. Még szakíts nélkül is durva lenne, ha neked x év múlva lenne az ő segítségével (ha fizetne a hitelbe) saját lakásod, neki meg semmi. Gondold ezt át!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!