Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hosszú távon tervezek vele,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hosszú távon tervezek vele, hogy akadályozzam meg, hogy pótmama legyen belőlem?

Figyelt kérdés

Imádom a párom, szeretnék vele családot alapítani. Viszont úgy látom, hajlamos a kisfiú szerepre és szeretném ennek elejét venni.

Csak hogy példákat mondjak:

Én szervezek mindig mindent, mert ha ő csinálja abból katasztrófa lesz stb. Szüleivel él, ami még nem is lenne most baj, viszont otthon egyáltalán nem segít a házimunkában és a főzésben. Erről beszéltünk már és azt mondja ga majd együtt lakunk akkor fele-fele fogjuk csinálni, de az otthoni viselkedése alapján nem tudom, mit higgyek.

2016. júl. 27. 09:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

#9 válasza igazán hasznos tanács és életszerű!!!! Van nekem is hasonló tapasztalatom.

Kedved kérdező! Írtad, hogy látsz benne reményt, hogy van esély arra, hogy esetleg változik. Ebből kiindulva azt szeretném megkérdezni, hogy eddig "mit tett le az asztalra" a kedvesed? Tehát, hogy pontosabban fogalmazzak.. Eddig vettél észre rajta bármilyen változtatást, annak érdekében, hogy segítőkészebb, talpraesettebb legyen? Mert ha nem, csak a szavakkal dobálózik, de tettek nincsenek a szavak mögött... Akkor, ki kell javítsalak. Nem, nincs remény. Eddig nem vàltozott, akkor nagy valószínűséggel ezután sem fog! Csak áltatod magadat, mert szereted és hiszel benne, mert nem akarod elveszíteni. De amint kezdenek múlni az érzelmeid, mert mondjuk belefáradsz abba, hogy ő már csak ilyen marad.. Na akkor fogod megbánni az elpazarolt éveket és rájössz, már rég le kellett volna lépned.

Próbáld meg kívülről szemlélni, átlátni a kapcsolatotokat. Az sokat segít, ha beleképzeled magad az egyik barátnőd szerepébe, és abból a megvilágításból kezded szemlélni a dolgokat. Kérdezd meg magadtól: Te benne lennèl-e egy ilyen kapcsolatban? Szeretnéd-e egy ilyen kapcsolatban leélni az egész életed? Ő az, akivel az életed tökéletes lenne, és senki más nem tudna annyira boldoggá tenni, mint amennyire ő? A válasz a szivedben meg van adva, csak fel kell tudni "ismerni". :) Időben.

2016. júl. 27. 11:03
 12/15 A kérdező kommentje:

11.: Mit tett le? Miben látom, hogy változott?

-Például magától felajánlja, hogy főzzünk együtt

-Ha náluk van, kérés nélkül elpakol maga után, nekem is megágyaz, ha a fürdőszoba a fürdéstől vizes lesz, magától felmossa

-Hajlandó és igyekszik programokat szervezni és kitalálni (bár ez nem megy neki, hiába igyekszik)

Úgyhogy ezekért és még rengeteg ilyen dolog miatt igenis nem látom veszett ügynek, bármilyen könnyen ítélkezel

2016. júl. 27. 11:13
 13/15 anonim ***** válasza:
#12 Nyugi nyugi, nem ítélkeztem. Én csak a saját szemszögemből válaszoltam a kérdésre. Sajnos engem hasonló, negatív tapasztalatok értek. Ezért válaszoltam így neked. Nálunk még ennyi pozitívnak mondható változás sem volt, mint amennyit most te leírtál. Max akkor, ha rászóltam, hogy mostmár kivihetné a szemetet ő is (csak hogy egy apró példát említsek). De a mostani válaszodból kiderült, hogy nálatok más a helyzet. Ha magától érzékeli a problémát és igenis tesz érte, hogy jobb legyen, akkor van remény, igen.
2016. júl. 27. 11:41
 14/15 anonim ***** válasza:
Szerintem még most vegyél tőle könnyesbúcsút,úgy akadályozd meg,hogy ne legyél a pótmamája.Aki ilyen otthon,az nem lesz jobb egy fokkal sem.Ha csak nem vagy anyáskodós típus,akkor azt mondanám,egy próbát megér.
2016. júl. 31. 19:23
 15/15 anonim ***** válasza:

Klassz, hogy felmossa a fürdőszobát, csak félő, hogy pár év után bele fog fáradni ebbe a jófejségbe, mert alapvetően mégsem ebbe nőtt fel, csak "viselkedik".

Én 10-12 éves korom óta végzem a házimunkákat, szóval nekem tényleg nem gond.

De hát bízzál, látom erősen akarod ezt a kapcsolatot!

2016. aug. 1. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!