Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hosszú kapcsolatban hogy lehet ezt megoldani?
Adott egy pár, akik gyakran mennek együtt programokra. Viszont mindig vita van a fizetésnél, mivel a fiú szeretne fizetni, a lány viszont ilyenkor rosszul érzi magát és szeretné ő fizetni a részét, vagy néha az egészet, hogy ugyanannyit adjanak bele mindketten.
Emiatt a lánynak mindig kényelmetlen, ha olyan helyre mennek, ahol kicsit többet kell fizetni a fiúnak meg elege van abból, hogy ezen mindig vita van.
Kinek van igaza és ezt hogy lehetne megoldani?
1) sajátját fizeti indenki
2) Egyszer ő, egyszer te
Amíg tudnak ezen vitatkozni (mindkettőnek van pénze) nincs itt semmi gond.
Amiben talán mindkét fél hibás az, hogy még mindig téma a fizetés. A sokadik alkalom után én inkább ráhagynám a másikra, (ugyanis unom az értelmetlen vitákat). Beszéljétek meg, és az egyik engedjen a másiknak.
Az udvarias gesztusokat nem azért találták ki, hogy minden áron lenyomjuk őket a másik torkán. :)
szerintem néha a fiú engedje, hogy a lány fizessen...
ez a számolgatós dolog is simán vitába torkolhat!
23F
#1essel értek egyet. Egy idő után a férfi fel fogja hozni, hogy "De jó lett volna, ha felesbe fizetjük...".
26/F
A lánynak felesleges erőltetnie a fizetést, mivel a fiú ezt egy kedves gesztusnak szánja. Azzal, ha ezt elutasítja, azzal az önértékelésébe tapos. Mindig legyen nála pénz, ajánlja fel, hogy fizeti, de ha a válasz nem, akkor köszönje meg, adjon egy csókot, és lapozzon.
Nálunk is általában párom fizet, pedig ő egyetemista, én dolgozom. Mindig mindenbe kész vagyok beszállni, de nem sértem meg, ha kedves, udvarias akar lenni hozzám. Ha megszorul, akkor hajlandó elfogadni tőlem a meghívást, és rendszeresen meglepem valamivel, amit szeret. Programoknál néha átvedzem az irányítást, hogy olyan sokszor hívott már meg, had kedveskedjek neki most én. Ha a kasszánál kényelmetlenül érezné magát, hogy látják, én fizetek, akkor korábban odaadom neki a pénzt.
Egyszerűen hagyni kell, ha a férfi ragaszkodik a meghíváshoz, de minden alkalommal köszönd meg, és sose vedd magától értetődőnek! Meg az sem árt, ha cserébe tudsz finomakat főzni, ezzel is a kedvében járva.
5.: ő erősködik, hogy fizetni akar
6.:nem ilyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!