Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szégyellem a férjemet. Másnak is van ilyen problémája?
Nem a fogatlansága miatt nem szereted már, most szimplán támogatókat keresel a válásodhoz.
Túl egyszerű lenne ez.
Hova jutottak az emberek? Én nőként örülnék ha szólna a párom ha feljött pár kg. Igénytelen a férje. Én is szégyellnék egy fogatlan emberrel megjelenni bárhol. Nem csoda, hogy nem akar megjelenni vele a felesége. Kisgyerek, hogy fél a fogorvostól? Öregszik mindenki, de az igényesség fontos marad.
Első voltam.
Meg kell mondjam, nagyon elszomorított a kérdésed. Kaptál egy férjet az élettől, aki 10 év után is még hűséges hozzád, egészséges, végzi a munkáját, próbálja ellátni a kötelességeit. De neked mik a problémáid? Ő szenved a munkahelyén, nincs energiája semmire sem munka után, nehézkesen fejezi ki magát, mivel nem nagyon jár el otthonról (de a kérdésedet elnézve nem is igazán tudna kivel...), hiányos a fogazata, amit nem csináltat meg, MERT fél az orvosoktól. Tehát nem puszta igénytelenségről van szó, hanem ez egyfajta fóbia... és szégyeled ezt az embert, csak mert neked most perpill jól megy a dolgod, "megtaláltad azt a munkahelyet, ahol jól érzed magad". Erre csak azt tudom mondani, ha ránézel és csak szégyent érzel vele kapcsolatban, akkor tulajdonképpen magadat kellene szégyelned, mert ez egy tükör: 10 év alatt ilyen emberré vált melletted. Egy önző ember körül bizony hamar tönkremegy a környezete. Az emberek valamiért azt hiszik, hogy minden csak róluk szól, hogy nekik minél jobb legyen, de a házasság nem erre szolgál. Ez egy kölcsönös megegyezés, hogy ti jóban, rosszban ki fogtok egymás mellett tartani, segítitek egymást mindenben. Ha jelenleg te vagy a sikeresebb, akkor ez azt kellene hogy jelentse számodra, hogy most te tudsz többet segíteni a férjeden. Lesznek idők, amikor ez majd talán megfordul. Ápolónő vagy, szerintem nem kell neked magyaráznom, milyen hirtelen jöhetnek balesetek, betegségek, vagy még ez a szuper munkahelyed is odalehet...
Hogy váljál e el ezek miatt? A te életed, a te döntésed. De más emberek képesek a stroke után lebénult, vagy rákkal küzdő társukat hűségesen ÉS szeretettel ápolni és ilyesmi fel sem merül bennük...
17,
Szia!
Ezt te komolyan gondolod?
Én is félek a fogorvostól, gyerekkori trauma miatt, de ha kell elmegyek. Remegő kézzel, de elmegyek. Rémálom az egész, de tudom hogy megéri.
"nehézkesen fejezi ki magát, mivel nem nagyon jár el otthonról" Nem értem az összefüggést.
Egy stroke más mint az igényesség egyhagyása.
18! nem kérdeztem a véleményedet. Ez az oldal arra szolgál, hogy a kérdező feltesz egy kérdést és a többiek NEKI válaszolnak. Sajnálom, ha ez neked eddig nem tűnt fel. Ha van valami problémád, akkor szíveskedj privát üzenetet írni legközelebb.
De mivel nyilvánosan kezdtél kötözködni, erre az egy üzenetedre én is nyilvánosan válaszolok. Sajnálom a gyermekkori traumádat, de a kommented is csak a szűklátókörűségedről tanúskodott. Te rá bírod szánni magad, hogy legalább remegő kézzel elmenj, ha fontos, de vannak emberek, akiknél ez sokkal súlyosabb formában jelentkezik, nem mindenkinél pontosan úgy jön ez ki, mint nálad. Nem egy embert kezelnek fóbia, félelmek, szorongás miatt gyógyszerekkel is, de ebbe most kár lenne részletesebben belemenni.
Vicces, hogy nem látod az összefüggést, pedig ezt a feltett kérdésből szedtem, nem magamtól találtam ki. Fura, hogy eddig fel sem tűnt neked, hogy a kérdező az írta, hogy meglátszik a férje kommunikációján, hogy zárt közösségben van, ahol csak munkával kapcsolatos dolgokról beszél, ezért hiányos a szókincse, nehézkesen fejezi ki magát. Ebből nyilvánvalóan az következik, hogy a munkahelyén kìvül nem jár emberek közé, de a kérdező meg is jegyzi, hogy igyekszik kerülni az olyan helyzeteket, hogy elmenjenek együtt valahova, így viszont nem is javulhat a helyzet, hisz nem tud formálódni.
Márpedig jó volt a példa! Ha valaki már egy teljesen egészséges, de fogatlan és nem jó szókincsű emberrel sem bír együtt lenni és próbálni szerettel segíteni őt, akkor hogyan lenne türelme egy igazából bajban lévő emberen segíteni? Az tényleg nagyon komoly dolog! Ha ezt valaki lelkiismeretesen bevállalja, annak a nap 24 órájában ez tölti ki az életét, gondolatait, rengeteg időt el is vesz, akár a virágzó karriert is fel kellhet adnia...
Ha még mindig nem sikerült elég kielégítő választ adnom, akkor szíveskedj a továbbiakban privát üzenetben jelezni.
Még a kérdezőnek annyival egészíteném ki, ha tényleg idejött tanácsot kérni a válással kapcsolatban, hogy döntsön, ahogy nyugodtabb lesz, DE két dolgot azért vegyen figyelembe. Egyrészt vannak olyan okok, amiknél egyértelmű, ha felmerül a válás gondolata, pl ha a férj bántalmazza a családját, részeges vagy vamilyen egyéb függőség miatt elherdálja a család összes pénzét. De a leírtak alapján te nagyon szerencsés vagy! Szeretettel és türelemmel simán megoldható lenne ez a pár probléma! Másrészt pedig írtad, hogy van egy fiatok is. A gyerekek számára is egyértelműen jobb, ha van apjuk is és nem csonka családban kell nevelkedniük (nyilván a fentebb leírt pár példa káros hatással lehet a gyerekek fejlődésére, de a te férjed egyáltalán nem tűnik veszélyesnek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!