Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek hogyan tudom rávenni a páromat, hogy mondja el ha valami problémája van, anélkül, hogy idegesítő és rámenős lennék?
1-es vagyok
Azt kifelejtettem, hogy lehet, hogy párod olyan típus, hogy először szereti magában kielemezni a dolgokat, és kényszernek érzi, hogy azonnal beszélnie kell róla, de ez nem jelenti azt, hogy bizalmatlan. Legalábbis nálam ez így működik.
Huh.. az én Párom is olyan, h kb 6szor kell megkerdezi, h mi a baj, de ha 5szor kerdezem meg,es nem 6szor, akkor kb megse tudom.. "nem olyan nagy dolog." De akkor is, szerintem mindent elkelenne neki mondania, barmilyen aprosag is, legalabb is, o aprosagnak gondolja.Nem is ertem, ha en nem ismernem ugy mint a tenyeremet,es nem figyelnek ra, akkor sok dolgot megse tudnek,ami igazan "aprosag". :D
Szoval, bocsi de tanacsot nemtudok adni, csak leirtam, h nem vagy egymagad. 19/N
"Szívem, látom, hogy valami bánt és ettől nekem is rossz. Hagyd hogy segítsek kérlek"
Ez egyáltalán nem tolakodó szerintem.
Ezzel tudatod vele, hogy figyelsz rá és észreveszed a baját és hogy mennyire fontos neked.
Egy jó kapcsolatban minden közös. A jó és a rossz is.
Én is ilyen vagyok, de én kifejezetten utálom azt is, ha rákérdez a párom, hogy mibaj, mert akkor kényszernek érzem beszélni róla (korábban volt balhénk, hogy jó lenne megbeszélni a dolgokat, és nem érlelgetni a sérelmeket), és az se a legjobb. Ha nem kérdez rá, vagy nem erőlteti, akkor én is ilyen vagyok, hogy pár órával később én magam veszem elő, mert muszáj kimondanom, hogy bajom van. :D
Szóval nálam az válik be, ha megkérdezi, én általában vagy fejrázással, vagy majd elmondommal reagálok, és utána nem kérdezi, hogy de még mi a baj :D Akkor magamtól zúdítom rá, mikor megérik a dolog.
Ugyan régi kérdés, de szerintem ez örök és klasszikus téma.
Még nekem se sikerült rájönnöm ennek a női "játéknak" az értelmére. De az az egy biztos, hogy amikor megkérdezed, hogy "mi a baj, drágám?", ő meg azt válaszolja, hogy "semmi", akkor azt várja, hogy tovább menj, és addig próbálkozz mindenféle módszerrel, amíg meg nem nyílik. A leggonoszabb dolog ilyenkor úgy tenni, mintha tényleg semmi baj nem lenne, és teszed tovább a dolgod, ilyenkor a nők ölni tudnának a szemükkel. Szóval azt várják, hogy beleállj a játékba, tovább puhatolózz, kérdezd meg ötször is, hogy mi a baj, aztán kicsit később a fejedhez vágják, hogy "elég baj, ha nem tudod magadtól", aztán indulhat a kitalálós játék: "megbántottalak valamivel?", "elfelejtettem valamit?", ...
Exemnél volt olyan is, amit a kérdező mond, hogy élőben nem sikerült kideríteni mi a baja, aztán egy óra múlva skype-on, facebook-on, akármi máson rám zúdította az egészet. Párszor belementem ebbe a hülye játékba, hogy online vitatkoztunk 1-2 órát ... Aztán megmondtam, hogy ha valamiről szeretne beszélni, reggel/este otthon megtalál, nagyon szívesen beszélek vele bármilyen témáról, de munkaidőben online vitában nem vagyok partner, és nem is fogok neki válaszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!