Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A fiatal párok közül sokan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A fiatal párok közül sokan miért akarnak annyira gyereket? Nem veszik észre, hogy a végzetbe masíroznak így?

Figyelt kérdés

Alapjárat nem értem ezt a gyerekvállalási mániát. Minek? A legtöbb pár életét pont ez fogja tönretenni.

Figyelejétek meg a legtöbb történetet:

A fiú és a lány találkoznak. Megismerik egymást, növekszik a boldogságuk, később összeköltöznek, minden rendben, majd jön a házasság ami után vannak bajok, de minden megoldható. És simán leélhetnének 40-50 évet így boldogan, kalandosan.

Erre mit tesznek? Gyerek. Lőttek az egész idillnek. A férfi rabszolgamód dolgozhat, még betegnek sem szabad lennie, a feleség bezárva él a gyerekkel. Nem tudnak normálisan aludni, gyerekvísitástól zeng a ház, minden pénzt elnyel a gyerek, gusztustalan (szar, hányás, fos, húgy, nyál, félig megevett dolgok, kisgyerekek alap bűze)

És sokszor rá is megy a házasság. A nej sárkány lesz, a férfi meg tahó vagy igénytelen, utál otthon lenni. Szex a holdba, mert gyerek visít, a nő fáradt vagy a férfi melléágyúzik egy idő után.

Persze van pár helyzet, mikor a gyerekvállalási mánia külön okokból történik, őket ne számítsuk ide, mint például:

1.Megélhetési gyerekvállalók (cigányok, lumpenprolik)

2.Őrült vallásosok (tudjátok, mikor anyuka 300 kilós és 17 gyerekük van, minimálbérből, apuci 16 órákat robotol az építkezésen stb.)

3.Zabigyerek, "férj megtartása gyerek" (nők kedvence, gyerektartás miatt előre felkészülés)

4."Trónörökös", hogy legyen akinek továbbadak mindent és miatt kell végigszenvedni 15-20 évet.

5.Akik azt hiszik ettől boldogabbak lesznek, de nem.

6.Akik azt hiszik, hogy kötelező ("anyám mondta")

De akik várnak is rá, meg alig várják, azokon nevetnem kell. Biztos, hogy az addigi életnek vége, soha többé nyaralás, soha többé nyugalom, soha többé szex normálisan, soha többé semmi. A gyerek megeszi az életüket. Utána 30 évvel később persze azt mondják "így is megérte!", de ez inkább a cinikus öregség hangja, nem érte meg.

Miért akarnak mégis sokan 20-25 évesen is gyereket? Hogy képesek a saját szenvedésüket várni?

2016. jún. 7. 20:02
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
19%

Rosszul hiszed, nem mindenkinek van ilyen sanyarú sorsa a gyerek mellett.

Te pedig valóban ne vállalj gyereket. Mondjuk úgy soha.

2016. jún. 7. 21:31
 22/34 anonim ***** válasza:
55%

Abban egyetértek, hogy sokkal kevesebben vannak, akik ilyen fiatalon felkészültek erre. Nagyon sokan nagyon hamar belevágnak. De a teljes írásoddal nem értek egyet, mert mint valaki mondta, 5 év után sem könnyebb, és van, aki fiatalon is ezt akarja. Pl. sok fiatalt ismerek, aki imádja a gyerekeket, vagy óvónő akar lenni.

Amúgy meg tény, hogy van egy réteg, ahol nem tanulnak tovább, főleg a nő nem, és nem nagyon tudja, mit kezdhet az életével amikor már túl van a sulin, elvégzett valami műkörmös tanfolyamot is, és akkor most mi legyen?

2016. jún. 7. 21:49
 23/34 anonim ***** válasza:
87%

" Kár, hogy a kérdést nem lehet dislikeolni."

A válaszokat se lehet, csak te erre használod.

2016. jún. 7. 22:06
 24/34 anonim ***** válasza:
63%

Nos, az életét mindenki maga alakítja. Aki akarja, az megoldja a párkapcsolati dolgokat gyerek mellett is. Igen, mikor újszülött, akkor még nagyon sokat kell vele foglalkozni, ez tény, de ha már picit nagyobb, akkor simán le lehet "passzolni" a nagyszülőknek, akkor a pár örülhet, mert van kettesben töltött idejük, a nagyszülők örülnek, mert unokázhatnak, a gyerek meg örül, mert általában a nagyszülőknél lenni jó buli.

Mellékesen megjegyzem, a nő csak pár évig van "bezárva" a gyerekkel, utána megy ő is vissza dolgozni mint a kisangyal.

A legnehezebb az első 1-2 év, de ha annyi időt nem bír ki a kapcsolat, akkor megette a fene, mit tennének a felek egy komolyabb betegség esetén pl? Akármi miatt jöhet nehéz időszak.

Természetesen amit írtam, az az átlag családokra vonatkozik. Ahol minimálbérből kell kigazdálkodni az életet, és már 2 embernek nehéz, illetve csak azért akarnak gyereket, mert a saját életük "folytatását" látják benne, stb, az tényleg nem túl jó ötlet szerintem.

Tökéletesen megértem egyébként, ha valaki nem akar gyereket. Tényleg nehézségekkel és lemondásokkal jár. Viszont semmi jogod nincs leszólni azokat, akik szeretnének babát, főleg nem ilyen gusztustalan hangnemben.

2016. jún. 7. 22:47
 25/34 anonim ***** válasza:
29%

Gondolom a hatalmas tapasztalatok alapján beszélsz, amiket már átéltél.

Szerintem jobban jártunk volna, ha a te szüleid is így gondolkodnának...

Én csak azt kívánom neked, hogy egyszer éld át ezt a "borzalmat", és akkor majd meglátjuk, hogy hasonlóan állsz e hozzá, mikor először a karodban tartod, vagy először mondja ki, hogy apa vagy anya.

2016. jún. 7. 23:00
 26/34 anonim ***** válasza:
84%
19-es: "párommal napi 2x van szex." Na persze...mióta vagytok együtt, 2 napja? Ne vetíts már...bírom, hogy előadják egy páran itt magukat, hogy 28 év után is orrba-szájba megy az erotika...szerinted ki veszi ezt be???
2016. jún. 7. 23:51
 27/34 anonim ***** válasza:
46%
bár nem vagyok gyerekellenes és a megfogalamazás erős, és az érvek némileg egyoldaluak, de alapvetően igen, tökre igazad van. ezt csak az által tudják elviselni a szülők, hogy emellett oriási öröm és szeretet van bennük a gyerekük - saját husuk és vérük - felé. de valoban igy van, a gyerek után már nem lesz saját életük, rámegy a kapcsolat, a "legszebb" éveik, minden.
2016. jún. 8. 01:06
 28/34 anonim ***** válasza:
95%
Egyébként igen. Én sem értem, hogy mostanság sok 20 év körüli fiatal miért bolondult meg. Hogy és miből akarják eltartani a gyereket?? Annyira jól meg anyukáéknak, hogy kapnak saját lakást, kocsit és pénzt? Vagy mi? Mert hogy 20 évesen segítség nélkül, tuti nincs senkinek semmije, a lika bugyiján kívül.... Ráadásul egy ilyen tini korban indult szerelem...valljuk be...a mai világban ritkán lesz életre szóló, Más volt a helyzet 60 évvel ezelőtt. De ma már, abban a korban, ahol ha valami elromlik kidobjuk és szerzünk másikat helyett...ku.rvára nem így van! Szerintem ökör, aki a mai bizonytalan világba szinte gyerekfejjel szül. Ennyi a véleményem röviden és tömören. 90 %-, hogy válás és kalamajka lesz az élete 10 éven belül.
2016. jún. 8. 08:17
 29/34 anonim ***** válasza:
0%
Sötét jövőt vizionálnak egyesek. Sajna igazuk is lesz valószínűleg. Viszont nem árt szem előtt tartani azt sem, hogy a gyerek nem egy földreszart húscafat. A gyerek feladata az, hogy felülmúlja szüleit legyen az jótét lélek, vagy éppen tömegpusztító idióta. Szép nap ez a mai, hiszen utóbbiak most jelentették be, hogy ki fognak pusztulni. Bár láthatnám ezt a jobb világot és ne veletek együtt kéne megrohadnom. ;)
2016. jún. 8. 08:43
 30/34 anonim ***** válasza:
40%

Nem tudnak normálisan aludni, gyerekvísitástól zeng a ház, minden pénzt elnyel a gyerek, gusztustalan (szar, hányás, fos, húgy, nyál, félig megevett dolgok, kisgyerekek alap bűze)

Az ugye megvan hogy a csecsemő is növekszik és felnő? :)) Úgy birom ezt a túlbagatelizálást..Mintha egy életre szóló terror lenne a gyerek. Van egy korszak amikor valóban van kaki pisi hányás, de szépen növekszik szoba tiszta lesz, és ha nevelve van akkor nem fog köpködi, meg összehányni csak úgy semmit...

Tény hogy lemondással jár egy gyerek, de azért ne essünk már végletekbe. Kirándulni láttál már családot? Én már igen. :) Ha már olyan korú hogy simán végig alszik egy éjszakát miért is ne lehetne ideje egy párnak egymásra? Vagy te talán míg ki nem repültél otthonról ordítottál egész éjjel, és anya szaladt hozzád??

A hozzád hasonló gyerekgyűlölő, kompromisszumképtelen embernek ne is legyen soha gyereke az tény, csak ő szívná meg.

2016. jún. 8. 14:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!