Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit tegyek, ha irigykedek a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, ha irigykedek a barátomra? 21L

Figyelt kérdés

Mindketten egyetemisták vagyunk.

Ő a szüleinél lakik, míg én albérletben. Nem dolgozik ő se, én se. De az ő szülei alapból jóval többet keresnek az enyéimnél, és még a havi kb 70ezer albi+utazás sincs nekik.

Borzasztóan szerencsés vagyok, hogy állják a szüleim mindet, és boldog is vagyok emiatt. Eddig nem is rágtam magam ilyeneket, hogy kinek mennyi pénze van, stb.

De mostanában kezd rosszul esni, hogy ő kb mindent megvehet magának. Megéhezik, és vesz valami 2ezer forintos kaját, míg én max vmi péksütit eszek. Együtt ülünk és kb csorog a nyálam...

Járhat midnenféle koncertekre stb.

Az, hogy ő hívjon meg engem is, nem opció, mert azért nem kőgazdagok ők se, élősködni se akarok, meg a barátomon is néha úgy érzem, mintha sajnálná tőlem (mert persze van hogy néha meghív).

De én annyira rosszul érzem magam, h arra irigykedek akit a legjobban szeretek, pedig így van :(

2016. máj. 4. 14:33
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
74%
Te meg azt nem érted hogy ha szüleidből élsz és te ekkora erkölcsi fehérlovagkirályvagy hogy abból a pénzből egy barátnőre nem szánsz, akkor meg ne akarjál kapcsolatosdit se játszani. Idióta.
2016. máj. 4. 20:26
 32/41 anonim ***** válasza:
23%

#30. Ami itt történik az teljesen egyoldalú dolog. A csaj le van égve így nem viszonozná sosem ezeket a dolgokat lévén mert nincs pénze. A te példádban ez olyan mintha folyton csak ti vendégelnétek meg valakit és sosem viszonoznák. Egy idő után már anyagilag is megterhelő ha plusz néhány éhes szájat kell betömni. Nyilván nem pénzt adsz nekik, csak kaját, de KAPASZKODJ MEG ! a kaja is bizony pénzbe kerül.

Elképesztő hogy ezek a mai lányok milyen végtelenül pénzsóvárak. Csak tartják a markukat, mert nekik ez jár. Te meg ha merészelsz enni 2000 forintért akkor meg rögtön egy felvágós paraszt vagy, miközben a sokszorosát bas.sza ki az albérletre. Fel lehet venni diákhitelt abból finanszírozhat magának jobb körülményeket ha a csóró diákélet büdös neki.

A szülei meg nem hozzávágják azt a pénzt a fiúhoz, hanem odaadják mert a körülményeikhez képest szeretnék a legjobb életet biztosítani a gyerekük számára. Teszem azt talán jobban is tanul ha néha megengedheti magánk hogy egyen egy jót és finomat.

2016. máj. 4. 20:44
 33/41 anonim ***** válasza:
43%

Kapaszkodjak meg? :) Mit nem mondasz, én is pénzből veszem a kajám, a saját pénzemből tehát ne add már itt elő magad.

Ha meg szeretek valakit nem tudnék neki nem adni a kajámból. Nem drága ruhákat követel, vagy ékszereket. Nagyon szomorú hogy vannak ilyen emberek mint te. Általában minél több van valakinek annál zsidóbb.....

Ja és csak hogy kiábrándítsalak. Mikor még tesómmal gyerekek voltunk volt egy osztálytársa aki nagyon hátrányos helyzetű volt, és előfordult párszor csak úgy szüleim meghívták vasárnapi ebédre a srácot. Jóra való kedves fiú volt, mi meg a büdös életbe nem voltunk gazdagok, de ahol 4 embernek jut az 5. sem igen hal éhen...

Mint mondtam te ne akarj soha barátnőt, max olyat aki majd fillérre pontosan annyit tesz a közösbe mint te, nem ám a végén lehúz téged és egy szelet rántotthúst neki kell majd adnod...áhhh, rémes is lenne.

2016. máj. 4. 20:52
 34/41 anonim ***** válasza:
0%
#33. Megint tévedsz. Más az ha te döntesz arról hogy megosztod valakivel azt amid van, és megint más ha el akarják venni tőled mert irigyek rád, ráadásul azt pénzt amit te is csak kaptál. És a példád megint ott sántít hogy a pénzt (illetve a vasárnapi ebédet) az adta aki megdolgozott érte. Én elhiszem hogy a más kontójára könnyű nagylábon élni. A lány nem hátrányos helyzetű, és mint mondtam számos módja lenne is rá hogy jobban élhessen. Igen, ismertem olyat aki ezért vett fel diákhitelt, és még többet akik a kolit választották.
2016. máj. 4. 21:03
 35/41 anonim ***** válasza:

Te már megint felnagyítod a szavakat. Értsd már meg hogy nem akar nagylábon élni. Nem rendszeres ellátást kér, csak az esik neki szarul és jogosan hogy a pasija előtte eszi a nagyon guszta kaját, és még csak meg sem kínálja. Hát basszus én pénzem szüleim pénze ide vagy oda engem udvariasságra neveltek. És mikor sulis voltam és anyukám csomagolt nekem isteni sütit, akkor direktbe tett annyit hogy majd a barátnőimet is meg tudjam kínálni az albiban...Ha meg nem jutott volna eszébe akkor meg magamtól teszem egyértelműen pedig nem én sütöttem nem én vettem a hozzávalókat, csak szimplán én éreztem volna magam egy okádéknak hogy úgy eszem hogy másnak nem adok..de lehet mi (én) vagyunk ilyen furák.

Azt meg nem tudhatod miért lakik albérletben. Lehet nem jogosult kolira mert nem lakik elég távol, vagy nem ért el egy bizonyos átlagot stb. Ne hidd azt hogy az kap aki csak akar. Diákhitelt meg inkább ne javasold senkinek ha nem életbevágóan fontos...

2016. máj. 4. 21:09
 36/41 anonim ***** válasza:
Nézd. Engem a szüleim szintén arra tanítottak hogy adni jó. Persze amíg a sajátodat adod vagy olyat adsz amire felhatalmazásod van. De olyat az életbe nem tanítottak hogy elvárjam a másiktól hogy adjon, és ha nem ad még legyek is irígy rá. Bár lehet ez a gond. Írok is a Warrennek hogy vegyen be a hedge fundba, ha elutasít akkor meg elküldöm a nénikéjébe.
2016. máj. 4. 21:14
 37/41 anonim ***** válasza:

Sorolgasd csak tovább a példáidat amivel a ló túloldalára zuhansz újra és újra. Mint a pénzelni nagylábon élni, meg társai.

Kimondtad a varázsszót: adni jó! és amint neked adták a szüleid onanntól kezdve felhatalmazásod van rá, hisz akkor nem adták volna ha olyan égetően nagy szükség lenne rá. Meg mint mondtam ez étel. Ha kapott volna a srác ez tizest és abból akarna a csaj ajándékot vetetni magának az nagyon csúnya és elitélem, de ha kajához jut szülei által abból miért ne kinálhatna meg valakit akit szeret? De ha nem is legalább annyi lenne benne hogy nem az orra előtt eszi, de most komolyan. Meddig tartana?

2016. máj. 4. 21:21
 38/41 anonim ***** válasza:
0%

#37. Amit ajánlgatsz az csak tüneti kezelés, mert hát folyton meg kell osztanod a másikkal mindened és ezzel csak szivattyúzza kifelé a pénzt a kasszából egészen addig amíg a különbségek ki nem egyenlítődnek.

Vegyük pl a következő esetet. Van 100 afrikai árvád és 1 millió dollárod. Megteheted azt hogy odaadod nekik mindet és azok felélik mint a sáskák és egyik se éri meg a 30 éves kort mert odavesznek valami istenverte törzsi csetepatéban. De azt is megteheted hogy a taníttatásukra fordítod és lesz legalább pár aki az élete során annak a pénznek többszörösét ki fogja termelni mint amit te rájuk fordítottál.

Itt a helyes döntés a srácnak nem az hogy betömi a lány száját belga pralinéval, hanem hogy lecseréli egy olyan barátnőre aki nem követelőzik és irígykedik csak mert neki valamennyivel jobban megy. (Ami egyébként itt nem is áll fenn, mert mind a kettő kb. ugyanannyit fordít a saját fenntartására csak másképp oszlanak meg költségeik.)

2016. máj. 4. 21:35
 39/41 anonim ***** válasza:

Ami a szomorú

Te irigykedsz hogy nem vehetsz meg mindent, ez oké. Neked viszont a szüleid fizetik a 70.000-es albit amit az ő szülei nem fizetnek. Nem dolgozol és drága kajára koncertekre vágysz, pedig ott a nyár hogy dolgozz egy hónapot és mehetsz koncertre.

Az pedig való igaz hogy ő megvehet magának 2.000 forintért egy tál gyrost mondjuk, de ha te meg tennél érte hogy mondjuk vennél 1 kiló húst, 2-3 fajta zöldséget meg egy kis sült krumplit kb 3-4.000 forintból meg 2-3 óra ráfordítással te akár 2 napig is gyrosozhatnál...

Itt nem az a baj hogy ő mindent megvehet hanem az hogy te irigykedsz rá hogy ő ezt megteheti. Ha mondjuk rászánnád az időt, mind munkára mind főzésre lenne egy kis pénzed és mehetnél fesztiválra és ehetnél gyrost (valamint nem igazán hiszem hogy csak 70.000-t fizetnek a szüleid mivel Pesten kb ennyi, és emellé még jön a kaja, és a rezsi)

2016. máj. 5. 10:12
 40/41 anonim ***** válasza:

Hát nem egy úriember a párod. Én ezt nem tudnám elviselni. Ha most így viselkedik, akkor majd ha együtt éltek se fog változni a helyzet. Külön kassza lesz és te semmit nem fogsz érezni abból, hogyha ő sokat keres. Sok feleség életét keserítik az ilyen férjek, akiknek egyébként a nők biztonság érzetéről kéne gondoskodniuk, de ehelyett szerencsétlenek, csak még bizonytalanabbnak érzik az életüket. Nem akarlak ijesztgetni, a te döntésed. Sok ismerősöm él ilyen módon és én azt vettem észre hogy az a fél akinek kevesebb a pénze mindig szenved.

Szerintem kezdj el viselkedni úgy mint egy igaz hölgy, akit a férfinak a tenyerén kell hordoznia. Várd el a tiszteletet, a fizetett randevúkat, a viselkedést amit egy hölgy érdemel. Persze mindezt csak finoman. De ha nem viselkedsz úgy mint egy hölgy, akkor ne várd, hogy aként fognak kezelni.

2016. máj. 5. 20:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!