Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Volt, akinek a pénzügyek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Volt, akinek a pénzügyek miatt ment tönkre a párkapcsolata?

Figyelt kérdés

Mostanában eléggé rosszul állunk anyagilag és engem egyre inkább kiborít a férjem hozzáállása a pénzhez. Gyeden vagyok épp és hiába kapok max Gyedet, kb 1 napig van pénzem, mert azzal a lendülettel tovább is utalom a számlákra. Lakáshitel, rezsi, net, TV, telefon, nagyobb gyerek kaja befizetés és marad kb 5000 Ft-om.

Férjem 200 nettót keres, az ő feladata az élelmiszer vásárlás, ez egy 40 000 Ft-os nagybevásárlás+ hó kisebb vásárlások, de nagyon max havi 60 000. Épp a felét költi annak mint, amit én költök a közös dolgainkra, mégis mindig ő az, aki hó közepén már kezdi mondogatni, hogy nincs pénze.

Nem egyszer kellett már a vésztartalékhoz nyúlni.

Nem tud bánni a pénzel. Nincsenek drága szenvedélyei, dohányzik, de nem sokat, ez még bele is férne. Az a baj, hogy ha pl éhes, nem bírja megállni, hogy ne üljön be valahova enni, hiába tudja, hogy étel várja otthon és a sok kicsi sokra megy, egyszerűen kifolyik a pénz a kezéből.

Egyre többet veszekszünk, megőrülök ettől.

Még dolgoztam és kerestem navi 250-et, nem tűnt fel, mert jutott mindenre, nem volt olyan, hogy elfogyott a pénz. Azt hittem, ha kevesebb pénzünk lenne, kevesebbet költenénk, de nem.

2016. máj. 4. 09:16
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Nos, a párom is el vans zállva magától hogy vállalkozása lett...elegem van hogy neki a pénz= boldogság...és engem már egy ideje lesz*r....Nehéz dolog ez a pénz...mikor a párom kezébe sok pénz kerül, egyszűen olyan hatalmat érez maga felett...szörnyű :(

22 L

2016. máj. 4. 11:11
 12/23 anonim ***** válasza:

Mi lenne ha ezentúl mondjuk a lakáshitel is az ő feladata lenne? Igy neked több maradna.

És pl a ruházkodást hogy oldjátok meg, ha nálad semmi pénz nem marad? Mert ugye a gyerekek igen gyorsan nővögetnek.

2016. máj. 4. 11:13
 13/23 anonim ***** válasza:

és ha te osztanád be a pénzt pl egy hónapra kipróbálni?

befizetsz mindent, amit kell,és ami marad az felesbe elosztjátok. ha elba..a, így járt

2016. máj. 4. 11:27
 14/23 A kérdező kommentje:

Ha a gyerekeknek ruha kell, vagy egyéb nagyobb kiadás van, az a vésztartalékból megy, ami munkanélküliség, betegség esetére van eltéve.

Én semmit nem vettem magamnak mióta megszültem, így nem telik rá sajnos, még a hajam is magamnak vágom, ha kell, mert sajnálnám magam miatt dézsmálni a tartalékunkat.

De talán részben ezért is nagyon sokszor veszekszünk már.

2016. máj. 4. 11:35
 15/23 A kérdező kommentje:
Voltak ilyen próbálkozások, mint a költségek pontos felezése. Az a baj, hogy ugyanúgy költekezik, aztán tőlem kér. Ha húzom a szám, eljátszom, hogy nekem sincs, stb., akkor megint csak a veszekedés jön, pedig épp ezt szeretném elkerülni. Nem tudom hogyan tudnám pénzügyileg jobb belátásra bírni.
2016. máj. 4. 11:41
 16/23 anonim ***** válasza:

pedig ez a megoldás

minden pénz a közösbe

abból fizet: hitel, rezsi, kaja, biztosítás, gyerek, ami kötelező

a többit meg elfelezni.

nem marad neki? akkor így jár?

és ha nem lenne vésztartalék? vagy elfogy? vagy kirúgják? vagy akármi?

lassan jobban jársz ha elváltok, legalább neki nem kell pénzt adni!

2016. máj. 4. 11:43
 17/23 anonim ***** válasza:

de komolyan mire megy el neki?

a lakáshitelt is te fizeted.

ő "csak" kaját vesz, meg tankol.

hol a többi?

eleszi? elissza? nőzik? kártyázik? tippmixel? egy apa/férj nem lehet ilyen felelőtlen!

2016. máj. 4. 11:47
 18/23 anonim ***** válasza:

mi nem is vagyunk házasok, de közös kassza van

fizuk egybe, onnan a kötelezők, mindenki szabadon vehet ki belőle, de nagyobb kiadást megbeszéljük

2016. máj. 4. 11:51
 19/23 anonim ***** válasza:
#9-es vagyok és még pár dolgot nem értek ... ha vállalkozó, akkor gondolom a kocsi, meg a telefon a munkához kell, akkor azt miért nem a vállalkozás fizeti? Ha a vállalkozáson hajt be valamit a NAV, akkor azt miért nem a vállalkozás fizeti? (Egyébként meg 20 telefonra, amikor 10-ért vannak korlátlan előfizuk?)
2016. máj. 4. 11:57
 20/23 anonim ***** válasza:
24%
Mielőtt összejöttetek is ilyen lehetett. Te vagy a rohadt felelőtlen hogy egy ilyennek szűltél gyereket!
2016. máj. 4. 12:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!