Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Túlpörgöm? Túlagyalom? Mi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Túlpörgöm? Túlagyalom? Mi hiányzik?

Figyelt kérdés

Teljes nyugalommal várom azok véleményét is, akik szerint vegyek vissza, ez így oké. De akkor mi a bajom? Sztori: 4 éve vagyunk együtt, ebből 2 házasság. Részemről hatalmas szerelem. Az életritmusunk olyan, hogy mindketten sokat utazunk az országban, van, amikor napokig nem látjuk egymást. Ez ügyben teljes a bizalom, nincs féltékenység. A gond akkor van, amikor otthon vagyunk. A főszereplő ilyenkor a tévé. A hallgatás. A férjem negatív arca és hangulata. A beszélgetéseink arra korlátozódnak, mik az aznapi teendők. Nincs vicc, nevetés, és az a "valami", ami miatt jól érzed magad egy másik ember társaságában. Ettől aztán szorongós és feszült leszek. Nem tudom kezelni a helyzetet.

Tudom, hogy kicsit zavaros amit írok, de még sosem sikerült ennél konkrétabban megfogalmaznom.

Hiányzik otthonról: az élet! Azt hiszem. És én nem tudom megtölteni vele a lakást, mert ébredés után pár órával elfog a szorongás. Sehol máshol, máskor nem, csak otthon.

Beszéltem neki arról, hogy hiányzik valami pozitív. Pozitív bármi. Mert mindig fáradt (alvásproblémái vannak amin nem tud segíteni, eldöntötte, hogy semmi nem használ és akkor nem is fog). Egy időben volt, amikor jó reggelt helyett egyből azzal fogadott apatikus, kifejezéstelen arccal, hogy jaj de rosszul aludt, itt is fáj meg ott is. Elhiszem. De ez a hangulat azonnal átragad rám - és belengi az egész napot. Beszéltünk erről is. Igyekszik ő, de nehéz neki. Látom, hogy megértette, valahol felelős mások hangulatáért is, azóta jobb a helyzet. De még mindig. Vagy megyünk valahová (sétálni) vagy fekszik, tévét néz. Passzív. Felőle jó a lakás ahogy van, nem látja, hogy pl ide egy élfólia kéne mert lekopott, oda egy polc, mert nincs hely. Vagy, hogy nem folyik le a víz a fürdőben. Megbeszéljük, megkérem - és semmi. Sokadszorra sem. Nem azt mondom, uralom a helyzetet egyedül is, semmiből nem áll dugulást javítani, élfóliát pótolni stb nekem sem. De ilyen egy házasság? Mi hiányzik? Máskülönben jól vagyunk, azaz lennénk. De én lassan felőrlődöm ebben, pedig lehet, hogy csak túlpörgöm a dolgot. Vagy...? Köszönöm a válaszokat.

2016. ápr. 3. 10:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ami hiányzik így külső szemlélőként, a kommunikáció. A tv helyett inkább beszélgetni kellene veled. Tudom ezt így könnyű leírni, de ez van. Segítene neked főzni, takarítani, stb és közben beszélgetnétek. Nem érzed jól magad otthon vele. Ez így 2 év házasság után nem oké. És Elég negatív ember is. Egyből lehúzza a hangulatod. Nem mosolyog, csak panaszkodik. Szerintem ülj le vele beszélgetni és mond el, hogy nem jó irányba halad az életetek. Testiség van? Jó a szex? Szoktatok puszikat adni egymásnak, van szenvedély a kapcsolatban?
2016. ápr. 3. 11:04
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez tényleg rosszul hangzik. Viszont szerintem a férjedet kéne ebből a rossz állapotból kirángatni ha egyébként előtte jó volt minden. Az hogy nem tud aludni tényleg hatással van a hangulatra is. Milyen egyébként a hangulata? Nem depressziós vagy életunt? Lehet csak lelki problémái vannak és azért sem megy az alvás vagy a jó hangulat.
2016. ápr. 3. 11:06
 3/11 anonim ***** válasza:
0%

"Megbeszéljük, megkérem - és semmi"

Ha őszerinte nem probléma az élfólia és a polc, miért is kéne engedelmeskednie csak azért mert te úgy gondolod? Ráadásul ha valóban meg tudod csinálni magad, akkor miért is annyira fontos hogy ő csinálja meg? Netán irányítani akarod?

Nekem nagyon úgy tűnik hogy még a hangulatát és az érzelmeit is irányítani akarod. Valószínű azért nem beszéli meg veled a dolgokat, mert látja már hogy sehova nem vezet, csak leugatás lesz a vége, és megint ő lesz a hibás, mint mindig.

2016. ápr. 3. 11:13
 4/11 A kérdező kommentje:

A férjem valóban terhelt életet kapott, átlagon felüli dolgokat kellett átélnie. Nem írhatom le, mik voltak ezek, de a nagyjából a létező legnehezebben feldolgozható tragédiák. Nem szeret beszélni ezekről, mert felzaklatja. Szabályosan rosszul lesz, amikor szóba kerül a múlt. Valahol egy mesterségesen "lebutított" világot alkotott magának - de ez az én véleményem pusztán - hogy ne kelljen újra meg újra átélnie a múltat. Nagyon is el tudom képzelni, hogy ez a problémáink oka.

De sajnos mivel felzaklatja, szabályos dührohamot vált ki belőle az emlékezés, így esélytelen. (Bármilyen terápia is az.) Szeretem őt de elfáradtam, nincs nekem más input, csak a hangulatai. Ha jól van, mert épp sportolt, stb, oké minden, vidámabb. Ha nincs jól, akkor beszorongok én is. Nem tartom okénak.

2016. ápr. 3. 11:14
 5/11 A kérdező kommentje:
Harmadik válaszoló: nyilván szretném, ha vidámabb lenne, igen. De talán nem fogalmaztam világosan. Nem az élfólia a gond! Hanem az, hogy nem veszi észre a környezetét. Ő testben otthon van, de kb fogalma nincs, mi veszi körül. Érted már? Egyszerűen passzív. Nyilván, hogy szeretném vidámabb irányba terelni, mert ebben az állapotban ő sem boldog, és én sem, mivel befeszülök tőle.
2016. ápr. 3. 11:16
 6/11 A kérdező kommentje:
@1. Igen, vonzódunk egymáshoz fizikailag, a testiségben minden kerek. Egyébként is az volna, de az otthonlétünkben kb annyi melegség van, mint egy kollégiumban. Ez minden. Nem tűnik talán komoly gondnak, de a szorongásom jelez. A kommunikáció terén erőlködik, de nincs igénye többre. Nem gondolkozik. Filmeket nézünk vagy sétálunk vagy áthívjuk a barátait.
2016. ápr. 3. 11:22
 7/11 VirágésBence ***** válasza:
100%
Szerintem még mindig nem érzi át, hogy ez neked mennyire rossz, máshogy nem, csak kommunikációval lehet megoldani vagy be kell vonni egy szakembert, ami tudom, hogy elég súlyosnak tűnik a helyzethez képest, de ha csírájában megszünteted a problémát akkor hosszú távon sokkal kifizetődőbb lesz.
2016. ápr. 3. 11:50
 8/11 A kérdező kommentje:
Igen, ez volna a megoldás, vagy legalább a megoldással próbálkozás. Elzárkózik. Fél az érzéseitől. Azt tudom, hogy nekem viszont magamon kellene változtatnom, valami más szempontba tenni a dolgokat. Mert, ha egész nap feszült vagyok, esélyem sincs arra, hogy feldobjam a hangulatot.
2016. ápr. 3. 11:57
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Jól írtad, az ÉLET hiányzik tőletek, mert a férjed egy szellemi-érzelmi élőhalott.

Ha nem tud ebből feltámadni, akkor ez marad... nekem is volt pár tragikus élményem, bennem maradtak, de nem befolyásolnak már. Nem kapok dührohamot, ha felvetődik, és nem kell kizárnom a világot- vele a páromat a saját világomból.

Szóval ha fel tudná ismerni, beismerni, hogy az ő helyzete nem tartható örökké, akkor valami komoly szakemberrel talán.

2016. ápr. 3. 13:12
 10/11 anonim ***** válasza:
Ejj de primitív a harmadik válaszadó, azta mindenit!
2019. máj. 6. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!