Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok, jogosan sértődtem meg? Egy hete nem beszélünk.
A barátom leutazott vidékre a családjával, családjához, egyetlen egy napot sem töltött velem a húsvétból. Itt már felmerül a kérdés, hogy szeret-e, hisz ő jól elvan nélkülem. Az igazi dolog ami bánt, hogy hétfőn értek haza és ő hétre esett volna oda locsolkodni hozzám, ami nekem rosszul esik mert húsvét legutolsó pillanatára hagyott és szerintem nem illendő este locsolkodni. Mikor hívott hogy jön, mondtam neki hogy már nem kell, elmentem máshova mert nem fogok otthon várni rá mint egy lúzer és lenyomtam. Ennyi, azóta nem beszéltünk, ő se keres engem, ami fura mert nem értem hogy miért neki áll feljebb. Ha igazán szeretne, akkor felnőtt létére nem ragadna a családjához és várná meg őket és velük együtt jönne haza, hanem fogná magát és már reggel elindulna, hogy odaérjen hozzám időben locsolkodni, akkor amikor illik. Arról nem is beszélve hogy elég nagy paradoxon, hogy ők betartják a hagyományokat, még böjtölnek is (!!!) húsvét előtt, viszont az már nem fontos ezek szerint hogy mikor locsolja meg a barátnőjét.
Mi a véleményetek?
"az a gond, hogy emberből vagyok és most muszáj letesztelnem, hogy vagyok-e neki olyan fontos, hogy ő tegye meg az első lépést mindezek után"
Tekintve, hogy te küldted el, neked kéne lépni először.
Elküldesz valakit a 3,14-csába, és azt várod, hogy kopogjon, hogy "bocsánat, visszajöhetek"?
Én nőként kvázi semmilyen ünnepet nem tartok, párom pedig a születésnapokat.
Kedvenc sztorim ezzel kapcsolatban: Barátommal általában azért előre egyeztetjük a programokat, egyik este készülődött. Kérdezem tőle,hogy hova mész? Válasz ami beégett:"Ma derült ki,hogy XY-nak nem rég volt a születésnapja (15 éve ismeri a srácot). 😂
Az én szülinapomat sem tudja megjegyezni 4 év után se. (csodálom,hogy a sajátját tudja)
Amit ki akartam hozni,hogy nem érdemes játszmázni, meg csak azért se meg a többi. A helyedben felhívnám és rendezném a dolgot. Hülyeség ilyenen fennakadni (szerintem)
N
A hisztis kisgyerek hasonlatot nem a konkrét szituációra értettem, ahogy ezt a barátod felé kommunikáltad, hanem arra, hogy minden kommentre olyan stílusban csattantál vissza, hogy csak lestem.
Értem én, hogy csalódtál - szerintem mindannyian voltunk ilyen szituációban, nem is egyszer.. De annak is megvan a módja, hogyan kell kezelni, és te ezt most nagyon rosszul kezelted. Mérlegelni kell mindig, mi miért ennyire fontos, mit lehet vele kezdeni, jóvá tehető-e, stb. Meg kell beszélni, ha fontos, pláne ha nem alapdolgokról van szó. A húsvét, pláne meg a locsolkodás nem egy olyan alap dolog a mai időkben, amit az ember fontosnak gondolna, szóval néha az életben, ha akarsz valamit, a "magától megy" varázsát igenis kommunikációra kell cserélni..
Egyébként pedig nekem nincs problémám a "gyere drágám dugj meg" dologgal sem, sőt, mondtam már ezt a férjemnek, nem is egyszer.. :D Egy közeli, bizalmas kapcsolatban nem misztifikál mindent túl az ember. Belegondolva 20 évesen lehet én is drámainak gondoltam volna, ha ilyet kell mondanom, de ez már nem derül ki :) Mindenesetre ha akarsz valamit, azt valamilyen formában kommunikálnod kell, és lehetőleg nyíltan, ne utalgatva, mint ahogy írtam korábban is, nem mindenkinek ugyanaz számít alapdolognak és senki sem gondolatolvasó.
Az pedig nem úgy működik, hogy "rajta a sor" vagy sem - elküldted, neked kellene lépned. Ha legközelebb megbántod, akkor is. Ha ő bánt meg téged - tudatosan! nem pedig így, hisz feltehetően nem érezte, tudhatta, neked ez mennyire fontos, így nem direkt tette, amit tett, viszont te igen.. - akkor neki. Egy normális, érett, felnőtt kapcsolatban nincs helye játszmázásnak, sérelmek és bocsánatkérések számolgatásának, hatalmi harcnak és úgz alapból ennek az egész, iszonyat makacs, büszke, passzív-agresszív vergődésnek.
Igaza van az utolsó kommentelő hölgynek, kicsit vegyél vissza, mert borzasztó bicskanyitogató, ahogy 15:17-kor azon gúnyolódsz, hogy valaki munkaidőben válaszolgat neked, és ebből kifolyólag biztos nem dolgozik... Azt felejtetted el, hogy akkor te sem. Mindegy, nem lényeg, kicsit visszavettél már, és látszik, hogy kezdesz lehiggadni, szóval, ne vedd ezt sértés a szavak ellenére, de oltári nagyon hisztérika vagy jelenleg, akivel én se beszélnék, nemhogy egy hétig, de ilyen hiszti után egy hónapig se, a vérnyomásom épségének megőrzése érdekében.
A kommentjeidből világos, hogy nagy fiatal vagy még, és nagyon fiatalon is látod még a kapcsolatbeli dolgokat, sőt már-már naivan. Ez a "gyere-dugj-meg" c. kommentből vált nyilvánvalóvá, valamint abból, hogy megbeszélés nélkül vártad, - és hergelted fel magad, amikor nem úgy történt, ahogyan te megálmodtad -, hogy majd egy pasi felbukkan az ajtódban, mert az milyen szép gesztus. Ezek miatt, meg kell osztanom veled egy esszenciális információt, ami annó engem is sokként ért, és rombolta le a tündérvilágot, meg mindent: a férfiaknak mondani kell mindent kerek-perec. És ezt értsd szó szerint. Ez esetben, ha azt akarod, hogy lejöjjön, akkor azt, mert magától nem fog. Az ilyen játszmáknak pedig semmi értelme, és felnőtt ember ilyet nem csinál. Felnőtt ember kommunikál, pláne férfiak felé. Tehát, emésztgesd az infót, és máskor nyisd ki a szád, így lehetne összefoglalni ezt leginkább:). Most pedig írj a barátodnak, és kérj tőle bocsánatot, mert ő igazából semmit nem csinált, csak épp aznapra nem felelt meg az ideáidnak, mert nem kommunikáltad felé, hogy mik is azok pontosan.
Sajnálom, a férfiak egyszerű lények, és ez sajnos általában nélkülözi a váratlan, romantikus felbukkanásokat.
bocsánat hogy OFF topik, de:
"Arról nem is beszélve hogy elég nagy paradoxon, hogy ők betartják a hagyományokat, még böjtölnek is (!!!) húsvét előtt, viszont az már nem fontos ezek szerint hogy mikor locsolja meg a barátnőjét. "
Pont, hogy nem paradoxon. A vallásosság és a néphagyományok megtartása eléggé különálló dolgok.
Pont arról van szó, hogy a vallásás ember számára egy alapvetően fontos és magasztos ünnepre az évszázadok alatt rá lett akasztva egy hagyomány aminek semmi köze az ünnep vallási jellegéhez.
ON
Az, hogy ezzel is rosszabb színben próbáltad feltűntetni őt és a családját sokat elárul lexikális tudásodról és jellemedről. Sokat, de nem jót.
#25: kire vonatkozik az "az utolsó kommentelő hölgy"?
Szerintem túlzó általánosítás, hogy a férfiak egyszerűek volnának, de az egyenes kommunikáció szerintem csak használ bármilyen kapcsolatnak. Minél egyenesebb a kommunikáció, annál kevesebb a félreértés és a szükségtelen feszültség és magyarázkodás.
25. Ha jobban megnézed, csak egyetlen személynek szóltak a "bicskanyitogató" válaszaim, mert ő már az elejétől pöffeszkedően, fellengzősen és kioktató hangnemben beszélt velem. Utálom, ha valaki nem tud objektíve véleményt nyilvánítani, mert annyira egy eukarióta szintjén van, hogy nem képes elvonatkoztatni a kérdező ember személyétől, csak a tényekre támaszkodva és az elmesélt történetnek megfelelően tudatni az álláspontját, hanem még személyeskedik is. Gondold át még egyszer amit írtál és görgess végig az összes válaszon, akkor láthatod, hogy a többieknek normálisan reagáltam, még meg is köszöntem a válaszaikat és NEM azért mert addigra lehiggadtam, hanem AZÉRT mert ők a kezdettől fogva építő jellegű kritikát fogalmaztak meg.
A te hozzászólásodra meg annyit fűznék hozzá, hogy hiába veszel minden férfit egy kalap alá, attól még a mondanivalód nem lesz sem esszenciális sem magvas gondolat. Nem így van ahogy mondod, vagy ha igen, sajnállak mert akkor valami kőbunkókkal lehetett dolgod egész életedben. Az én barátom mondhatni szinte tökéletes, mert mindig figyel rám és habár szétszórt, vannak dolgok amiket elfelejt, de a nagyon alapvető dolgokat soha de soha nem kellett az orra alá dörgölnöm, mert magától is tudta és eszébe jutott. Szerintem ez így normális egy kapcsolatban, ahol foglalkozunk a másikkal vagy kicsit is figyelünk a másik félre. Igen fiatal vagyok, igen gyerekes vagyok, de azt nem mondanám hogy naiv. Teljesen tisztában vagyok a barátom kompetenciáival és pont ezért akadtam ki ezen a húsvéton ennyire (plusz ehhez még bizonyos előzmények is hozzájárultak, amiket nem ecsetelgetek). Tehát hangsúlyozom, ez nem általános és nem az én ideáimnak nem felelt meg, nem erről van szó. Azt meg majd én eldöntöm, hogy innentől kezdve hogyan intézem az ügyeinket, azaz bocsánatot kérek-e, keresem vagy sem, köszi. :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!