Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kenati kérdése:
Szcientológia kezdi rombolni a kapcsolatomat, beszippantani
a szerettemet, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Van egy 4éves párkapcsolatom. Már gyerek tervezés és a jövőnk megalapozásán vagyunk. Párom elkezdett járni szcientológiai tanfolyamra. Az elején még nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, mert az akkori problémáján segített (pl. kifejezni önmagát). Mostanra viszont, hogy egyre több tanfolyamot végez el egyre furcsábbá válik. Pl: állandóan csak a saját igazát hajtja, nekem soha semmiben nem lehet igazam, még akkor sem ha tények támasztják alá az igazam. Amikor petefészek gyulladásom volt, többször veszekedett velem azért mert gyógyszert szedtem rá. Szerinte az csak megbetegít mert képes vagyok saját magam, gyógyszerek nélkül meggyógyúlni. Elkezde kritizálni minden egyes tettemet, gondolatomat. Ehhez tegyük hozzá, hogy elötte semmi baj nem volt ezzel és megtudtuk beszélni. Az elmúlt félévben 3szor megcsinálta, hogy nem beszélt velem vagy egy hetet és szerinte fel kellett volna fognom, hogy szakított velem. Válaszként azt kaptam, hogy nem egyezik az élet szemléletem az övével. Olyanokat mond, hogy hiába lesz vlki öngyilkos úgysem hal meg. Kezdek egyre jobban félni, hogy ez az egész szcientológia beszippantja, eltávolítja szeretteitől. Szerintetek mit tegyek, hova és merre indúljak el, hogy "megmentsem", Vélemény, Hasonló helyzet vlkinél? Eddig is tudtam, hogy ez a szcientológia már rég nem arról szól amire eredetileg lett hivatva, de most már be is bizonyosodott számomra. Anno osztálytársamat 10évesen elhagyta az anyja emiatt, kiment Amerikába a saját auditorával és ott kezdett vele új életet. Kéelek segítsetek ebben, hogy mit tegyek, hogyan tudnám vissza rángatni a való világba Kétségbe vagyok esve már nagyon.
Megbeszélésen kívül mást nem tudsz tenni. Szembe kell nézni a tényekkel, másképp nem megy.
2016. jan. 18. 12:52
2/12 anonim válasza:
"Megmenteni" nem tudod, az egyetlen amit tehetsz, hogy MAGADAT mented! Ebböl nem tud kijönné többé, és egyre rosszabb, eröszakosabb lesz. Ha nem lépsz idöben, akkor a végén te is belejutsz ebbe az ördögi körbe.
2016. jan. 18. 12:56
3/12 anonim válasza:
Nézz szembe a valósággal: ha tárgyszerűen nem juttok dűlőre, akkor neked kell "lelépned", bármennyire is fájdalmas. Akarata ellenére nem lehet és nem is szabad senkit sem boldogítani. Ha valaki ennyire befolyásolható, mint a partnered, akkor más tekintetben is befolyásolható volt és lesz a jövőben is. Elképzelhető, hogy a t kapcsolatotok is úgy jött létre, hogy csak te akartad igazán és ő csak a befolyásod alatt volt. Most jött egy erősebb külső hatás.
2016. jan. 18. 12:58
4/12 anonim válasza:
MENEKÜLJ
2016. jan. 18. 13:01
5/12 A kérdező kommentje:
Sokszor próbáltam már beszélni vele erről, de olyankor támad engem,mert nem értek vele egyet.Engem kezd el hibáztetni olyan abszurd dolgokért ami csak a saját hibája.mint pl: én este 11 ig dolgoztam,ő már 4kor végzett és én kis naívan azthittem mire haza érek lesz vlmi kaja ,de nem volt,ő nem gondoskodott kajáról,szerinte az én feladatom lett volna még akkor is ha dolgoztam sokáig :(
2016. jan. 18. 13:02
6/12 A kérdező kommentje:
Annak idején egy kapcsolatból jött hozzám, és jó egy éven keresztül őerőltette,hogy legyünk egy pár.
Én akkoriban ezt túlságosan korainak tartottam az ő számára. És valóban erőszakosabb is lett mostanra.Mármint félre ne értsétek nem ütött meg,hanem inkább szavakkal úgymond lelkileg akar rám hatni,talán zsarolni. De mind ez az utóbbi fél évben kezdett egyre erősebbé válni.Minnél többször jár oda annál jobban távolodik a szeretteitől.Anyukájával és apukájával is olyan viselkedést enged meg magának amiért én ennyi idősein is biztos kapnék egy taslit. Sőt most,hogy az utolsó beszélgetésünkre gondolok,szeretné ha én is részt vennék ezekben a szcientológiai tanfolyamokon. de mindig megmondom Neki,hogy Én biztos nem. Ez az egész olyan egy furcsa dolog.
2016. jan. 18. 13:23
7/12 anonim válasza:
Ha tényleg többször próbáltad már megbeszélni vele,és nem hajlandó változtatni,akkor addig lépj le amíg még csak szavakkal bánt.
2016. jan. 18. 13:47
8/12 anonim válasza:
Őszintén: nem tudom. Fel kell készülnöd arra is, hogy legalább magad ments ki. Ha fogékony rá, akkor kimossák az agyát, elszedik a pénzét, elszakítják a családtól. Légy nagyon-nagyon óvatos!
2016. jan. 18. 13:55
9/12 anonim válasza:
Pont akkor ismerkedtem egy soltvadkerti pasassal mikor ti össze jöttetek. Ő akkoriban kezdte, és mivel én nem akartam bele menni így emiatt dobott, mert valami manus a szektából ezt mondta neki. Nem sajnálom, mert idióta az aki hisz nekik. Én a helyedben össze se jöttem volna egy ilyennel.
2016. jan. 18. 14:05
10/12 anonim válasza:
Készült egy film a szcientológiáról. Nézd meg, hogy milyen mélységei vannak. És hagyd el. nem hiányzik neked ez egy életen át. Képzeld el, mi lesz, ha lesz egy gyereketek is és majd nem kaphatja meg az orvosi ellátást, amire szüksége lenne...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!